Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Ο πρόεδρος του GOP του Τέξας Ματ Ρινάλντι (αριστερά) προεδρεύει των διαδικασιών στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας στο Χιούστον του Τέξας, στις 18 Ιουνίου 2022. (Darlene McCormick Sanchez/The Epoch Times)

Οι Ρεπουμπλικανοί του Τέξας περνάνε ψήφισμα με το οποίο κηρύσσουν τον Μπάιντεν «μη νόμιμα εκλεγμένο»

Οι Ρεπουμπλικάνοι του Τέξας ψήφισαν στις 18 Ιουνίου ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «δεν εξελέγη νόμιμα» και ότι η «σημαντική» εκλογική νοθεία σε βασικές μητροπολιτικές περιοχές επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 υπέρ του Μπάιντεν.

«Πιστεύουμε ότι οι εκλογές του 2020 παραβίασαν τα άρθρα 1 και 2 του Συντάγματος των ΗΠΑ, ότι διάφοροι γραμματείς παρανόμως παρέκαμψαν τα νομοθετικά σώματα των πολιτειών τους κατά τη διεξαγωγή των εκλογών με πολλαπλούς τρόπους, μεταξύ άλλων επιτρέποντας την παραλαβή ψηφοδελτίων μετά τις 3 Νοεμβρίου 2020», αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε το Σάββατο, την τελευταία ημέρα του τριήμερου συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος του Τέξας που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον, ανέφερε η Texas Tribune.

«Πιστεύουμε ότι η σημαντική εκλογική νοθεία σε βασικές μητροπολιτικές περιοχές επηρέασε σημαντικά τα αποτελέσματα σε πέντε βασικές πολιτείες υπέρ του Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ», συνεχίζει το ψήφισμα.

«Απορρίπτουμε τα επικυρωμένα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 και θεωρούμε ότι ο εκτελών χρέη προέδρου Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν Τζούνιορ δεν εξελέγη νόμιμα από τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών», προστίθεται.

Το GOP της πολιτείας, το μεγαλύτερο στη χώρα, ενέκρινε το ψήφισμα αφού οι βουλευτές παρακολούθησαν την Πέμπτη την προβολή του ντοκιμαντέρ “2000 Mules”, που σκηνοθέτησε ο συντηρητικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Ντίνες Ντ’Σόουζα.

Η ταινία παρουσιάζει τη μυστική ερευνητική εργασία του Ντέιβιντ Λάρα, ενός πολίτη ερευνητή, και του υποψήφιου για τη Γερουσία της Αριζόνα Γκάρι Σνάιντερ, καθώς και τις έρευνες που διεξήγαγε η οργάνωση για την ακεραιότητα των εκλογών “True The Vote” σχετικά με μια υποτιθέμενη συντονισμένη επιχείρηση διακίνησης ψηφοδελτίων κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2020.

Η ταινία που περιγράφεται ως αποκαλυπτική παρουσίαση της «εκτεταμένης, συντονισμένης εκλογικής νοθείας στις εκλογές του 2020», βασίζεται σε δεδομένα θέσης κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με υλικό από βίντεο παρακολούθησης, το οποίο φέρεται να έδειξε μια ομάδα ανθρώπων να αφήνουν ψηφοδέλτια σε κάλπες ρίψης που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους κατά μέσο όρο περισσότερες από 20 φορές ο καθένας. Τα άτομα αυτά ονομάστηκαν από τους ερευνητές «μουλάρια».

Ενώ ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν σε ανθρώπους να συγκεντρώνουν ψηφοδέλτια από ορισμένους ανθρώπους και να τα αφήνουν, ο όγκος των ψηφοδελτίων που τοποθετήθηκαν στις κάλπες και το γεγονός ότι οι άνθρωποι πήγαν σε πολλές κάλπες για να αφήσουν ψηφοδέλτια, έδειξε ότι αυτό που συνέβη ήταν παράνομο, λένε οι κινηματογραφιστές.

Ο κινηματογραφιστής Ντίνες Ντ’Σόουζα στην Ουάσινγκτον την 1η Αυγούστου 2018. (Shannon Finney/Getty Images)

 

«Τα μουλάρια έλαβαν οδηγίες να κάνουν τρεις ψήφους εδώ ή πέντε ψήφους εκεί, 10 ψήφους εδώ, το διασκορπίζουν έτσι ώστε να μην τραβήξουν την προσοχή και να μην κινήσουν υποψίες», είχε δηλώσει ο Ντ’Σόουζα προηγουμένως στην εκπομπή “Crossroads” του EpochTV. «Η κλίμακα της επιχείρησης ήταν αρκετή για να ανατρέψει τις εκλογές του 2020», πρόσθεσε.

Το GOP του Τέξας ενέκρινε το ψήφισμα το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πλατφόρμα του κόμματος και τις νομοθετικές προτεραιότητες.

Η εγκεκριμένη πλατφόρμα συνιστά επίσης πολυάριθμα μέτρα για την ενίσχυση της ακεραιότητας των εκλογών, μεταξύ άλλων με την εφαρμογή της αναγνώρισης ταυτότητας με φωτογραφία του ψηφοφόρου και της αυτοπροσώπως ψηφοφορίας, καθώς και την αυστηροποίηση της διαδικασίας εγγραφής των ψηφοφόρων.

Άλλα θέματα που υποστηρίζονται στην τελευταία πλατφόρμα των Ρεπουμπλικάνων της πολιτείας περιλαμβάνουν την έκκληση για κατάργηση των αμβλώσεων, διατήρηση των δικαιωμάτων στην οπλοκατοχή, απομάκρυνση της μαρξιστικής ιδεολογίας και της κριτικής φυλετικής θεωρίας από τα σχολεία και απαγόρευση της αλλαγής φύλου των παιδιών.

Ο Τζέιμς Γουέσολεκ, διευθυντής επικοινωνίας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας, δήλωσε στους Epoch Times ότι 5.500 αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο συνέδριο, το οποίο προσφέρει στους Ρεπουμπλικανούς την ευκαιρία να θέσουν προτεραιότητες για την επόμενη νομοθετική περίοδο το 2023 και να εκλέξουν τους ηγέτες του κόμματος.

«Να θυμάστε, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τέξας είναι το κόμμα των πολιτών», δήλωσε ο Ματ Ρινάλντι, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας, στους παρευρισκόμενους στο συνέδριο, όπως μετέδωσε το Houston Public Media. «Δεν ανήκει σε μένα, στον κυβερνήτη, σε γερουσιαστές ή βουλευτές ή σε οποιονδήποτε εκλεγμένο αξιωματούχο. Αυτό είναι το δικό σας κόμμα».

Σύμφωνα με τα Εθνικά Αρχεία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έλαβε 306 εκλέκτορες στις εκλογές του 2020 και ο Ντόναλντ Τραμπ 232 εκλέκτορες. Ο Τραμπ και συντηρητικές προσωπικότητες σε ολόκληρη τη χώρα ισχυρίζονται έκτοτε ότι σημαντική απάτη επηρέασε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020. Οι Δημοκρατικοί και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν διαψεύσει έντονα τους ισχυρισμούς αυτούς, υποστηρίζοντας ότι είναι αβάσιμοι.

Το GOP του Τέξας, στο ψήφισμα, κάλεσε τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της πολιτείας να εργαστούν για να «συντρίψουν» κάθε πιθανότητα εκλογικής νοθείας.

«Προτρέπουμε θερμά όλους τους Ρεπουμπλικανούς να εργαστούν για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των εκλογών και να προσέλθουν να ψηφίσουν τον Νοέμβριο του 2022, να φέρουν τους φίλους και την οικογένειά τους, να εργαστούν εθελοντικά για τους τοπικούς Ρεπουμπλικάνους και να συντρίψουν κάθε πιθανή απάτη», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Η Epoch Times επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο για να σχολιάσει.

Οι Zachary Stieber και Darlene McCormick Sanchez συνέβαλαν σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε