Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντώ κοιτάζει προς το βάθρο καθώς εξέρχεται από την μπροστινή πόρτα του Rideau Cottage για να δώσει συνέντευξη Τύπου στην Οττάβα, στις 25 Μαΐου 2020. (The Canadian Press/Adrian Wyld)

Δημοσκόπηση βρίσκει ότι οι μισοί Καναδοί πιστεύουν πως η κυβέρνηση κρύβει κάτι για την COVID-19

Από το Canadian Press

ΟΤΤΑΒΑ — Οι μισοί Καναδοί πιστεύουν ότι δεν λαμβάνουν όλη την αλήθεια από τις τοπικές κυβερνήσεις τους για την COVID-19, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, και ορισμένοι πιστεύουν επίσης θεωρίες συνωμοσίας για το πού ξεκίνησε ο νέος κορωνοϊός.

Η πιο πρόσφατη έρευνα της Leger και της Ένωσης Καναδικών Μελετών διαπίστωσε ότι το 50% των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι οι κυβερνήσεις σκόπιμα κρατούσαν κρυφές πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει χιλιάδες και έχει φέρει την οικονομία σε δυσμενή κατάσταση.

«Είναι συγκλονιστικό, σε μια περίοδο κατά την οποία πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη δεν ήταν ποτέ τόσο υψηλή», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Leger, Κρίστιαν Μπουρκ.

Η δημοσκόπηση ρώτησε επίσης τους ερωτηθέντες για την ικανοποίησή τους από τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της COVID-19. Εξήντα οκτώ τοις εκατό δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι με αυτό που κάνει η τοπική τους κυβέρνηση, 74 τοις εκατό με τις ενέργειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και 78 τοις εκατό με την επαρχιακή κυβέρνησή τους.

Ο Μπουρκ βρήκε αυτούς τους αριθμούς αρκετά υψηλούς, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που δείχνουν ότι οι άνθρωποι φαίνεται επίσης να πιστεύουν ότι δεν παίρνουν την πλήρη εικόνα.

Οι αμφιβολίες ήταν μεγαλύτερες στο Κεμπέκ, όπου το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις κρατούν μυστικά για τον ιό.

Η επαρχία είχε επίσης σχεδόν 48.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 μέχρι την Δευτέρα, καθώς και πάνω από 4.000 θανάτους — τον υψηλότερο αριθμό στον Καναδά.

Η δημοσκόπηση έθεσε ερωτήσεις σε 1.510 ενηλίκους Καναδούς που επιλέχθηκαν από το διαδικτυακό της πάνελ μεταξύ 22 Μαΐου και 25 Μαΐου. Λόγω του τρόπου με τον οποίο προσλήφθηκαν οι συμμετέχοντες, δεν μπορεί να υπολογιστεί περιθώριο σφάλματος για την διαδικτυακή δημοσκόπηση.

Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν επίσης εάν συμφωνούν με εννέα θεωρίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο σχετικά με τον κορωνοϊό και πώς, ή γιατί, δημιουργήθηκε.

«Είναι βασικά πράγματα που έχουν με έναν τρόπο “πεταχτεί” στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Μπουρκ για τις θεωρίες που διατυπώνονται στη δημοσκόπηση. «Είναι πράγματα που είδαμε να κυκλοφορούν και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μια λίστα».

Λίγοι από αυτούς που ερωτήθηκαν —  15 τοις εκατό ή λιγότερο — πιστεύουν ότι ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς είναι υπεύθυνος για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της πανδημίας και των δικτύων 5G, ή ότι η COVID-19 δεν υπήρξε ποτέ.

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων, ωστόσο, πιστεύουν ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο ή από την κινεζική κυβέρνηση. Το 19 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν επίσης ότι πίστευαν ότι ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 παρουσιάζεται μεγαλύτερος από την πραγματικότητα.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες συμφώνησαν με τουλάχιστον μία από τις εννέα θεωρίες που δόθηκαν.

Η εξωστρέφεια και η διαφάνεια υπήρξαν το «σύνθημα» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην πανδημία από την αρχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντώ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης τη Δευτέρα.
«Αλλά αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα να κάνουμε όσον αφορά την εξωστρέφεια και τη διαφάνεια και θα συνεχίσουμε να το δείχνουμε αυτό στους Καναδούς, επειδή γνωρίζουμε ότι θεμελιωδώς υπάρχει ένα ζήτημα εμπιστοσύνης και σιγουριάς».

Είπε ότι εάν οι Καναδοί πιστεύουν ότι η κυβέρνησή τους είναι ανοιχτή και φιλαλήθης, θα είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να ακολουθούν συμβουλές για τη δημόσια υγεία για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Από την Laura Osman

 

Γνωρίζατε ότι είμαστε ανεξάρτητοι;

Η Epoch Times είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε επιρροή από εταιρείες, κυβερνήσεις ή πολιτικά κόμματα. Ο μόνος μας στόχος είναι να δίνουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι προς το κοινό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε