Πέμπτη, 25 Απρ, 2024
Ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν (Κέντρο), περιοδεύει σε ένα δρόμο του Χούτονγκ με τον γιο του Χάντερ Μπάιντεν(Αριστερά) και την εγγονή του Φίνεγκαν Μπάιντεν (Δεξιά), κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Πεκίνο της Κίνας, στις 5 Δεκεμβρίου 2013. (Andy Wong-Pool / Getty Images )

Ο «Μεγάλος» στο email είναι ο Τζο Μπάιντεν, λέει πρώην συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν

Ένας πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του Χάντερ Μπάιντεν επιβεβαίωσε πως ήταν ένας από τους παραλήπτες του email που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την New York Post, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς προτεινόμενα πακέτα πληρωμών και μετοχές μιας επιχείρησης των Μπάιντεν μαζί με έναν πλέον ανενεργό κινεζικό ενεργειακό όμιλο.

Ο Τόνι Μπομπουλίνσκι, του οποίου το όνομα και το email εμφανίζονται στη λίστα παραληπτών του περιβόητου email, είπε στην Epoch Times ότι η συμφωνία που περιγράφεται στο μήνυμα αφορούσε μια συνεργασία μεταξύ της κινεζικής ενεργειακής εταιρείας CEFC και της οικογένειας Μπάιντεν.

Το email που δημοσιεύτηκε από την Post περιγράφει λεπτομερώς «πακέτα αμοιβών» για πολλούς συνεργάτες του Χάντερ Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων «850» για τον Χάντερ Μπάιντεν και «500.000» για τον «Τζέιμς», μια προφανή αναφορά στον Τζέιμς Μπάιντεν, τον αδελφό του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα, που γράφτηκε από τον συνεργάτη του Χάντερ Μπάιντεν, Τζέιμς Γκιλιάρ, στις 13 Μαΐου 2017, συνεχίζει με την ανάλυση «μιας προσωρινής συμφωνίας για την κατανομή των ιδίων κεφαλαίων ως εξής:

20 H

20 RW

20JG

20 TB

10 Jim

10 τα κρατάει ο H για τον μεγάλο;»

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι το «μεγάλος» στο email ήταν αναφορά στον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία, ενώ το «Τζιμ» αναφερόταν στον Τζέιμς Μπάιντεν, αδελφό του Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν έφυγε από τον Λευκό Οίκο τέσσερις μήνες πριν από την ημερομηνία που στάλθηκε αυτό το email, αφού διετέλεσε αντιπρόεδρος για οκτώ χρόνια.

«Αυτό που σας περιγράφω είναι γεγονός. Ξέρω ότι είναι γεγονός γιατί το έζησα», έγραψε ο Μπομπουλίνσκι στην Epoch Times από την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αυτήν που αναφέρεται στο email της 13ης Μαΐου 2017.

«Είμαι ο διευθύνων σύμβουλος της Sinohawk Holdings, η οποία ήταν μια συνεργασία μεταξύ των Κινέζων που λειτουργούσαν μέσω της CEFC / προέδρου Ye [Jianming] και της οικογένειας Μπάιντεν. Στην εταιρεία με έφεραν οι Τζέιμς Γκιλιάρ και Χάντερ Μπάιντεν για να αναλάβω ως διευθύνων σύμβουλος. Η αναφορά στον «Μεγάλο» στο πολυσυζητημένο email της 13ης Μαΐου 2017 είναι στην πραγματικότητα μια αναφορά στον Τζο Μπάιντεν. Το άλλο «JB» που αναφέρεται στο ίδιο email είναι ο Τζιμ Μπάιντεν, αδελφός του Τζο».

Σύμφωνα με μια εταιρική κατάθεση στον Υπουργό Εξωτερικών του Ντέλαγουερ, η Sinohawk Holdings LLC ιδρύθηκε στις 15 Μαΐου 2017, δύο ημέρες μετά το εν λόγω email.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι δεν λειτουργεί με «πολιτικό τσεκούρι» και ότι οι λίγες πολιτικές δωρεές που έχει κάνει πήγαν στους Δημοκρατικούς. Η αναζήτηση της βάσης δεδομένων της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του.

Ο όμιλος CEFC China Energy με έδρα τη Σαγκάη ήταν η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου της Κίνας, προτού μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου το 2018. Ο όμιλος πετρελαίου έβγαλε δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία, την Ανατολική Ευρώπη και σε μέρη της Αφρικής, ενώ ο ιδρυτής της, ο πρόεδρος Ye Jianming ενίσχυσε τους φιλικούς δεσμούς του με υψηλούς αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

Ο Ye θεωρείται αγνοούμενος από τις αρχές του 2018 αφού τέθηκε υπό έρευνα από το κινεζικό καθεστώς για «ύποπτα οικονομικά εγκλήματα» και στη συνέχεια προφυλακίστηκε. Μια κρατική επιχείρηση ανέλαβε τον έλεγχο της CEFC τον Μάρτιο του 2019 και η εταιρεία κήρυξε πτώχευση στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το κινεζικό μέσο ενημέρωσης Caixin.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι οι Επιτροπές της Γερουσίας  Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικών ζήτησαν έγγραφα για τις επιχειρηματικές του υποθέσεις με την οικογένεια Μπάιντεν «καθώς και με διάφορες ξένες οντότητες και ιδιώτες».

«Έχω εκτενή σχετικά αρχεία και μηνύματα και σκοπεύω να τα παραδώσω και στις δύο επιτροπές στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι.

Ο Μπομπουλίνσκι παρείχε νωρίτερα την ίδια δήλωση στο Breitbart News, το Fox News και την Post.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον Μπομπουλίνσκι.

«Η επιτροπή εργάζεται πάνω στην επιβεβαίωση των πληροφοριών που αποκαλύπτονται μέσω πολλαπλών πηγών», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, έχουμε επικοινωνήσει με πολλά άτομα που αναφέρονται στα πρόσφατα αποκαλυφθέντα email, συμπεριλαμβανομένου του Τόνι Μπομπουλίνσκι. Προσβλέπουμε στη συνεργασία τους για να μας βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας».

Η προέλευση των email που δημοσίευσε η Post αποτέλεσε αντικείμενο έντονης διαμάχης, η οποία διευρύνθηκε λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος από τις προεδρικές εκλογές.

Η Post έλαβε τα email από τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, ως μέρος μιας συλλογής δεδομένων που φέρεται να ανακτήθηκαν από έναν φορητό υπολογιστή, τον οποίο ο Χάντερ Μπάιντεν άφησε σε ένα κατάστημα επισκευής Η/Υ στο Γουίλμινγκτον. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Τζον Πολ Μακ Ισαάκ, είπε ότι παρέδωσε το φορητό υπολογιστή στο FBI τον Δεκέμβριο του 2019 σύμφωνα με μια κλήτευση. Η Post δημοσίευσε φερόμενα αντίγραφα της κλήτευσης και την απόδειξη που ο Μακ Ισαάκ είπε ότι εξέδωσε στον Μπάιντεν.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι τα email αποτελούν μέρος μιας ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης. Ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Τζον Ράτκλιφ είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά ρωσικής ανάμιξης.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι κυκλοφόρησε τη δήλωσή του λόγω διαφωνιών σχετικά με το κατά πόσον τα email είναι αληθινά και τους υπαινιγμούς ξένης εμπλοκής.

«Τα γεγονότα που αναφέρονται παρακάτω είναι αληθή και ακριβή. Δεν αποτελούν καμία μορφή εσωτερικής ή εξωτερικής παραπληροφόρησης», είπε ο Μπομπουλίνσκι για τη δήλωσή του. «Οποιαδήποτε πρόταση για το αντίθετο είναι ψευδής και προσβλητική. Είμαι ο παραλήπτης του email που δημοσιεύτηκε πριν από επτά ημέρες από την New York Post, η οποία έδειξε ένα αντίγραφο στους Χάντερ Μπάιντεν και Ρομπ Γουόκερ. Αυτό το email είναι γνήσιο».

«Δεδομένης της μακροχρόνιας υπηρεσίας και της αφοσίωσής μου σε αυτήν τη μεγάλη χώρα, δεν μπορώ πλέον να επιτρέψω να συσχετιστεί ή να συνδεθεί το όνομα της οικογένειάς μου με ρωσική παραπληροφόρηση ή σιωπηρά ψέματα και ψευδή αφηγήματα που κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε πει στο παρελθόν ότι δεν μίλησε ποτέ με τον γιο του για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Ο Μπομπουλίνσκι αμφισβήτησε τον ισχυρισμό αυτό.

«Ο Χάντερ Μπάιντεν καλούσε τον μπαμπά του “τον Μεγάλο” ή “τον πρόεδρό μου” και συχνά αναφερόταν σε αυτόν και του ζητούσε την υπογραφή ή τη συμβουλή του για διάφορες πιθανές συμφωνίες που συζητούσαμε», δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι.

«Έχω δει τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν να λέει ότι δεν μίλησε ποτέ με τον Χάντερ για τις επιχειρήσεις του. Έχω δει από πρώτο χέρι ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι δεν ήταν μόνο η επιχείρηση του Χάντερ, έλεγαν ότι βάζουν σε κίνδυνο το όνομα και τη φήμη της οικογένειας Μπάιντεν.

Σε ένα ξεχωριστό υποτιθέμενο email που έστειλε ο Μπάιντεν στον Dong Gongwen, χρηματοοικονομικό σύμβουλο από το Χονγκ Κονγκ στις 2 Αυγούστου 2017, ο Μπάιντεν αποκαλύπτει ότι είχε προηγουμένως μια τριετή συμφωνία με την CEFC η οποία θα του έδινε 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως «μόνο για τις γνωριμίες».

Ο Dong ήταν συνεργάτης του Ye και πραγματοποιούσε συναλλαγές για τις εταιρείες του Ye, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Γερουσίας.

Αργότερα ο Ye γλύκανε τη συμφωνία, δίνοντας στον Μπάιντεν 50% κυριότητα μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου με το όνομα «Hudson West», ενώ ο Ye κατείχε το άλλο μισό, ανέφερε το email.

Ο Μπομπουλίνσκι είπε ότι τελικά συνειδητοποίησε ότι οι Κινέζοι ομόλογοι στη συμφωνία ενδιαφέρονταν περισσότερο να ασκήσουν πολιτική επιρροή παρά να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Είπε ότι έλαβε μέτρα για να εμποδίσει τον Χάντερ Μπάιντεν να χρησιμοποιήσει τον εταιρικό λογαριασμό ως «κουμπαρά».

«Η οικογένεια Μπάιντεν εκμεταλλεύτηκε με επιθετικό τρόπο το όνομα της για να βγάλει εκατομμύρια δολάρια από ξένες οντότητες, ακόμη και αν ορισμένα από αυτά προέρχονταν από την κομμουνιστική Κίνα», δήλωσε ο Μπομπουλίνσκι.

Η εκστρατεία Μπάιντεν δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Frank Fang και η Cathy He συνέβαλαν σε αυτό το άρθρο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε