Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζενς Στόλτενμπεργκ κάνει δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κροατίας στο Προεδρικό γραφείο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στις 4 Μαρτίου 2020. (Denis Lovrovic / AFP / Getty Images)

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ παροτρύνει τους συμμάχους να συνεργαστούν για να αμυνθούν στην απειλή της Κίνας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Στις 8 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζενς Στόλτενμπεργκ προέτρεψε τα 30 μέλη της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας στον κόσμο, να υπερασπιστούν τους διεθνείς κανόνες, καθώς και τη δημοκρατία εν μέσω προκλήσεων Ρωσίας και Κίνας.

Σε ομιλία του όπου ανέλυσε το όραμα του σχετικά με το ΝΑΤΟ για το 2030, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι ο -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- οργανισμός πρέπει να γίνει πιο πολιτικός, ειδικά μετά την πανδημία του ιού του ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα), η οποία αποκάλυψε έλλειψη ετοιμότητας σε πολλές χώρες και σοβαρές αδυναμίες στα συστήματα υγείας τους.

«Καθώς ατενίζουμε το 2030, χρειάζεται να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με χώρες που έχουν παρόμοια νοοτροπία, όπως η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα, για να υπερασπιστούμε τους διεθνείς κανόνες και θεσμούς που μας έχουν κρατήσει ασφαλείς για δεκαετίες», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.
Τους προέτρεψε να «υπερασπιστούν έναν κόσμο βασισμένο στην ελευθερία και τη δημοκρατία. Όχι στον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό. ”

Ομαδική φωτογραφία ηγετών του ΝΑΤΟ στο Γουότφορντ της Αγγλίας, στις 4 Δεκεμβρίου 2019. (Steve Parsons – WPA Pool / Getty Images)

 

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε την επόμενη δεκαετία είναι μεγαλύτερες απ’ ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο καθένας από εμάς μόνος του. Ούτε η Ευρώπη μόνη της ούτε η Αμερική μόνη της. Πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε στον πειρασμό των εθνικών επιλύσεων. ”

Πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοι «πρέπει να ανταποκριθούν στις αξίες μας, την ελευθερία, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Δ) Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αντιδρά καθώς συζητούν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Γουίνφιλντ Χάουζ του Λονδίνου στις 3 Δεκεμβρίου 2019. (Λούντοβιτς Μαρίν / AFP / Getty Images)

 

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένου πρόσφατα ενός πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς, ενώ «η άνοδος της Κίνας αλλάζει ριζικά την παγκόσμια ισορροπία ισχύος» και ότι η εξάπλωση του ιού του ΚΚΚ έχει αυξήσει τις εντάσεις ασφαλείας.

Η ασθένεια έχει συχνά χαρακτηριστεί ως ένας σιωπηλός εχθρός και έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά η στρατιωτική συμμαχία κατάφερε μόνο να έχει έναν περιορισμένο ρόλο στην καταπολέμησή της, σε σύγκριση με άλλα πολυεθνικά ιδρύματα όπως τα Ηνωμένη Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι σύμμαχοι «πρέπει να χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ πιο πολιτικά», με στρατιωτικούς, οικονομικούς και διπλωματικούς πόρους ώστε να βοηθήσουν στην ενίσχυση των κοινωνιών και στη μείωση των αδυναμιών τους σε απειλές όπως του ιού του ΚΚΚ, τις υβριδικές επιθέσεις και τις κυβερνο-επιθέσεις.

Από τον Lorne Cook

Το προσωπικό της Epoch Times συνέβαλε σε αυτό το άρθρο.

Πώς διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε