Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15 πετά πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό καθώς προετοιμάζεται για μια διαδικασία ανεφοδιασμού στον αέρα στις 27 Μαΐου 2012. (Benjamin Chasteen/The Epoch Times)

Αμερικανός πιλότος αγνοείται σε συντριβή μαχητικού F-15 στις βρετανικές ακτές 

Ένα μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Ηνωμένου Βασιλείου την Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής, επιβεβαίωσε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της 48ης Πτέρυγας Μάχης σε ανακοίνωση.

Το ατύχημα συνέβη στις 9:40 π.μ. (4:40 π.μ. ET) εκκινώντας μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για την εύρεση του πιλότου στη Βόρεια Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών του Γιόρκσαϊρ.

«Κατά τη στιγμή του ατυχήματος, το αεροσκάφος βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας με έναν πιλότο επί του σκάφους», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η αιτία της συντριβής καθώς και η κατάσταση του πιλότου είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή και η υπηρεσία διάσωσης του Ηνωμένου Βασιλείου κλήθηκε να υποστηρίξει», πρόσθεσε.

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων είπε ότι μόλις καταστούν διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες, θα παρασχεθούν. Η Epoch Times δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν ο πιλότος εντοπίστηκε.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο τύπος του αεριωθούμενου αεροσκάφους ήταν F-15C Eagle και η απογείωση ήταν από την Αεροπορική βάση της Βρετανικής Αεροπορίας Λέικενχιθ, βορειοανατολικά του Λονδίνου.

Το πρωί της συντριβής, η ΡΑΦ Λέικενχιθ δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter που δείχνει τρία F-15 σε πτήση. Η λεζάντα της ανάρτησης έγραφε, «Έτοιμοι για την Δευτέρα».

Η ΡΑΦ Λέικενχιθ είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στην Αγγλία και η μόνη αμερικανική πτέρυγα μάχης μαχητικών F-15  στην Ευρώπη (USAFE).

Η περιοχή πτώσης του αεροσκάφους χρησιμοποιείται συχνά από στρατιωτικά αεροσκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για ασκήσεις. Κατά τη στιγμή του συμβάντος, τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν αποσταλεί στην περιοχή για εκπαίδευση, σύμφωνα με το Sky News.

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην ακτή της ανατολικής Αγγλίας το 2014, σκοτώνοντας και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Το Reuters συνέβαλε σε αυτό το άρθρο. 

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε