Πέμπτη, 28 Μαρ, 2024
Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον μιλά κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τζον Λιούις (D-Ga.) στην Ατλάντα, στις 30 Ιουλίου 2020. (Alyssa Pointer / Pool / Getty Images

Ο Μπιλ Κλίντον αρνείται ότι έχει πάει στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν

Ενημέρωση: 8 Αυγ. 2020

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μέσω εκπροσώπου του, είπε ότι ουδέποτε έχει επισκεφτεί το ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Έπσταϊν, μετά την διαρροή εγγράφων στα οποία ένα φερόμενο θύμα του Έπσταϊν ισχυρίστηκε ότι είχε δει τον Κλίντον εκεί.

«Η ιστορία συνεχίζει να αλλάζει, τα γεγονότα όμως όχι», είπε η εκπρόσωπος του Κλίντον, Έιντζελ Ουρένα σε δήλωσή της στα κοινωνικά μέσα στις 31 Ιουλίου. «Ο πρόεδρος Κλίντον δεν έχει υπάρξει ποτέ στο νησί».

Σε μια ξεχωριστή δήλωση στο Newsweek, η Ουρένα είπε ότι ο Κλίντον «δεν ήταν ποτέ στο νησί Λιτλ Σέιντ Τζέιμς».

«Έχει να μιλήσει με τον Έπσταϊν πάνω από μια δεκαετία», πρόσθεσε. «Πριν ακόμα έρθουν στο φως της δημοσιότητας τα τρομερά εγκλήματα του Έπσταϊν».

Η 36χρονη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, κατηγόρησε τον Έπσταϊν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για πορνεία ανηλίκων κοριτσιών το 2008, για πολλαπλές σεξουαλικές επιθέσεις στην ίδια, με τη βοήθεια της φίλης του Τζισλέιν Μάξγουελ. Η Τζιούφρι είπε σε δικηγόρο ότι θυμάται τον Κλίντον να είναι παρών στο αεροπλάνο του Έπσταϊν.

«Η πλειονότητα των κοριτσιών που ο Τζέφρι γνώρισε ή είχε στο αεροπλάνο του ή στο σπίτι του ήταν ανήλικες», είπε.

Ο Έπσταϊν είπε στην Τζιούφρι ότι πολλοί άνθρωποι του χρωστάνε χάρες. Είπε επίσης ότι βοηθούσε ανθρώπους με απώτερο σκοπό να του οφείλουν αργότερα.

«Είναι ο ένας μέσα στην τσέπη του άλλου», είπε η Τζιούφρι.

Η Τζιούφρι είπε ότι το θυμόταν αυτό, αλλά δεν ήταν σίγουρη αν ο Έπσταϊν, ο οποίος σύμφωνα με τον ιατροδικάστη αυτοκτόνησε ενώ ήταν κρατούμενος εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας, αστειευόταν.

 

Το νησί Λιτλ Σέιντ Τζέιμς, μια από τις ιδιοκτησίες του Τζέφρι Έπσταϊν, σε εναέρια άποψη. Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, στις 21 Ιουλίου 2019. (Marco Bello / Reuters)

 

«Ξέρετε, θυμάμαι να ρωτάω τον Τζέφρι τι κάνει εδώ ο Μπιλ Κλίντον, και είπε γελώντας: “Λοιπόν, μου χρωστάει χάρη”. Ποτέ δεν μου είπε για τι χάρες μιλούσε. Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω αν μιλούσε σοβαρά. Μιλούσε μεταξύ σοβαρού και αστείου», είπε.

Η Τζιούφρι είπε ότι με το «εδώ» αναφερόταν στο περίπου 70 στρεμμάτων νησί  του Έπσταϊν στην Καραϊβική, το ονομαζόμενο Λιτλ Σέιντ Τζέιμς και επίσης γνωστό ως Λιτλ Σέιντ Τζεφς. Οι ντόπιοι το ονόμαζαν «νησί της παιδοφιλίας».

Όταν ο Έπσταϊν και ο Κλίντον βρίσκονταν στο νησί, η Τζισλέιν Μάξγουελ που πρόσφατα συνελήφθη επειδή φέρεται να αποπλανούσε ανήλικα κορίτσια για τον Έπσταϊν με σκοπό να τα κακοποιήσει – ήταν επίσης εκεί, όπως και δύο νεαρά κορίτσια από την Νέα Υόρκη, είπε η Τζιούφρι.

Στο νησί γίνονταν συχνά σεξουαλικά όργια, έχει πει η Τζιούφρι και άλλες γυναίκες.

Η Αμερικανίδα δικαστής Λορέτα Πρέσκα διέταξε στα τέλη Ιουλίου την αποσφράγιση των νέων εγγράφων, τα οποία ήταν μέρος της μήνυσης που η Τζιούφρι υπέβαλε εναντίον της Μάξγουελ.

 

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, στο κέντρο, στη δίκη του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.  30 Ιουλίου 2008. (Uma Sanghvi / Palm Beach Post μέσω AP)

 

Ο Έπσταϊν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο πολλές φορές κατά τη θητεία του Κλίντον, σύμφωνα με αρχεία της Βιβλιοθήκης του Κλίντον, και ο Κλίντον πέταξε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν αρκετές φορές μετά το πέρας της θητείας του. Στις πτήσεις βρίσκονταν ανήλικα κορίτσια, έχει ισχυριστεί ένας ερευνητής δημοσιογράφος. Επίσης, ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου βρέθηκε στη έπαυλη του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη.

Η Ουρένα είπε σε δήλωσή της πέρυσι, ότι ο Κλίντον δεν γνώριζε για τα «τρομερά εγκλήματα» του Έπσταϊν. Στις πτήσεις στο αεροπλάνο βρισκόταν επίσης μέσα η  μυστική υπηρεσία του Κλίντον καθώς και προσωπικό και υποστηρικτές του Ιδρύματος Κλίντον, είπε.

Ο Κλίντον είχε επιπλέον επισκεφθεί τον Έπσταϊν δύο φορές στη Νέα Υόρκη, και ένας πρώην βοηθός του Κλίντον ήταν ανάμεσα σε εκείνους που παρευρέθηκαν σε ένα δείπνο στο σπίτι του Έπσταϊν το 2010.

Μια παρουσιάστρια του ABC καταγράφηκε σε εσωτερικό βίντεο το 2016, λέγοντας ότι τα στελέχη «έκοψαν» ένα ρεπορτάζ της που περιείχε μια συνέντευξη με την Τζιούφρι.

 

Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιούφρι, που κατηγόρησε τον Τζέφρι Έπσταϊν για σεξουαλική κακοποίηση, μιλά στη Νέα Υόρκη στις 27 Αυγούστου 2019. (Bebeto Matthews / AP Photo)

 

«Ήταν απίστευτο αυτό που είχαμε. [Μπιλ] Κλίντον, είχαμε τα πάντα. Προσπάθησα για τρία χρόνια να το δημοσιεύσω χωρίς αποτέλεσμα, και είναι σαν αυτές τις νέες αποκαλύψεις, και τα είχα όλα», είπε.

Σε μια συνομιλία με έναν άλλο δικηγόρο που σχετιζόταν με την πρόσφατη αποσφράγιση του κατηγορητηρίου, η Τζιούφρι δήλωσε ότι η Μάξγουελ της είπε ότι πέταξε με τον Κλίντον στο νησί με ελικόπτερο. Είπε ότι δεν ήταν σίγουρη αν η Μάξγουελ έλεγε την αλήθεια, γιατί «στην Τζισλέιν αρέσει να μιλάει για πολλά πράγματα που ακούγονται περίεργα».

Διάφορες λεπτομέρειες ξετυλίχτηκαν σχετικά με το ελικόπτερο από την Τζιούφρι το 2019. Η Τζιούφρι είχε πει τότε ότι η Μάξγουελ πέταξε μαζί με τον Κλίντον σε ένα μαύρο ελικόπτερο, το οποίο ο Έπσταϊν είχε αγοράσει για την Μάξγουελ, αλλά τόνισε ότι δεν είδε προσωπικά τον Κλίντον να πετάει στο νησί.

Τα σχετικά μέρη μπορούν να βρεθούν στις σελίδες 144 έως 153 και 290 σε μια συλλογή που δημιούργησε ο ιστότοπος Law & Crime από όλα τα αποσφραγισμένα έγγραφα κατηγορητηρίων.

Ακολουθήστε τον Zachary στο Twitter: @zackstieber

Διαβάστε επίσης: Αποσφραγίζεται κατηγορητήριο μετά τη σύλληψη της στενής συνεργάτιδας του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ

Σε τι διαφέρει η Epoch Times από άλλες εφημερίδες;

Η Epoch Times είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανεξάρτητη εφημερίδα στην Αμερική. Είμαστε διαφορετικοί από άλλους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή δεν επηρεαζόμαστε από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Ο μόνος μας στόχος είναι να φέρουμε στους αναγνώστες μας ακριβείς πληροφορίες και να είμαστε υπεύθυνοι στο κοινό.
Δεν ακολουθούμε την ανθυγιεινή τάση στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης, της δημοσιογραφίας που έχει μια ατζέντα, και αντ’ αυτού χρησιμοποιούμε τις αρχές μας Αλήθεια και Παράδοση ως πυξίδα.

Αν εκτιμάτε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία μας, βοηθήστε μας να συνεχίσουμε. Στηρίξτε την αλήθεια και την παράδοση.

[give_form id=”3924″]

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε