Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρευρίσκεται σε συγκέντρωση υποστήριξης των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Αριζόνα, στο Πρέσκοτ Βάλεϊ της Αριζόνα, στις 22 Ιουλίου 2022. (Mario Tama/Getty Images)

Τραμπ: Το FBI έκανε έφοδο στο Μαρ-α-Λάγκο, το ακίνητο έχει καταληφθεί

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα βρίσκεται «υπό πολιορκία» και ότι «έχει καταληφθεί από μια ομάδα πρακτόρων του FBI» σε δήλωσή του αργά στις 8 Αυγούστου.

«Αυτές είναι σκοτεινές στιγμές για το έθνος μας, καθώς το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία, έφοδο και καταλαμβάνεται από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

«Μετά από συνεργασία με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτή η αιφνιδιαστική επιδρομή στο σπίτι μου δεν ήταν απαραίτητη ή κατάλληλη», ανέφερε ο Τραμπ.

Η φερόμενη επιδρομή του FBI ήρθε δύο ημέρες μετά την τελευταία νύξη του Τραμπ για μια υποψηφιότητα το 2024, στην οποία απέφυγε να δώσει επίσημη ανακοίνωση.

«Λοιπόν, δεν είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ανεξάρτητα από το αν θα πας πριν ή μετά, σίγουρα δεν είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου πριν ανέβει στη σκηνή του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Ντάλας του Τέξας το Σάββατο.

«Έρχεται», είπε ο Τραμπ, «και νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι πολύ χαρούμενος».

«Η χώρα μας δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση. Χάσαμε τα πάντα. Χάσαμε την ενεργειακή ανεξαρτησία. Χάσαμε το κύρος μας. Έχουμε χάσει ό,τι μπορεί να χάσει κανείς», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σημειώνοντας την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, την οποία χαρακτήρισε προηγουμένως «το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος στην ιστορία», και την κρίση στα σύνορα.

Η δικηγόρος του Τραμπ Κριστίνα Μπομπ επιβεβαίωσε στο CNN το βράδυ της Δευτέρας ότι το FBI κατέσχεσε έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και η νομική του ομάδα ήταν συνεργάσιμοι με τους αξιωματούχους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης σε κάθε βήμα. Το FBI όντως πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έφοδο και κατέσχεσε έγγραφα», δήλωσε η Μπομπ.

Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει ερώτηση του Τύπου από την εφημερίδα The Epoch Times.

Ένα αυτοκίνητο περνά μπροστά από το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στις 11 Φεβρουαρίου 2022. (Joe Raedle/Getty Images)

 

«Εργαλειοποίηση» του συστήματος Δικαιοσύνης

Ο 45ος πρόεδρος είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι μπορεί να είναι ο «πιο διωκόμενος» άνθρωπος στην ιστορία της Αμερικής.

«Ένας φίλος μου είπε πρόσφατα ότι είμαι το πιο διωκόμενο άτομο στην ιστορία της χώρας μας», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο CPAC. «Και μετά το σκέφτηκα, επειδή δεν είχα χρόνο να σκεφτώ πολύ, επειδή είμαι συνεχώς υπό διωγμό, και ένιωσα ότι μπορεί κάλλιστα να έχει δίκιο».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την επιδρομή «εισαγγελική παράβαση, εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και επίθεση από τους Δημοκρατικούς της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι οποίοι απεγνωσμένα δεν θέλουν [αυτόν] να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2024, ειδικά με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις», προσθέτοντας ότι οι Δημοκρατικοί «θα κάνουν ομοίως τα πάντα για να σταματήσουν τους Ρεπουμπλικάνους και τους Συντηρητικούς στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές».

«Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης του Ινστιτούτου Πολιτικής America First τον Ιούλιο, ο βουλευτής Μάικ Τζόνσον (R-La.), ο οποίος ήταν μέλος της νομικής ομάδας υπεράσπισης του Τραμπ κατά την απόπειρα παραπομπής του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς το 2019, δήλωσε στους Epoch Times σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει «εργαλειοποιήσει» πλήρως το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ).

Από τον σχεδιασμό του, το αμερικανικό δικαστικό σύστημα «είναι ένα προπύργιο κατά της τυραννίας», δήλωσε ο Τζόνσον. «Αλλά αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, για παράδειγμα, εργαλειοποιείται για πολιτικούς σκοπούς -κάτι που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση Μπάιντεν- αυτό θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο αυτόν τον θεμελιώδη πυλώνα».

«Η σημερινή επιδρομή στο σπίτι του πρώην Προέδρου εν μέσω προεκλογικής περιόδου μοιάζει με άλλη μια κατάφωρη & πρωτοφανή κατάχρηση εξουσίας», ανέφερε ο Τζόνσον σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

«Θα αποκαταστήσουμε την τάξη & τη λογοδοσία μόλις ανακτήσουμε τα σφυριά για μια ρεπουμπλικανική πλειοψηφία τον Νοέμβριο. Αυτό δεν μπορεί παρά να συμβεί αρκετά σύντομα!» πρόσθεσε ο Τζόνσον.

«Μαρξιστική δικτατορία του τρίτου κόσμου»

«Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να λάβει χώρα μόνο σε διαλυμένες, τριτοκοσμικές χώρες», ανέφερε ο Τραμπ στη δήλωσή του τη Δευτέρα. «Δυστυχώς, η Αμερική έχει πλέον γίνει μία από αυτές τις χώρες, διεφθαρμένη σε επίπεδο που δεν έχει ξαναγίνει».

Ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο (R-Fla.) επανέλαβε το σχόλιο του Τραμπ.

«Η χρήση της κυβερνητικής εξουσίας για τη δίωξη πολιτικών αντιπάλων είναι κάτι που έχουμε δει πολλές φορές από μαρξιστικές δικτατορίες του 3ου κόσμου», ανέφερε ο Ρούμπιο σε δήλωσή του στο Twitter αργά τη Δευτέρα. «Αλλά ποτέ πριν στην Αμερική.

«Μετά τη σημερινή[‘]επιδρομή στο Μαρ-α-Λάγκο, για ποιο σκοπό πιστεύετε ότι σχεδιάζει η αριστερά να χρησιμοποιήσει αυτούς τους 87.000 νέους πράκτορες της IRS;».

«Το FBI δεν κάνει τίποτα για τις ομάδες που βανδαλίζουν καθολικές εκκλησίες, βομβαρδίζουν ομάδες υπέρ της ζωής ή απειλούν δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου. Βρίσκουν όμως χρόνο να κάνουν έφοδο στο Μαρ-α-Λάγκο», δήλωσε ο Ρούμπιο.

Κατακραυγή από τους Ρεπουμπλικάνους

Η κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα: «Η επιδρομή του FBI στο σπίτι του Προέδρου Τραμπ είναι μια άνευ προηγουμένου πολιτική εργαλειοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Κυνηγούσαν τον Πρόεδρο Τραμπ ως υποψήφιο, ως Πρόεδρο και τώρα ως πρώην Πρόεδρο. Η χρήση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης με αυτόν τον τρόπο είναι αντιαμερικανική».

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης & το FBI εργαλειοποιούνται όσο ποτέ άλλοτε για να στοχοποιήσουν πολιτικούς αντιπάλους. Αυτή η Διοίκηση έχει πετάξει το κράτος δικαίου και την πίστη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς έξω από την πόρτα», δήλωσε η βουλευτής Κλαούντια Τένεϊ (R-N.Y.) σε ανάρτησή της στο Twitter τη Δευτέρα. «Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μέρικ Γκάρλαντ πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα για τη σημερινή επιδρομή εναντίον ενός Αμερικανού προέδρου».

«Η ασυνεπής και μεροληπτική εφαρμογή του νόμου από το FBI έχει φτάσει πολύ μακριά», δήλωσε τη Δευτέρα η βουλευτής Νταϊάνα Χάρσμπαρτζερ (R-Tenn.). «Οι Δημοκρατικοί, εδώ και πάρα πολύ καιρό, χρησιμοποιούν τις κυβερνητικές μας υπηρεσίες, από το FBI μέχρι την IRS, για να στοχοποιούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Αυτή η αδιανόητη επιδρομή αποτελεί επίθεση στη Δημοκρατία μας».

«Αυτή η ενέργεια, μια επιδρομή εναντίον ενός πρώην προέδρου και πολιτικού αντιπάλου, είναι κάτι που θα περιμέναμε από τον Πούτιν στους αντιπάλους του… όχι εδώ, όχι στις ΗΠΑ», δήλωσε ο βουλευτής Νταν Μάουζερ (R-Pa.).

«Η εργαλειοποίηση και η πολιτικοποίηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών είναι εξωφρενική και τρομακτική. Πρόκειται για τακτικές που μοιάζουν με τακτικές Γκεστάπο. Αν το FBI μπορεί να το κάνει αυτό στον πρόεδρο Τραμπ, τι νομίζετε ότι θα κάνουν 87.000 νέοι πράκτορες της IRS στον αμερικανικό λαό;», δήλωσε ο βουλευτής Τζεφ Ντάνκαν (R-S.C.). «Ο Μπάιντεν υπέγραψε αυτή την επιδρομή; Ο αμερικανικός λαός αξίζει απαντήσεις».

«Στάθηκα απέναντι στη γραφειοκρατική διαφθορά της Αμερικής, επανέφερα την εξουσία στον λαό και πραγματικά πρόσφερα για τη Χώρα μας, όπως δεν έχουμε ξαναδεί. Το κατεστημένο το μίσησε», ανέφερε ο Τραμπ στη δήλωσή του τη Δευτέρα.

«Τώρα, καθώς βλέπουν τους υποψηφίους που υποστήριξα να κερδίζουν μεγάλες νίκες και βλέπουν την κυριαρχία μου σε όλες τις δημοσκοπήσεις, προσπαθούν να σταματήσουν εμένα και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για άλλη μια φορά. Η ανομία, η πολιτική δίωξη και το κυνήγι μαγισσών πρέπει να αποκαλυφθούν και να σταματήσουν», δήλωσε ο Τραμπ.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον σπουδαίο αμερικανικό λαό!»

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε