Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
(Sean Gallup/Getty Images)

Παγκόσμια Διακήρυξη για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων

O Παγκόσμιος Ιατρικός Οργανισμός Ενάντια στις Εξαναγκαστικές Αφαιρέσεις Οργάνων D.A.F.O.H (Doctors Against Forced Organ Harvesting) και τέσσερις ακόμα ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) απευθύνουν έκκληση μετά την ολοκλήρωση της «Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων».

«Η Εξαναγκαστική Αφαίρεση Οργάνων είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και το Κινεζικό Κομμουνιστικό Καθεστώς είναι απόλυτα υπεύθυνο για αυτό. Ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι νομικά δυνατό για να το σταματήσει τώρα, και να θεωρήσει το Πεκίνο δημόσια υπεύθυνο για αυτό».

Αυτό απαιτεί η Παγκόσμια Διακήρυξη για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων.

Οι χώρες που ακολουθούν ηθικές ιατρικές πρακτικές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν, επειδή είναι φθηνότερο και γρηγορότερο για τους ασθενείς να λάβουν όργανα για μεταμόσχευση από την Κίνα. Αυτή η οικονομική πραγματικότητα θα μπορούσε να ωθήσει και άλλα καθεστώτα να ακολουθήσουν τις μακάβριες μεθόδους του Πεκίνου.

Όλοι μπορούν να υπογράψουν την Παγκόσμια Διακήρυξη, τόσο μεμονωμένα άτομα όσο και οργανισμοί.

Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές γιατί το θέμα αφορά την προάσπιση καθολικών ηθικών αρχών που τα ζητήματα που τίθενται είναι η βάση για την διατήρηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Άλλωστε γνωρίζουμε ότι η προπαγάνδα και η σιωπή είναι ισχυροί σύμμαχοι των κακοποιών.

H σημαντική αυτή έκκληση για δράση, έρχεται στο τέλος του διαδικτυακού σεμιναρίου της «Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Καταπολέμηση και Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων» και είναι πρώτη φορά που πραγματοποιείται δημόσια σε τόσο μεγάλη κλίμακα.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής ήταν μια πρωτοβουλία του DAFOH, ο κυριότερος οργανισμός που δραστηριοποιείται για το θέμα αυτό με έδρα την Ουάσιγκτον DC , καθώς και πολλά παραρτήματα ανά τον κόσμο.

Ιδρυτής και πρόεδρος του DAFOH είναι ο Δρ. Trey Torsten, ιατρός στις ΗΠΑ και Αντιπρόεδρος η Δρ. Κατερίνα Αγγελακοπούλου, Ελληνίδα ιατρός που ζει και εργάζεται στην Ιταλία.

Τέσσερις άλλες ΜΚΟ συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση: η CAP Freedom of Conscience της Γαλλίας. Η Taiwan Association for International Care of Organ Transplants της Ταϊβάν, η Korea Association for Ethical Organ Transplants της Σεούλ και η Transplant Tourism Research Association της Ιαπωνίας.

Από τις 17 έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν έξι συνεδρίες με 35 συνολικά συμμετοχές στο πάνελ από 19 χώρες, όπως ιατροί, πολιτικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι.

Ο όγκος των εγγράφων και των αποδεικτικών στοιχείων είναι τόσο μεγάλος που κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει την πραγματικότητα μιας κρατικής οργανωμένης μαζικής δολοφονίας. Αυτά τα έγγραφα εξετάστηκαν τον Ιούνιο του 2019 από ανεξάρτητο δικαστήριο στο Λονδίνο, με επικεφαλή τον ο Σερ Τζέφρι Νάις QC, και κατέληξε ότι: «Η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων διαπράττεται στην Κίνα για χρόνια σε μεγάλη κλίμακα. Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ ήταν μία – και πιθανόν η κύρια-πηγή οργάνων», «τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά του Φάλουν Γκονγκ και των Ουιγούρων έχουν αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία».

Το Φάλουν Γκονγκ ή αλλιώς Φάλουν Ντάφα, μια αρχαία Κινεζική πνευματική άσκηση για τον νου και το σώμα που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα, είναι ο κύριος στόχος της συγκομιδής ζωτικών οργάνων εδώ και 22 χρόνια.

Και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες έχουν πληγεί επίσης, όπως Χριστιανοί, Θιβετιανοί Βουδιστές και Μουσουλμάνοι Ουιγούροι.

Μια από τις πιο απίστευτες πτυχές αυτής της τραγικής κατάστασης είναι ότι οι εθνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί φαίνεται να είναι μάλλον αδιάφοροι για ένα κακούργημα τέτοιας κλίμακας και μεγέθους, που έχει σκοτώσει χιλιάδες αθώους.

Θα αναγνωρίσουν οι δυνάμεις του κόσμου αυτή την τραγική αλήθεια και θα δράσουν ή θα συνεχίσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να διαπράττει αυτό το σοβαρό αδίκημα ανενόχλητα;

Είναι αδύνατον να συνοψίσουμε όλες τις ομιλίες που δόθηκαν στην «Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων» και να ονομάσουμε όλους τους συμμετέχοντες. Θα παραθέσουμε μερικές σημαντικές για να σκιαγραφήσουμε λεπτομερέστερα την κατάσταση.

Philip Hunt, Baron Hunt of Kings Heath, House of Lords, πρώην Υπουργός Υγείας

Ο Lord Hunt σχολίασε ότι τα πλαστικοποιημένα σώματα που χρησιμοποιούνται ως εκθέματα της περίφημης έκθεσης που έχει κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα προέρχονται από «αζήτητα σώματα χωρίς έγγραφα ταυτότητας ή συγκατάθεσης, προερχόμενα από την Dalian Hoffen Biotech της πόλης Dalian στην Κίνα». Η τροποποίηση του νόμου για τους ανθρώπινους ιστούς «θα σταματήσει το τρομακτικό τσίρκο των εκθέσεων σώματος στις οποίες εκτίθενται νεκρά σώματα από την Κίνα». Αυτά τα πραγματικά ανθρώπινα σώματα φέρονται να είναι θύματα της συγκομιδής οργάνων.

Francoise Hostalier, πρώην Υπουργός Παιδείας, μέλος του Γαλλικού Κοινοβουλίου

«Στις κοινωνίες μας που βασίζονται στον σεβασμό των ανθρωπιστικών αξιών, πώς μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει στην Κίνα; Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι σε μια χώρα, σε κρατικό επίπεδο, η διακίνηση οργάνων γίνεται από ζωντανούς ανθρώπους που προφανώς δεν συναινούν; Αυτό είναι πέρα από την κατανόησή μας.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι ερευνητές, οι γιατροί, τα εργαστήρια, οι βιομήχανοι – προμηθευτές εξοπλισμού και υλικών – και οι φοιτητές μας, μέσω επιστημονικών ή οικονομικών ανταλλαγών, να βρεθούν συνένοχοι στις απάνθρωπες και εγκληματικές πρακτικές των Κινέζων ομολόγων τους, οι οποίες είναι αντίθετες προς κάθε ηθική, χωρίς να το γνωρίζουν αυτό».

Marco Respinti, Διευθυντής του Bitter Winter and the journal of CENSUR

«Η εξαναγκαστική αφαίρεση οργάνων έχει σφαγιάσει κυρίως το Φάλουν Γκονγκ ,τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό τους στην Κίνα. Η επίσημη απάντηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην έκθεση των εγκλημάτων του κατά της ανθρωπότητας είναι η κατά συρροή κατασκευή ψεύτικων ειδήσεων, με στόχο τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας την επιβολή μιας τυποποιημένης τυπικής αφήγησης, και χρησιμοποιώντας όλα αυτά για να καλύψει τις κακές πράξεις του με σκοπό να συνεχίσει ανενόχλητο να τις διαπράττει».

Hermamm Tertsch del Valle-Lersundi, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

«Το Φάλουν Γκονγκ… μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποβληθεί σε εξαναγκαστική μεταμόσχευση. Γνωρίζουμε ότι αυτή η θηριωδία, αυτό το τερατούργημα συμβαίνει χιλιάδες φορές τον χρόνο. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη φιλοδοξία μας για μια αξιοπρεπή ζωή, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στη σκληρότητα και την αδικία, όπως το τερατούργημα των εξαναγκαστικών μεταμοσχεύσεων, πρέπει να πολεμήσουμε όποιον τις διαπράττει. Πρέπει να ενωθούμε για να υψώσουμε τη φωνή μας και να πούμε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, να πούμε στον Κινέζο δικτάτορα και σε όλους τους συμμάχους αυτού του Κινέζου δικτάτορα, ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ότι φτάνει πιά».

Antonella Marty, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του δικτύου Atlas για την Λατινική Αμερική, πρώην Σύμβουλος Δημόσιας Πολιτικής στο Κοινοβούλιο της Αργεντινής

«Το Φάλουν Ντάφα δεν είναι ούτε ένα πολιτικό δόγμα, ούτε μια οικονομική θεωρία, ούτε ένα μαχητικό κίνημα διαμαρτυρίας. Βασίζεται στις τρείς αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα – πράγματα που ο κομμουνισμός έχει απορρίψει και διώξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του. [Ειδικότερα], το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας χρησιμοποιεί τις πιο στρεβλές μεθόδους που είναι γνωστές στην ανθρωπότητα: πλύση εγκεφάλου, εργασία σκλάβων σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, ακραία βασανιστήρια όπως ξυλοδαρμοί, χτυπήματα με ηλεκτροφόρα ρόπαλα, βιασμούς και στέρηση τροφής».

Torsten Trey, M.D., Ph.D., Ιδρυτής και Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού των Ιατρών Ενάντια στις Εξαναγκαστικές Αφαιρέσεις Οργάνων (DAFOH), δύο φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης

«Παρόλο που η Κινεζική κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κοινού, όπως το να ισχυριστεί ότι το ζήτημα είναι εσωτερική υπόθεση και να το χαρακτηρίσει ως ταμπού, ούτε το ολοκαύτωμα ήταν εσωτερική υπόθεση του ναζιστικού καθεστώτος, ούτε η Εξαναγκαστική Αφαίρεση Οργάνων από ζωντανούς ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ αποτελεί εσωτερική υπόθεση του Κινεζικού κράτους».

Robert Spalding, συνταξιούχος ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Ανώτερος Διευθυντής στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

«Το Κινεζικό καθεστώς αξιοποιεί την παγκόσμια οικονομία για να δημιουργήσει τις πολιτικές συνθήκες που ευνοούν τα συμφέροντά του. Χρησιμοποιεί πληροφορίες και χρηματοδότηση για να απευαισθητοποιήσει, να αποτρέψει κάθε κριτική για την κατανόηση πραγμάτων όπως ο μαζικός εγκλεισμός και οι εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων του Φάλουν Γκονγκ».

Zoe’ Valdes, καταξιωμένη Κουβανή συγγραφέας και καθηγήτρια

«Η αφαίρεση οργάνων από φυλακισμένους Κινέζους αντιφρονούντες είναι μια αποτρόπαια, σκληρή, βάρβαρη πρακτική, και η χειρότερη των εγκλημάτων του Μεσαίωνα. Τα χρήματα βοηθούν στην απόκρυψη της φρίκης. Η Κίνα πληρώνει, λένε. Ο στόχος είναι να συντρίψει, να γκρεμίσει, να εκμηδενίσει, να διαγράψει μέσω της δολοφονίας της αξιοπιστίας, και της πραγματικής δολοφονίας».

Δρ. G. Weldon Gilcrease, Διευθυντής Ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γιούτα και στο Ινστιτούτο Καρκίνου Huntsman

«Όταν ο Gilcrease προσέγγισε τους διευθυντές των πανεπιστημίων, σχετικά με το γεγονός ότι οι Κινέζοι φοιτητές χρησιμοποιούν τις τεχνικές μεταμόσχευσης του πανεπιστημίου για την συγκομιδή οργάνων όταν επιστρέψουν στην Κίνα, του είπαν ότι “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γίνονται εξαναγκαστικές αφαιρέσεις οργάνων, όμως τηρώντας μια στάση ενάντια σε μια τόσο μεγάλη και ισχυρή χώρα όπως η Κίνα μπορεί να είναι επικίνδυνο’’».

Jiang Li, ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ από την Κίνα

Ο πατέρας της Jiang Xi-Qing ήταν υγιής όταν τον επισκέφτηκε στο στρατόπεδο επανεκπαίδευσης στο Chongqing στις 27 Ιανουαρίου 2009. Την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ωστόσο, όταν η οικογένεια πήγε στο νεκροτομείο, ανακάλυψαν ότι το πρόσωπο και το στήθος του ήταν ακόμα ζεστά, παρόλο που βρισκόταν στην κατάψυξη για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. ‘«Ο πατέρας μου είναι ακόμα ζωντανός!’». Η οικογένεια προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά η αστυνομία τους απομάκρυνε αμέσως. Υποψιάζονται ότι ήταν θύμα συλλογής οργάνων. Στη συνέχεια αποτεφρώθηκε χωρίς την συγκατάθεση της οικογένειας.

Μέσω του παρακάτω συνδέσμου μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε στο κίνημα για να σταματήσει αυτή η αποτρόπαια πράξη της εξαναγκαστικής αφαίρεσης οργάνων που διαπράττει το καθεστώς της Κίνας.

Με συνολικά 13 άρθρα η «Παγκόσμια Διακήρυξη για την Καταπολέμηση και την Πρόληψη της Εξαναγκαστικής Αφαίρεσης Οργάνων» στοχεύει να «διευκολύνει την ποινική δίωξη» των ατόμων που εμπλέκονται στην συλλογή οργάνων και να «παροτρύνει το Κόμμα-Κράτος της Κίνας να σταματήσει την καταστολή, τη φυλάκιση και την κακομεταχείριση του Φάλουν Γκόνγκ και όλων των άλλων κρατουμένων συνείδησης» μεταξύ άλλων λύσεων.

Μπορείτε να υπογράψετε την Διακήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://ud-cp-foh.info/?fbclid=IwAR05Br3TrvUL8NrnKz7VceSMXdhM3LADSz9BSJXwCDGU4mtkyqSy_pRwJSI

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε