Παρασκευή, 29 Μαρ, 2024
Εκατοντάδες μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Mattahunt παίζουν σε ένα πάρκο στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, στις 12 Ιουνίου 2017. Οι μαθητές είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης για να πάνε στο σχολείο. (Paul Marotta / Getty Images για το Nickelodeon)

Η Μασαχουσέτη επιβάλει το εμβόλιο της γρίπης σε μαθητές, λίγες εξαιρέσεις

Γράφει η Charlotte Cuthbertson

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Λειτουργοί δημόσιας υγείας της Μασαχουσέτης απαιτούν τώρα από όλα τα παιδιά να λάβουν το εμβόλιο κατά της γρίπης εάν πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγείο, K-12, κολέγια και πανεπιστήμια.

Ο κανονισμός, που ανακοινώθηκε στις 19 Αυγούστου, ισχύει για παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω.

«Η νέα απαίτηση εμβολίου είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των ασθενειών που συνδέονται με τη γρίπη και της συνολικής επίδρασης των αναπνευστικών νόσων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», δήλωσε το τμήμα δημόσιας υγείας.

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας κατά 40% έως 60% κατά τη διάρκεια περιόδων στις οποίες το εμβόλιο «ταιριάζει» με τους περισσότερους ιούς που κυκλοφορούν, λένε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

«Κατά τη διάρκεια ετών που το εμβόλιο της γρίπης δεν “ταιριάζει” με τους ιούς της γρίπης που κυκλοφορούν, είναι πιθανό να παρατηρηθεί ελάχιστο ή καθόλου όφελος από τον εμβολιασμό», αναφέρει ο οργανισμός στον ιστότοπό του.

Οι μαθητές που κάνουν κατ’ οίκον εκπαίδευση εξαιρούνται από τον νέο κανόνα, όπως και οι φοιτητές που είναι εντελώς εκτός πανεπιστημιούπολης και συμμετέχουν μόνο σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που παρεβρίσκονται μόνο σε διαδικτυακά μαθήματα δεν εξαιρούνται.

Παρέχονται ορισμένες εξαιρέσεις για ιατρικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Σε περίπτωση ιατρικής εξαίρεσης, ένας γιατρός πρέπει να τεκμηριώσει γιατί ένα άτομο δεν μπορεί να λάβει ιατρικά το εμβόλιο. Οι θρησκευτικές εξαιρέσεις προέρχονται από τον γονέα / κηδεμόνα και πρέπει να δηλώσουν γραπτώς ότι ένα εμβόλιο έρχεται σε σύγκρουση με μια ειλικρινά θρησκευτική πεποίθηση, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Το μέσο ποσοστό των ιατρικών και θρησκευτικών εξαιρέσεων για τα εμβόλια μεταξύ των νηπιαγωγείων στη Μασαχουσέτη ανέρχεται σήμερα στο 1,3%, σύμφωνα με στοιχεία της δημόσιας υγείας. Το ποσοστό των μαθητών που δεν πληρούν τις σχολικές απαιτήσεις είναι περίπου 2,8% για το κράτος, αλλά ποικίλλει από κομητεία σε κομητεία.

«Οι περιοχές με υψηλότερα ποσοστά εξαίρεσης μπορεί να είναι πιο ευαίσθητες σε κρούσματα ασθενειών, επειδή αυτοί οι μαθητές δεν προστατεύονται πλήρως», προειδοποιεί το τμήμα δημόσιας υγείας στον ιστότοπό του.

Οι μαθητές αναμένεται να έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης έως τις 31 Δεκεμβρίου, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες απαιτήσεις εμβολίου για να παρακολουθήσουν σχολείο στην πολιτεία. Η νέα απαίτηση είναι ετήσια.

«Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το ιστορικό εμβολιασμού κατά της γρίπης, μπορεί να συνιστάται μια δεύτερη δόση εμβολίου κατά της γρίπης την ίδια εποχή», αναφέρει το τμήμα δημόσιας υγείας.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Τσάρλι Μπέικερ και η γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Μεριλού Σάντερς, απευθύνονται σε μαθητές σε μια τάξη στο The New England Center for Children στο Σάουθμπορόου της Μασαχουσέτης στις 13 Ιουλίου 2020. (NANCY LANE / POOL / AFP via Getty Images )

 

Ο Δρ. Λάρι Μάντοφ, ιατρικός διευθυντής του τμήματος Λοιμωδών Νόσων και Επιστημονικών Εργαστηρίων του γραφείου Δημόσιας Υγείας, δήλωσε σε μια δήλωση: «Είναι πιο σημαντικό τώρα από ποτέ να κάνετε το εμβόλιο της γρίπης, επειδή τα συμπτώματα της γρίπης είναι παρόμοια με αυτά της COVID -19 και η πρόληψη της γρίπης θα σώσει ζωές και θα διατηρήσει πόρους υγειονομικής περίθαλψης».

Εν τω μεταξύ, το CDC δήλωσε ότι λαμβάνει περίπου 30.000 αναφορές τραυματισμού εμβολίου κάθε χρόνο. Το σύστημα αναφοράς είναι εθελοντικό και οι μελέτες εκτιμούν ότι καταγράφει ένα μικρό ποσοστό όλων των ανεπιθύμητων παρενεργειών στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η πλειονότητα των αναφορών αφορά ήπιες παρενέργειες, αλλά το CDC αναφέρει ότι το 10% έως το 15% των ανεπιθύμητων αντιδράσεων περιλαμβάνουν μόνιμη αναπηρία, νοσηλεία, απειλητική για τη ζωή ασθένεια ή θάνατο.

Η Μασαχουσέτη προσθέτει μια επιπλέον απαίτηση για τους μαθητές να λάβουν το μηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Υποχρεωτικά εμβόλια

Όλες οι πολιτείες έχουν ήδη ένα είδος υποχρεωτικού προγράμματος εμβολιασμού για τα παιδιά ώστε να παρακολουθήσουν το σχολείο, καθώς και διάφορους βαθμούς εξαιρέσεων. Η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Μιζούρι, η Δυτική Βιρτζίνια και το Μέιν δέχονται εξαιρέσεις μόνο για ιατρικούς λόγους.

Πολλές πολιτείες έχουν επίσης την εξουσία να επιβάλλουν ένα εμβόλιο στους πληθυσμούς τους κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία ή την εμφάνιση μιας μεταδοτικής ασθένειας. Γενικά, αυτή την εξουσία την κατέχει ο κυβερνήτης ή ο υπεύθυνος υγείας της πολιτείας.

Το 2019, στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος ιλαράς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρέκαμψαν τη διάταξη θρησκευτικής απαλλαγής και επέβαλαν αναγκαστικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένους ταχυδρομικούς κώδικες σε όλα τα παιδιά ηλικίας άνω των 6 μηνών και σε ενήλικες που δεν είχαν αρχείο ιατρικής εξαίρεσης ή εμβολίου.

Το ξέσπασμα της ιλαράς είχε ως αποτέλεσμα «χιλιάδες κρούσματα, [αλλά] σίγουρα δεν ήταν σε ολόκληρη την πολιτεία – κανένα παιδί δεν πέθανε, μια μικρή ομάδα νοσηλεύτηκε», δήλωσε η Μέρι Χόλαντ στην The Epoch Times σε παλιά συνέντευξη. «Δεν υπήρξε ούτε μία συζήτηση στη νομοθετική αρχή – απλώς καταργήθηκε χωρίς καμία ακρόαση».

Η Χόλαντ είναι ο γενικός σύμβουλος της Υπεράσπισης της Υγείας του Παιδιού, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ ο οποίος αγωνίστηκε ενάντια στην διαγραφή των εξαιρέσεων για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε παιδιά, ειδικά εκείνων που είναι ιατρικά ευαίσθητα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που χρησιμοποιείται ως προηγούμενο στις περισσότερες υποχρεωτικές περιπτώσεις εμβολιασμού σήμερα είναι η υπόθεση Τζάκομπσον κατά Μασαχουσέτης του 1905. Σε αυτήν την υπόθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε την εντολή εμβολιασμού για την ευλογιά στη Μασαχουσέτη και επέτρεψε να επιβληθεί πρόστιμο 5$ στον εναγόμενο, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει το εμβόλιο.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο προειδοποίησε ότι τέτοιες εντολές θα μπορούσαν να περιληφθούν στην κατάχρηση των αστυνομικών εξουσιών, αλλά επικύρωσε την απόφαση επειδή οι αποφάσεις εμβολιασμού ελήφθησαν από κρατικά νομοθετικά σώματα, τα οποία επιτρέπουν στους πολίτες μια δημοκρατική διαδικασία.

Ωστόσο, από το 1905, διάφορα επίπεδα ομοσπονδιακών υπηρεσιών έχουν απομακρύνει τους πολίτες από τη διαδικασία και πολλά κράτη απλώς υιοθετούν τις συστάσεις του CDC ή των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας χωρίς να διεξάγουν ακροάσεις, είπε.

Πεζοί στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, στις 30 Αυγούστου 2018. Οι μαθητές πρέπει τώρα να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης για να πάνε στην πανεπιστημιούπολη. (Scott Eisen / Getty Images)

 

Η Χόλαντ είπε ότι θα συνεχίσει να καταπολεμά τις υποχρεωτικές εντολές εμβολιασμού στο δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής απόφασης για την COVID-19.

«Ποτέ δεν ήταν νόμιμο να κάνεις αναγκαστικό εμβολιασμό ή να κάνεις ντε φάκτο κοινωνικό αποκλεισμό και εσωτερική εξορία ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, στερώντας τους την ικανότητα να πάνε στο σχολείο, ή να πάνε σε χώρους εργασίας ή να πάρουν το λεωφορείο ή να ανέβουν σε ένα αεροπλάνο. Για μένα, αυτό είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ», είπε.

«Νομίζω ότι εάν οι άνθρωποι ενημερωθούν πλήρως, και είναι εθελοντικό, και τηρεί την βασική απαίτηση για ηθική ιατρική, χωρίς κάποια υποχρέωση και ενημερωμένη συγκατάθεση, δεν έχω αντίρρηση. … Δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό – είναι δικαίωμα του κάθε ατόμου να κάνει αυτήν την επιλογή».

Ακολουθήστε την Charlotte στο Twitter: @charlottecuthbo

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε