Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
Εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 26 Αυγούστου 2021. (Θανάσης Σταυράκης/AP Photo)

Υγειονομικοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν πεντάωρη στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική απόφαση που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 (ιού του ΚΚΚ) για όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Όσοι εργάζονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγειονομικής περίθαλψης και οίκους ευγηρίας δεν κάνουν τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου μέχρι την συγκεκριμενη ημερομηνία ή δεν έχουν πιστοποιητικό πρόσφατης ανάρρωσης, θα απολυθούν.

Το σωματείο των εργαζομένων είπε ότι ενώ υποστηρίζει τα εμβόλια, αντιτίθεται στο να είναι υποχρεωτικά.

«Δεν θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική φροντίδα», δήλωσε η ένωση. «Οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό από τους εργαζόμενους υγειονομικής περίθαλψης».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε ότι όσοι διαμαρτυρήθηκαν για το μέτρο ήταν «μικρές μειονότητες» που διαμαρτύρονται συχνά για μια πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με το εθνικό σύστημα υγείας.

Υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, στις 26 Αυγούστου 2021. (Θανάσης Σταυράκης/AP Photo)

 

«Βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, η οποία θέλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία», είπε.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Κικίλιας ανακοίνωσε την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για μια κινητή μονάδα εμβολιασμού σε πλατείες της πόλης έξω από τις εκκλησίες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αυτήν την Κυριακή στο νησί της Κρήτης, είπε ο υπουργός και θα επεκταθεί στις κύριες πόλεις της χώρας.

Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει τους εμβολιασμούς με διάφορα κίνητρα καθώς παρατηρείται σταθερή αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες από τον ιό του ΚΚΚ.

Την Τρίτη, ο Κικίλιας είπε ότι «περισσότερο από το 90 % των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένοι», χωρίς να διευκρινίζει εάν μερικοί από αυτούς είχαν λάβει έστω μία δόση εμβολίου.

Η Epoch Times δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πόσοι ασθενείς με covid στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι ή όχι.

Περισσότερες από 11 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί, με 5,6 εκατομμύρια ανθρώπους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι από τα 11 εκατομμύρια.

Τα εμβόλια COVID-19 διατίθονται ελεύθερα στην Ελλάδα σε οποιονδήποτε άνω των 12 ετών. Ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός εκτός από εκείνους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά την Τρίτη η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς που θα ισχύσουν από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, οι οποίοι περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τέστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και χώρους διασκέδασης θα επιτρέπεται μόνο για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης ανάρρωσης.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Το Associated Press και η Έλενα Μπεκατόρου συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε