Κυριακή, 22 Δεκ, 2024
Ο Ντινγκ Λεμπίν με το πανό που καλεί για την απελευθέρωση των γονέων του. Οι διεθνείς πιέσεις φαίνεται πως έχουν αποτελέσματα. (από ανάρτηση του ιδίου στο Twitter)

Στοχεύοντας το Φάλουν Γκονγκ, μέρος γ΄: «Βοηθήστε να ελευθερωθούν οι γονείς μου» – Η ιστορία του Ντινγκ Λεμπίν

Η Μα Ρουιμέι και ο σύζυγός της Ντινγκ Γιουάντε συνελήφθησαν στις 12 Μαΐου 2023. Η Μα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, ενώ ο Ντινγκ παραμένει στη φυλακή. Το Bitter Winter πήρε συνέντευξη από τον γιος τους, ο οποίος αγωνίζεται αδιάκοπα για την ελευθερία τους.

Το τρίτο από τα τέσσερα άρθρα του Μάρκο Ρεσπίντι με θέμα τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Ding Lebin protesting in front of the Chinese Embassy in Berlin.
Ο Ντινγκ Λεμπίν διαμαρτύρεται μπροστά από την κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο. (ευγενική παραχώρηση του Ντινγκ Λεμπίν)

 

Όλες οι περιπτώσεις θρησκευτικής δίωξης είναι παρόμοιες, αλλά και μοναδικές συνάμα. Είναι παρόμοιες ή ανάλογες ως προς τη δυναμική και τη φρίκη τους, καθώς και ως προς τον πόνο των θυμάτων. Αλλά είναι επίσης μοναδικές, όχι μόνο επειδή οι λεπτομέρειες και οι περιστάσεις προφανώς διαφέρουν, αλλά και επειδή τα ανθρώπινα όντα δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι πραγματικοί και όλοι είναι αναντικατάστατοι. Γι’ αυτό, όταν υποφέρει ένας άνθρωπος, υποφέρει όλη η ανθρωπότητα. Όταν ένα ανθρώπινο ον διώκεται ή πεθαίνει, ένα εσωτερικό μέρος του κάθε ανθρώπου βιώνει επίσης διωγμό και θάνατο.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, συζύγων και γονέων, που διώκονται για την πίστη τους από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) εξαιτίας του μίσους που τρέφει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (ΚΚΚ) για όλες τις πεποιθήσεις, αλλά ιδιαίτερα για εκείνες της πνευματικής ομάδας στην οποία ανήκουν, του Φάλουν Γκονγκ. Πρόκειται για την Μα Ρουιμέι [Ma Ruimei, γεν. 7 Οκτωβρίου 1967] και τον σύζυγό της Ντινγκ Γιουάντε [Ding Yuande, γεν. 19 Οκτωβρίου 1963].

Μεταξύ 5 και 6 π.μ. της 12ης Μαΐου 2023, όπως έμαθα από τον γιο τους Ντινγκ Λεμπίν [Ding Lebin], που ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας και ο οποίος μου παραχώρησε μια συνέντευξη, περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί εισέβαλαν στη φυτεία τσαγιού των γονιών του. Κανείς δεν τους κατάλαβε, αφού φορούσαν πολιτικά ρούχα. Την ομάδα υποστήριζε ο Σια Τζινγκντέ [Xia Jingde], τοπικός γραμματέας του ΚΚΚ στο χωριό Γιαντζιατζουάνγκ [Yanjiazhuang], στην κομητεία Γου Λιαν της πόλης Ριτζάο, στην επαρχία Σάντονγκ της ΛΔΚ, όπου ζούσε το ζευγάρι. «Οι αστυνομικοί», εξήγησε ο Ντινγκ Λεμπίν, «διέταξαν τους γονείς μου να σταματήσουν τη δουλειά τους και να συνεργαστούν μαζί τους για την έρευνα. Τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν αμέσως και η συσκευή του πατέρα μου απενεργοποιήθηκε.»

«Όταν τους πήραν, δεν ήμουν παρών», πρόσθεσε ο Ντινγκ Λεμπίν. Αργότερα, έμαθε ότι στους γονείς του πέρασαν χειροπέδες και τους έσπρωξαν πίσω στο σπίτι τους. «Ενώ οι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο», θυμάται ο γιος του ζευγαριού, «έτυχε να τηλεφωνήσω στη μητέρα μου για να μάθω πώς ήταν. Εκείνη πρόλαβε και μου είπε: «Κακοί άνθρωποι μπήκαν στο σπίτι. Μου πέρασαν χειροπέδες. Τα χέρια μου είναι μουδιασμένα τώρα». Αμέσως μετά, έκλεισε το τηλέφωνο. Είχαμε μιλήσει για 33 δευτερόλεπτα. «Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω πια με τους γονείς μου», είπε ο Ντινγκ Λεμπίν.

Ding Yuande and Ma Ruimei.
Ο Ντινγκ Γιουάντε και η Μα Ρουιμέι. (ευγενική παραχώρηση του Ντινγκ Λεμπίν)

 

Αποδείχθηκε ότι η αστυνομία συνέχισε την έρευνα μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, κατάσχοντας πολλά βιβλία του Φάλουν Γκονγκ και άλλα βιβλία με πνευματικό περιεχόμενο. «Οι γονείς μου συνελήφθησαν και μετά σιωπή», σχολίασε ο Λεμπίν. «Κανείς δεν ήξερε πού κρατούνταν.» Αποφάσισε αμέσως να φέρει τη σύλληψή τους στη δημοσιότητα και η ετοιμότητά του ίσως έσωσε τους γονείς του από μια πιο σκληρή μοίρα.

Ο Λεμπίν απευθύνθηκε σε μια ομάδα στις ΗΠΑ, την Παγκόσμια Οργάνωση για τη Διερεύνηση της Δίωξης του Φάλουν Γκονγκ (WOIPFG), μια διεθνή ΜΚΟ που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιανουαρίου 2006. «Αμέσως», εξηγεί ο Λεμπίν, «η WOIPFG οργάνωσε εθελοντές για να καλέσουν απευθείας τα αστυνομικά τμήματα στην Κίνα, ρωτώντας, ερευνώντας και προτρέποντας τους αξιωματικούς της να απελευθερώσουν αμέσως και άνευ όρων τους γονείς μου». Ακόμη περισσότεροι ακτιβιστές προσπάθησαν να βοηθήσουν στη διάσωση του ζευγαριού. Η Διεθνής Εταιρεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια ΜΚΟ με καθεστώς ECOSOC του ΟΗΕ που εδρεύει στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας στον πρέσβη της ΛΔΚ στη Γερμανία Γου Κεν, στον υπουργό Εξωτερικών της ΛΔΚ Τσιν Γκανγκ, στον επαρχιακό γραμματέα του ΚΚΚ της επαρχίας Σάντονγκ Λιν Γου και στη δημοτική γραμματέα του ΚΚΚ της πόλης Ριτζάο Τζανγκ Χούι.

Όλη αυτή η πίεση είχε αποτέλεσμα. Οι κινεζικές αρχές αναγκάστηκαν να απελευθερώσουν τη Μα Ρουιμέι με εγγύηση στις 14 Μαΐου. Ωστόσο, ο Ντινγκ Γιουάντε εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κράτηση. Από τις 13 Ιουνίου, βρίσκεται στο κέντρο κράτησης της πόλης Ριτζάο. «Την επόμενη μέρα, στις 14 Ιουνίου», δήλωσε ο Λεμπίν στο Bitter Winter, «δύο αστυνομικοί έφτασαν ξανά στο σπίτι των γονιών μου και απείλησαν τη μαμά, δείχνοντας πολύ θυμωμένοι. Την εκφόβισαν λέγοντας ότι λόγω της δράσης που οργάνωσα στο εξωτερικό κρατούν τον πατέρα μου στη φυλακή. Τρομακτικό, αλλά δείχνει ένα σημαντικό πράγμα: η δημοσιότητα αυτών των υποθέσεων και η διεθνής πίεση βοηθάει πραγματικά. Οι κινεζικές αρχές φοβούνται πολύ ότι οι παράνομες διώξεις τους μπορεί να τραβήξουν τη διεθνή προσοχή.»

Ding Lebin’s poster in favor of his parents.
Η αφίσα του Ντινγκ Λεμπίν για την απελευθέρωση των γονέων του. (ευγενική παραχώρηση του Ντινγκ Λεμπίν)

 

Για τον λόγο αυτό, ο Ντινγκ Λεμπίν συνεχίζει αδιάκοπα να ασκεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στις κινεζικές αρχές, συνεργαζόμενος με όλους εκείνους, ιδιώτες και ΜΚΟ, όπως η Εταιρεία για τους Απειλούμενους Λαούς, που μπορούν να τον βοηθήσουν, τόσο στη Γερμανία όπου ζει όσο και στο εξωτερικό.

Ήρθαν κάποια αποτελέσματα. Αρκετά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της γερμανικής Μπούντεσταγκ και του Κρατικού Κοινοβουλίου του Βερολίνου (η πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι πόλη-κράτος με το δικό της νομοθετικό σώμα), καθώς και αρκετά μέλη του τσεχικού Κοινοβουλίου και της βελγικής Βουλής των Αντιπροσώπων, έστειλαν επιστολές στους προαναφερθέντες Γου Κεν, Λιν Γου και Τζανγκ Χούι απαιτώντας να απελευθερωθεί ο Ντινγκ Γιουάντε τώρα. Επιπλέον, στις 15 Ιουλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο μια συγκέντρωση υπέρ των διωκόμενων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ, λαμβάνοντας την υποστήριξη 12 Γερμανών πολιτικών.

Πρόσφατα, ο Ντινγκ Λεμπίν έγραψε στον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς και, χάρη στον Σύλλογο Φάλουν Ντάφα και το Κέντρο Πληροφόρησης Φάλουν Ντάφα στη Γερμανία, ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει παρόμοιες δράσεις πίεσης. Υπάρχει μάλιστα μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρέσβη της ΛΔΚ στη Γερμανία και μια δεύτερη προς τη Δημοτική Επιτροπή του ΚΚΚ στο Ριτζάο τις οποίες μπορεί ο καθένας να υπογράψει, καθώς και οδηγίες για αποτελεσματική δράση. Αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να βοηθήσετε.

«Οι καλόκαρδοι Ευρωπαίοι πολίτες που υπέγραψαν τις επιστολές υπέρ των γονέων μου με ενθαρρύνουν να παραμείνω δυνατός και να συνεχίσω τον αγώνα μέχρι να τελειώσουν όλα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το ΚΚΚ», δήλωσε ο Λεμπίν.

Στη σειρά «Στοχεύοντας το Φάλουν Γκονγκ» έχουν προηγηθεί το Μέρος α΄ και Μέρος β΄.

Του Marco Respinti

Μετάφραση και αναδημοσίευση από το Bitter Winter

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε