Τετάρτη, 24 Απρ, 2024
Στιγμιότυπο οθόνης / IRL Labs / youtube.com

Αυτά τα γυαλιά μπλοκάρουν τις οθόνες ψηφιακών τηλεοράσεων και πινακίδων

Με τη βοήθεια ειδικών φακών, γυαλιά ηλίου μετατρέπουν τις ανοιχτές οθόνες των περισσότερων τηλεοράσεων και ψηφιακών πινακίδων σε μαύρα ορθογώνια. Ο ιδιοκτήτης τους έχει την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα από τη ροή πληροφοριών και την επιβαλλόμενη διαφήμιση, αναφέρει ο ιστότοπος tjournal.ru.

Κατά μέσο όρο, οι Αμερικανοί κάθονται μπροστά σε οθόνες 11 ώρες την ημέρα, γεγονός που περιορίζει την ανθρώπινη επικοινωνία τους, σύμφωνα με τη σελίδα των εφευρετών στον ιστότοπο kickstarter . Τα γυαλιά με οριζόντια φίλτρα πόλωσης αντιστέκονται στην εισροή πληροφοριών, εμποδίζοντας το φως των οθονών LCD και LED.

Οι προγραμματιστές σημείωσαν ότι σκοπεύουν να βελτιώσουν την απόδοση των γυαλιών, ώστε να μπλοκάρουν επίσης τις οθόνες των smartphone και των πινακίδων OLED.

«Το 1988, οι διαφημιστίκες  πινακίδες έγιναν οι κύριες πηγές χειραγώγησης και ψυχικής ρύπανσης. Μετά από 30 χρόνια, οι οθόνες κάνουν το ίδιο πράγμα: μας λένε να υπακούμε, να πληρούμε τα πρότυπα κάποιου άλλου και να καταναλώνουμε. Ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν κάποιος άρχισε να κλειδώνει  τις οθόνες» σχολίασε ο Ιβάν Κάσ, ένας από τους εφευρέτες σχετικά με την ιδέα της δημιουργίας γυαλιών.

Το IRL Labs με έδρα την Καλιφόρνια ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων στο διαδίκτυο, σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη των γυαλιών. Για αρκετές ημέρες, χρήστες κατάφεραν να μαζέψουν $20.000 από τα απαιτούμενα $25.000 για τους εφευρέτες.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε