Τρίτη, 03 Οκτ, 2023
Μια πινακίδα είναι αναρτημένη μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της PayPal στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στις 2 Φεβρουαρίου 2022. (Justin Sullivan/Getty Images)

Το PayPal αναθεωρεί την πολιτική του, λέγοντας ότι η εταιρεία δεν θα κατάσχει χρήματα από ανθρώπους που προωθούν «παραπληροφόρηση»

Η PayPal στις 8 Οκτωβρίου δήλωσε ότι δεν θα εφαρμόσει μια νέα πολιτική που θα επέτρεπε στην εταιρεία να κατάσχει χρήματα από χρήστες που φέρονται να προωθούν «παραπληροφόρηση» ή «μίσος».

«Μια ειδοποίηση AUP κυκλοφόρησε πρόσφατα κατά λάθος που περιείχε λανθασμένες πληροφορίες. Η PayPal δεν επιβάλλει πρόστιμα σε ανθρώπους για παραπληροφόρηση και αυτή η διατύπωση δεν επρόκειτο ποτέ να εισαχθεί στην πολιτική μας», δήλωσε εκπρόσωπος της PayPal στους Epoch Times σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Οι ομάδες μας εργάζονται για να διορθώσουν τις σελίδες της πολιτικής μας. Λυπούμαστε για τη σύγχυση που προκάλεσε αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η εταιρεία τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι τροποποιεί την πολιτική αποδεκτής χρήσης ή AUP.

Η πολιτική, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο, ανέφερε ότι οι χρήστες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την PayPal για την «αποστολή ή δημοσίευση μηνυμάτων, περιεχομένου ή υλικών που, κατά την αποκλειστική κρίση της PayPal, (α) είναι επιβλαβή, άσεμνα, ενοχλητικά ή επιλήψιμα, (β) απεικονίζουν ή φαίνεται να απεικονίζουν γυμνό, σεξουαλικές ή άλλες προσωπικές δραστηριότητες, (γ) απεικονίζουν ή προωθούν τη χρήση παράνομων ναρκωτικών, (δ) απεικονίζουν ή προωθούν τη βία, εγκληματική δραστηριότητα, σκληρότητα ή αυτοτραυματισμό (ε) απεικονίζουν, προωθούν ή υποκινούν μίσος ή διακρίσεις κατά προστατευόμενων ομάδων ή ατόμων ή ομάδων βάσει προστατευόμενων χαρακτηριστικών (π.χ. φυλή, θρησκεία, φύλο ή ταυτότητα φύλου, σεξουαλικός προσανατολισμός κ.λπ.) (στ) παρουσιάζουν κίνδυνο για την ασφάλεια ή την ευημερία των χρηστών, (ζ) είναι δόλια, προωθούν παραπληροφόρηση ή είναι παράνομα, (η) παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα οποιουδήποτε μέρους, ή (θ) είναι ακατάλληλα για δημοσίευση».

Για κάθε παραβίαση, η PayPal αναφέρει ότι οι χρήστες υπόκεινται σε επιπτώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν αποζημιώσεις ύψους 2.500 δολαρίων ανά παραβίαση. Τα χρήματα θα λαμβάνονται απευθείας από το λογαριασμό PayPal ενός ατόμου.

Οι χρήστες παραπέμφθηκαν στη συμφωνία χρήστη της PayPal, η οποία αναφέρει εν μέρει ότι η PayPal μπορεί να προβεί σε διάφορες ενέργειες εάν οι χρήστες συμμετέχουν σε περιορισμένες δραστηριότητες, όπως η επ’ αόριστον διατήρηση των χρημάτων τους σε υπόλοιπο. Αναφέρει επίσης ότι «θα είστε υπεύθυνοι έναντι της PayPal για το ποσό των ζημιών της PayPal που προκλήθηκαν από την παραβίαση της Πολιτικής Αποδεκτής Χρήσης από εσάς» στο ποσό των 2.500 δολαρίων ανά παραβίαση.

Αυτές περιλαμβάνουν αποζημιώσεις ύψους 2.500 δολαρίων ανά παραβίαση. Τα χρήματα θα λαμβάνονται απευθείας από το λογαριασμό PayPal ενός ατόμου.

Οι χρήστες παραπέμφθηκαν στη συμφωνία χρήστη της PayPal, η οποία αναφέρει εν μέρει ότι η PayPal μπορεί να προβεί σε διάφορες ενέργειες εάν οι χρήστες συμμετέχουν σε περιορισμένες δραστηριότητες, όπως η επ’ αόριστον διατήρηση των χρημάτων τους σε υπόλοιπο. Αναφέρει επίσης ότι «θα είστε υπεύθυνοι έναντι της PayPal για το ποσό των ζημιών της PayPal που προκλήθηκαν από την παραβίαση της Πολιτικής Αποδεκτής Χρήσης από εσάς» στο ποσό των 2.500 δολαρίων ανά παραβίαση.

Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν το εσωτερικό διοικητικό κόστος της PayPal για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό των παραβιάσεων και τη ζημία στο εμπορικό σήμα της PayPal, μεταξύ άλλων εξόδων, όπως αναφέρεται στη συμφωνία.

Δεκάδες άνθρωποι παρατήρησαν την επικείμενη ενημέρωση τις τελευταίες ημέρες και πολλοί ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

«Σοβαρά, κλείστε αμέσως τον λογαριασμό σας στην PayPal αν δεν το αντιστρέψουν αυτό σήμερα», δήλωσε ο Σκοτ Άνταμς, ο δημιουργός του Dilbert.

«Μου είναι δύσκολο να επικρίνω ανοιχτά μια εταιρεία που αγαπούσα και στην οποία έδωσα τόσα πολλά. Αλλά η νέα AUP της @PayPal είναι αντίθετη με όλα όσα πιστεύω. Μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί πλέον να αποφασίσει να σας πάρει τα χρήματά σας αν πείτε κάτι με το οποίο διαφωνεί. Παραφροσύνη», πρόσθεσε ο Ντέιβιντ Μάρκους, πρώην πρόεδρος της PayPal.

Παρόλα αυτά, άλλοι υποστήριξαν ότι η πολιτική αυτή δεν αποτελούσε πρόβλημα.

«Το PayPal έχει μια μικροσκοπική ρήτρα που απαγορεύει τη διάδοση δόλιων πληροφοριών ή παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα. Ξέρετε, ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να σας πουλήσουν ένα μαγικό φασόλι που θεραπεύει τον καρκίνο ή κάτι τέτοιο», έγραψε ο συγγραφέας Κιθ Φάρελ. «Και οι συντηρητικοί είναι εδώ έξω και λένε στον εαυτό τους, ότι έχει σχέση με αυτούς!»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε