Τρίτη, 07 Φεβ, 2023
Το ισραηλινό ιατρικό προσωπικό πάνω από ασθενείς με COVID-19 μέσα σε ένα τμήμα απομόνωσης στο ιατρικό κέντρο Ziv στην πόλη Safed στο βόρειο Ισραήλ στις 12 Αυγούστου 2021. (Jalaa Marey/AFP μέσω Getty Images)

Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στο Ισραήλ, υπόνοια τέταρτης δόσης

Το Ισραήλ με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού στον κόσμο κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κατά κεφαλήν από τον ιό του ΚΚΚ αυτήν την εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι κατά μέσο όρο, περισσότερα από 10.700 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρονται κάθε μέρα.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Νάχμαν Ας, δήλωσε κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης στις 14 Σεπτεμβρίου ότι τα νέα στοιχεία είναι «ένα ρεκόρ που δεν υπήρχε στα προηγούμενα κύματα», ανέφεραν οι Times of Israel.

«Πριν από μια εβδομάδα βρισκόμασταν σε μια σαφή πτωτική τάση – τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι η πτώση σταματά και ο αριθμός αναπαραγωγής του ιού είναι [ξανά] πάνω από 1″, δήλωσε ο Ας. Οι τιμές “πάνω από 1” υποδεικνύουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ενώ “κάτω από 1” σημαίνει ότι μειώνεται.

Παρόλο που τα θετικά κρούσματα αυξάνονται και πάλι, οι άνθρωποι που αρρώστησαν σοβαρά από την COVID-19, η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας), μειώθηκε σε σύγκριση με τους αριθμούς των προηγούμενων εβδομάδων. Ο Ας σημείωσε ότι κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που αρρώστησαν σοβαρά, καθημερινά αυξάνονται κατά περίπου 70 έως 80 νέους ασθενείς.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει κυρίως το εμβόλιο Pfizer Inc.-BioNTech, έχει εμβολιάσει πλήρως μέχρι στιγμής περίπου 5,56 εκατομμύρια ανθρώπους, ή 61,45 τοις εκατό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins & Medicine.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ας είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου έχει πέσει σε λιγότερο από ένα εκατομμύριο. Το Ισραήλ έχει πληθυσμό 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η χώρα άρχισε να προσφέρει ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19 σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών στις 29 Αυγούστου και ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ είπε ότι μια εκστρατεία που ξεκίνησε τον Ιούλιο μεταξύ ανωτέρων στελεχών επιβράδυνε την άνοδο των σοβαρών ασθενειών που προκαλούνται από την παραλλαγή Δέλτα. Επί του παρόντος, περίπου 2,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν αποδεχτεί την αναμνηστική δόση.

Ισραηλινά παιδιά υποβάλλονται σε τεστ αντισωμάτων COVID-19 στην παράκτια πόλη Νετάνια στις 22 Αυγούστου 2021. (Jack Guez/AFP μέσω Getty Images)

 

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ας είπε μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Radio 103FM—η χώρα εργάζεται για να διασφαλίσει ότι θα έχει αρκετά εμβόλια για την COVID-19 για έναν πιθανό δεύτερο γύρο αναμνηστικών δόσεων, αν και μια πρόσφατη μελέτη από αρκετούς κορυφαίους διεθνείς επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διαπίστωσαν ότι ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση.

«Τα εμβόλια εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου και μετά από έξι μήνες, μειώνεται σημαντικά η αποτελεσματικότητά τους, ενώ οι άνθρωποι μολύνονται ακόμη και μετά από δύο δόσεις», είπε ο Ας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου COVID-19. «Δεν γνωρίζουμε πότε θα εγκριθεί το εμβόλιο, ελπίζω ότι δεν θα είναι μέσα σε μισό χρόνο, αλλά το τρίτο εμβόλιο θα διαρκέσει περισσότερο. Αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε αποθέματα εμβολίων εάν κριθεί απαραίτητο», συνέχισε.

Ο ΠΟΥ προέτρεψε τις χώρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα να σταματήσουν να δίνουν ενισχυτικές δόσεις για την COVID-19 μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε τα φτωχότερα κράτη να μπορούν να παρέχουν στους πολίτες την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Σάλμαν Ζάρκα, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Ziv στο Safed που προσχώρησε στην ομάδα του Ας κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 14ης Σεπτεμβρίου, είπε ότι το 50% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις 13 Σεπτεμβρίου ήταν μεταξύ παιδιών, προσθέτοντας ότι η χώρα εργάζεται με την υπόθεση ότι πιθανώς στο μέλλον πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα πέμπτο κύμα.

Το Ισραήλ ανέφερε συνολικά 32 θανάτους στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Τζονς Χόπκινς. Ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας του ιού του ΚΚΚ έφτασε τους 7.438.

Από NTD News

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε