Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ο Ντομένικο Ντι Μάσα (Domenico di Massa) και η Μαριαντονία Γκαντζέμι (Mariantonia Gangemi) αγκαλιάζουν την εγγονή τους Σισίλια (Cecilia) για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, αφού η Ιταλία επέτρεψε στις οικογένειες να βρεθούν ξανά, καθώς η χώρα ξεκινά μια σταδιακή λήξη των περιορισμών σε εθνικό επίπεδο λόγω της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού (COVID- 19), στη Ρώμη. Ιταλία, 4 Μαΐου 2020. (Yara Nardi / Reuters)

Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι η ανάκαμψη από τον COVID-19 μπορεί να διαρκέσει μήνες

Η ανάκαμψη από τον ιό του ΚΚΚ μπορεί να διαρκέσει μήνες, όπως λένε Ιταλοί νοσηλευτές και ασθενείς του COVID-19, την ώρα που η χώρα αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς.

Ασθενείς και γιατροί ανέφεραν στους New York Times πως η δύσπνοια, ο πυρετός και η κόπωση, μπορεί να διαρκέσουν για εβδομάδες ή μήνες, ακόμη και αφότου το τεστ για τον ιό βγει αρνητικό.

“Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις, που οι άνθρωποι χρειάστηκαν μια πολύ μακρά περίοδο για να αναρρώσουν,” δήλωσε ο Αλεσσάντρο Βεντούρι, διευθυντής του νοσοκομείου Σαν Ματτέο στην βαριά πληγείσα Λομβαρδία, στους NY Times. «Δεν είναι η ασθένεια που διαρκεί 60 ημέρες, αλλά η ανάρρωση,» προσθέτει. «Η ανάρρωση είναι πολύ μακρά.»

Άτομα με όχι τόσο σοβαρά συμπτώματα έχουν την ταλαιπωρία για ακόμη περισσότερο, δήλωσε ο Βεντούρι.

Η Δρ. Ανναλίσα Μαλάρα, η γιατρός που τον Φεβρουάριο διέγνωσε το πρώτο κρούσμα του ιού του ΚΚΚ (Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος) στην Ιταλία, ανέφερε πως δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα συμπτώματα να διαρκούν τόσο πολύ καιρό.

Η γιατρός τονίζει πως η «έλλειψη ενέργειας» και η «αίσθηση σπασμένων οστών» είναι πολύ κοινά. Τα συμπτώματα της κόπωσης καθυστερούν συχνά «ακόμα και μετά την εξάλειψη των πιο έντονων συμπτωμάτων», παρατήρησε η Μαλάρα.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα λαμβάνει βοήθεια σε ιατρική σκηνή μπροστά από το νοσοκομείο της Κρεμόνα, στην ομώνυμη πόλη της Βόρειας Ιταλίας, στις 4 Μαρτίου του 2020. (Μικέλ Μεντίνα/AFP μέσω των Getty Images)

 

Οι ασθενείς περιέγραψαν επίσης τα παρατεταμένα συμπτώματά τους στην εφημερίδα.

Η Μορένα Κολόμπι, που κατοικεί στο Τρουκατζάνο κοντά στο Μιλάνο, ανέφερε πως βγήκε αρνητική στο τεστ του ιού του ΚΚΚ και προσμετρήθηκε σε αυτούς που έχουν αναρρώσει από τον ιό. Ωστόσο, υπέφερε από δύσπνοια και πόνο στους μύες μέχρι και πέντε εβδομάδες μετά την ανάρρωσή της και ήταν μόνο μέχρι τις 21 Απριλίου που μπόρεσε να επιστρέψει στη δουλειά, όπως πρόσθεσε.

«Χρειάζεται πολύς χρόνος», ανέφερε στο τέλος. “Δεν μπορώ να επανέλθω στους κανονικούς ρυθμούς μου.”

Η Μαρτίνα Σορλίνι, μια 29χρονη δασκάλα γυμνασίου, είπε πως υπέφερε από χαμηλό πυρετό από τις αρχές Μαρτίου. “Ο πυρετός δεν έπεσε ποτέ,” λέει η Σορλίνι.

Η Ιταλία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στον κόσμο, με περισσότερα από 200,000 κρούσματα COVID-19 και πάνω από 30,000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου του Τζονς Χόπκινς.

H Ιταλία ξεκίνησε σταδιακά να άρει τα δρακόντεια μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στις αρχές Μαρτίου για το περιορισμό του ιού, και αυτή τη στιγμή επιτρέπει στους ανθρώπους να βγαίνουν από το σπίτι πιο ελεύθερα και κάποιες από τις εταιρίες να ανοίξουν ξανά.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι θάνατοι στην Ιταλία από την επιδημία του COVID-19 αυξήθηκαν κατά 165 τη Κυριακή, σε αντίθεση με τους 194 θανάτους την προηγούμενη μέρα, καθώς ο ημερήσιος αριθμός των νέων περιπτώσεων μειώθηκε σε 802 από 1.083 που ήταν το Σάββατο.

Από: Jack Phillips

Οι Reuters συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε