Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε μια τελετή απονομής στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στις 3 Δεκεμβρίου 2020. (Jonathan Ernst / Reuters)

Τραμπ: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε ότι η εκστρατεία του «θα συνεχίσει να προχωρά» με τις νομικές προκλήσεις που σχετίζονται με τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Όχι, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να προχωράμε. Έχουμε πολυάριθμες τοπικές υποθέσεις», δήλωσε ο Τραμπ αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να ακούσει την υπόθεση του Τέξας κατά του Μίσιγκαν, της Γεωργίας, της Πενσυλβάνιας και του Ουισκόνσιν. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον, στην κατάθεσή του, δήλωσε ότι αυτές οι πολιτείες είχαν αποδυναμώσει τους νόμους τους σχετικά με την ακεραιότητα των εκλογών, οδηγώντας σε εκτεταμένες παρατυπίες.

«Θα το επιταχύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά μπορείς να πηγαίνεις με μια συγκεκριμένη ταχύτητα», δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. «Αλλά τους πιάσαμε, όπως γνωρίζετε, να έχουν διαπράξει απάτη, ρίχνοντας ψηφοδέλτια, κάνοντας τόσα πολλά πράγματα, κανείς δεν μπορεί καν να το πιστέψει».

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ψηφοφορία του Εκλεκτορικού Κολεγίου στις 14 Δεκεμβρίου, ένα ακόμη βήμα της διαδικασίας των προεδρικών εκλογών. Η Epoch Times δεν θα ανακηρύξει νικητή του προεδρικού αγώνα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαμάχες που σχετίζονται με τις εκλογές.

Ο πρόεδρος είπε ότι ο αγώνας της 3ης Νοεμβρίου ήταν «νοθευμένος» καθώς και ότι οι Δημοκρατικοί κάθε περιοχής «ξεπέρασαν» τους Ρεπουμπλικάνους ομολόγους τους λόγω της φερόμενης διάπραξης εκλογικής νοθείας.

«Δεν ήταν καν μια στενή αναμέτρηση», είπε ο Τραμπ. «Κοίταξε τη Γεωργία. κερδίσαμε τη Γεωργία με διαφορά. Κερδίσαμε την Πενσυλβάνια με διαφορά. Κερδίσαμε το Ουισκόνσιν με διαφορά. Τα κερδίσαμε με διαφορά».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε μια τηλεδιάσκεψη των Ευχαριστιών με μέλη του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, στις 26 Νοεμβρίου 2020. (Andrew Caballero-Reynolds / AFP μέσω Getty Images)

 

Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να πολεμά, αλλιώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν έναν «παράνομο πρόεδρο» λόγω της φερόμενης εκλογικής απάτης.

«Αυτό που συνέβη σε αυτήν τη χώρα είναι ότι γίναμε σαν μια τριτοκοσμική χώρα», είπε.

«Είμαι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Μόλις έλαβα 75 εκατομμύρια ψήφους», είπε ο Τραμπ. «Ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων στην ιστορία της χώρας μας που έλαβε ποτέ ένας Πρόεδρος».

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις 11 Δεκεμβρίου έγραψε ότι «η πρόταση της πολιτείας του Τέξας να καταθέσει καταγγελία απορρίπτεται λόγω ελλείψεως νομιμοποιήσεως του προσφεύγοντος σύμφωνα με το Άρθρο ΙΙΙ του Συντάγματος», προσθέτοντας ότι «το Τέξας δεν έχει επιδείξει δικαστικά αισθητό ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο μια άλλη πολιτεία διεξάγει τις εκλογές της. Όλες οι υπόλοιπες εκκρεμείς προτάσεις απορρίπτονται ως αμφιλεγόμενες».

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου Κλάρενς Τόμας και Σάμουελ Αλίτο είπαν ότι θα είχαν ακούσει την υπόθεση, αλλά δήλωσαν ότι πιθανότατα δεν θα προσέφεραν τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητούσε το Τέξας. Ο Αλίτο πρόσθεσε ότι «δεν εκφράζει άποψη για κανένα άλλο ζήτημα».

Περίπου 20 πολιτείες, καθώς και περισσότεροι από 100 νομοθέτες της Βουλής, υπέβαλαν υπομνήματα προς υποστήριξη της αγωγής του Τέξας.

Σε απάντηση, ο Δημοκρατικός γενικός εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι η ρήτρα των εκλογέων του Συντάγματος, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει το Τέξας, δεν αφήνει περιθώρια για να μαντέψει τις αποφάσεις που λαμβάνονται από δικαστήρια και νομοθετικά σώματα. Υποστήριξαν περαιτέρω ότι οι εκλογικές αλλαγές έγιναν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Σε μια σειρά από tweets το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ κατήγγειλε το Ανώτατο Δικαστήριο επειδή έδειξε «μηδενικό ενδιαφέρον» για τους ισχυρισμούς εκλογικής νοθείας, ενώ η δικηγόρος του Τραμπ Τζένα Έλις είπε ότι η κίνηση του δικαστηρίου ήταν «ηθικά εξωφρενική».

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε