Δευτέρα, 27 Μαρ, 2023
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή του Φάλουν Γκονγκ στην Πλατεία Τιενανμέν καθώς ένα πλήθος παρακολουθεί στο Πεκίνο, Κίνα, σε αυτήν την φωτογραφία της 1ης Οκτωβρίου 2000. (Chien-min Chung/AP Photo)

Το κινεζικό καθεστώς εισβάλει σε σπίτια, θέτει υπό κράτηση ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ενόψει της εκατονταετηρίδας του KKK

Το κινεζικό καθεστώς διαπράττει εισβολές σε σπίτια ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ και τους συλλαμβάνει σε όλη την χώρα κατά τον μήνα Ιούνιο, πριν από τον ερχόμενο εορτασμό του 100 χρόνων την 1η Ιουλίου.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) θα γιορτάσει τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή του τον επόμενο μήνα. Για να «διατηρήσει κοινωνική σταθερότητα», που είναι ο όρος που χρησιμοποιείται από το καθεστώς για να δικαιολογήσει την απολυταρχική εξουσία του στην Κίνα, το ΚΚΚ ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρών ελέγχων στους Κινέζους τον Ιούνιο – ειδικά στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της χώρας.

Ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ – μιας παραδοσιακής κινεζικής πνευματικής άσκησης από την Βουδιστική σχολή που διδάσκει τις αξίες αλήθεια, καλοσύνη, και ανεκτικότητα – βρέθηκαν μεταξύ των στόχων που το καθεστώς θέλησε να ελέγξει.

Από την 1η Ιουνίου, έχουν εμφανιστεί άρθρα που αναφέρουν ότι έγιναν εισβολές και λεηλασία από την τοπική αστυνομία σε σπίτια ασκουμένων. Προσωπική ιδιοκτησία των ασκουμένων κατασχέθηκε, και κάποιοι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμα και οικογενειακά μέλη που δεν ασκούν Φάλουν Γκονγκ.

«Καταδικάζουμε όλες τις μορφές της δίωξης του ΚΚΚ [επί ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ]», είπε στην Epoch Times στις 17 Ιουνίου ο Έρπινγκ Τζανγκ, εκπρόσωπος τύπου για το Falun Dafa Information Center (Κέντρο Πληροφοριών για το Φάλουν Ντάφα) στην Νέα Υόρκη.

«Η δίωξη του ΚΚΚ συνεχίζεται από τον Ιούλιο του 1999. Δεν υπάρχει κάποιο σημάδι, έως τώρα, κάποιας αλλαγής πολιτικής από το ΚΚΚ, και συνεχίζουμε να βλέπουμε την ανηλεή εκστρατεία δίωξης κατά ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα», είπε ο Τζανγκ. «Συνεχίζουμε να καλούμε ανθρώπους καλής συνείδησης ανά τον κόσμο να μιλήσουν κατά της βίας του ΚΚΚ στο Φάλουν Γκονγκ.»

Ασκούμενοι της πνευματικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ κάνουν μια παρέλαση στην Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φάλουν Ντάφα και για να διαδηλώσουν για την συνεχιζόμενη δίωξη της ομάδας από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα, στις 13 Μαΐου 2020. (Larry Dai/The Epoch Times)

 

Μεγάλης κλίμακας συλλήψεις

Στις 10 Ιουνίου, το Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα Μουνταντζιάνγκ στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, διέταξε αστυνομικούς στις έξι κομητείες και τέσσερις περιοχές της πόλης να συλλάβουν ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ στα σπίτια τους.

Το καθεστώς είπε ότι οι συλλήψεις ήταν μέρος μιας εκστρατείας που ονόμασε «Ασφάλεια 1 Ιουλίου».

Σε μια περίοδο 36 ωρών, η αστυνομία συνέλαβε 28 ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ στην πόλη, παρενόχλησε άλλους έξι, και κατέσχεσε κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, εκτυπωτές, βιβλία, μετρητά, και ακόμα και τραπεζικές κάρτες από σπίτια ασκουμένων, ανέφερε το Minghui.org, ένας ιστότοπος αφιερωμένος στην συλλογή στοιχείων για την δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Στις 3 π.μ. στις 10 Ιουνίου, αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του ασκουμένου του Φάλουν Γκονγκ Γκουό Λιμπίν στην Χαϊλίν, μια πόλη κομητειακού επιπέδου στην Μουνταντζιάνγκ, συνέλαβαν τον Γκουό και την γυναίκα του, άρπαξαν την τραπεζική κάρτα του γιου του Γκουό, και εισέβαλαν επίσης στο σπίτι της αδελφής του Γκουό, από όπου πήραν το σύστημα εικόνας και ήχου του σπιτιού, κινητά τηλέφωνα, και βιβλία.

Στις 8 π.μ., αστυνομικοί από την περιοχή Αϊμίν προσέλαβαν έναν κλειδαρά και εισέβαλαν στο σπίτι της ασκουμένης Τσεν Γιανγουέι όταν η Τσεν και η οικογένειά της βρίσκονταν στο σπίτι. Στην συνέχεια συνέλαβαν την Τσεν και την αδελφή της Τσεν Γιανφού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η αστυνομία χρησιμοποίησε ακόμα και σπρέι πιπεριού σε ασκούμενους καθώς προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα υπάρχοντά τους.

Ασκούμενοι της πνευματικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ κάνουν μία παρέλαση στην Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της Παγκοσμίας Ημέρας Φάλουν Ντάφα και για διαδήλωση για την συνεχιζόμενη δίωξη της ομάδας από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην Κίνα, στις 13 Μαΐου 2020. (Larry Dai/The Epoch Times)

 

Στην πόλη Ντάλιαν στην επαρχία Λιαονίνγκ της βορειοανατολικής Κίνας, 29 ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ και τουλάχιστον έξι οικογενειακά τους μέλη που δεν ασκούνται επίσης συνελήφθησαν εντός των κατοικιών τους μεταξύ 1 και 3 Ιουνίου ως μέρος της εκστρατείας «Ασφάλεια 1 Ιουλίου» του καθεστώτος, ενώ αστυνομικοί στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας έκαναν τις δικές τους εισβολές σε κατοικίες ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ ως μέρος της εκστρατείας.

Ο Minghui.org επίσης ανέφερε παρόμοιες συλλήψεις που συνέβησαν στις πόλεις Πεκίνο και Τιεντζίν, και στην Σιτσουάν, Γκουανγκντόνγκ, Γκανσού, Χεμπέι, Γιουνάν, και περίπου δέκα ακόμα άλλες επαρχίες.

Φόβος για απώλεια εξουσίας

Το κινεζικό καθεστώς εκκίνησε την βάρβαρη δίωξή του για την εξάλειψη του Φάλουν Γκονγκ τον Ιούλιο του 1999, και εκτιμάται ότι εκατομμύρια ασκουμένων έχουν συλληφθεί, βασανιστεί, και ακόμα και δολοφονηθεί τα τελευταία 22 χρόνια.

Η νέα εκστρατεία που σχετίζεται με την εκατονταετηρίδα έχει περισσότερους λόγους εκτός της συνεχιζόμενης δίωξης.

 

Πίνακας που απεικονίζει την μέθοδο βασανιστηρίου «κρέμασμα τούβλων από τον λαιμό». Είναι μία από τις πιο συνήθεις μεθόδους βασανισμού που χρησιμοποιούνται για να σπάσουν το πνεύμα των ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ και να τους εξωθήσουν να αποκηρύξουν την πίστη τους. (FalunArt.org)

 

«Το καθεστώς του ΚΚΚ έχει συλλάβει ασκουμένους του Φάλουν Γκονγκ, ανθρώπους που έκαναν εκκλήσεις για δικαιοσύνη, δημοκρατικούς ακτιβιστές, και ακόμα και ακραίους αριστερούς τους οποίους δεν εμπιστεύεται, πριν από την εκδήλωση εκατό χρόνων», είπε ο Τανγκ Τζινγκγιουάν, σχολιαστής κινεζικών θεμάτων με έδρα στις ΗΠΑ, στην Epoch Times στις 17 Ιουνίου. «Είναι επειδή ο Κινέζος επικεφαλής Σι Τζινπίνγκ και οι αρχές του Πεκίνου φοβούνται την απώλεια δύναμης.»

Ο Τανγκ σημείωσε ότι το καθεστώς θέλει να παγιώσει την δικτατορία του, και ο Σι θέλει πολύ να κρατήσει πιο σφιχτά την απολυταρχική του θέση.

«Στις περασμένες δεκαετίες, ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν αποκαλύψει τις διώξεις που υφίστανται στην Κίνα, και έχουν εκθέσει τα εγκλήματα που διέπραξε το ΚΚΚ όταν αντιμετώπιζε καλέσματα να σταματήσει την δίωξη, εντός και εκτός της Κίνας. Αυτό φοβίζει το ΚΚΚ», είπε ο Τανγκ.

«Το ΚΚΚ θέλει να φιμώσει τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ μέσω της αύξησης έντασης στην δίωξη και της σύλληψης όσο το δυνατόν περισσότερων ασκουμένων. Αλλά η ιστορία έχει πει στο ΚΚΚ ότι άνθρωποι με πίστη, όπως οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ, δεν φοβούνται το κακό. Θα κάνουν οτιδήποτε πιστεύουν ότι είναι καλό για τους άλλους και για την κοινωνία [οδηγούμενοι από τις βασικές διδασκαλίες του Φάλουν Γκονγκ αλήθεια, καλοσύνη, και ανεκτικότητα].»

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε