Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Φωτογραφία του Faye Yang/The Epoch Times)

Ο Ελληνο-κύπριος φοιτητής Ντρου Παύλου αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο, λόγω επίκρισης του Πεκίνου

Ο Ντρου Παύλου, Ελληνο-κύπριος φοιτητής στο τμήμα Φιλοσοφίας, αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας για τα επόμενα 2 χρόνια, λόγω της επίκρισής του στο Πεκίνο.

Ο Ντρου διοργάνωσε μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία στον χώρο του Πανεπιστημίου ως ένδειξη συμπαράστασης στο Χονγκ Κονγκ, κατηγορώντας το ΚΚΚ (Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Δέχθηκε βίαιη επίθεση, αλλά παρ’ όλα αυτά, το πανεπιστήμιο πήρε τη θέση αυτών που του επιτέθηκαν.

Μετά το επεισόδιο αυτό, το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ γνωστό για τις σχέσεις του με το Πεκίνο, απείλησε τον Ντρου για αποβολή χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Ανέφεραν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του κατηγορώντας τον για «αθέτηση εμπιστευτικότητας» και ότι θα μπορούσε να φυλακιστεί ακόμα και για 3 χρόνια.

Σε δήλωσή του, στα κοινωνικά δίκτυα, είπε ότι στις 30 Μαϊου, το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ του ανακοίνωσε ότι αποβάλλεται μέχρι το τέλος του 2022.

«Απέχω μόνο 6 μήνες από την αποφοίτησή μου, τώρα αυτό το στερούμαι γιατί επέκρινα τις σχέσεις του Πανεπιστημίου μου με την κινεζική κυβέρνηση»… Αυτό είναι ένδειξη του πόσο βαθιά η κινεζική κυβέρνηση έχει διεισδύσει στην Αυστραλία και σε όλο τον κόσμο. Δεν περίμενα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Είναι μια κίνηση για να με αφαιρέσουν από τη σύγκλητο του πανεπιστημίου όπου οι φοιτητές με εξέλεξαν δημοκρατικά» λέει ο Ντρου.

Είπε επίσης ότι δεν θα το βάλει κάτω και θα αποταθεί άμεσα στο δικαστήριο του Κουίνσλαντ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη του Ντρου στην εκπομπή της Epoch Times – American Thought Leaders

Το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ έχει τους ισχυρότερους δεσμούς με την Κίνα, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και είναι έδρα του κινεζικού Ινστιτούτου Κομφούκιος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ντόρις Λιού σχετικά με τα Ινστιτούτα Κομφούκιος, με όνομα «Στο όνομα του Κομφούκιου» με ελληνικούς υπότιτλους.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, τα  Ινστιτούτα Κομφούκιος, λειτουργούν ως δούρειος ίππος, προσπαθώντας να διεισδύσουν στον ελεύθερο κόσμο και να προωθήσουν την κινεζική επιρροή και τα κινεζικά συμφέροντα στο εξωτερικό. Τα Ινστιτούτα λειτουργούν, φαινομενικά ως κέντρα εκμάθησης της κινεζικής γλώσσας, σε 1.600 πανεπιστημιουπόλεις πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο.

Η Ναταλία Μπασδέκη συνέβαλε σε αυτό το άρθρο

Αμερόληπτα και ανεξάρτητα νέα

Η Epoch Times είναι αμερόληπτη και βασίζεται σε αξίες. Πιστεύουμε ότι η αληθινή δημοσιογραφία στηρίζεται σε ηθικές αρχές. Επικεντρωνόμαστε σε σημαντικά ζητήματα και σε πολιτικές και τον αντίκτυπό τους, όχι σε κομματική μεροληψία. Δεν ακολουθούμε την ανήθικη τάση της δημοσιογραφίας που υπηρετεί μια ατζέντα, αλλά αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα για να γράφουμε με ειλικρίνεια.

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twiter: @EpochTimesGr

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε