Πέμπτη, 18 Απρ, 2024
Λουλούδι udumbara . (Edward Dai/Epoch Times)

Το λουλούδι udumbara που ανθίζει κάθε 3.000 χρόνια

Το λουλούδι udumbara που ανθίζει κάθε 3.000 χρόνια, εντοπίστηκε ξανά στον κόσμο.

Στον Βουδιστικό μύθο λέγεται ότι το λουλούδι udumbara ανθίζει μόνο μία φορά κάθε 3.000 χρόνια. Η τελευταία φορά που άνθισε ήταν πριν από τη γέννηση του Βούδα. Τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, εντοπίστηκε ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό και μερικοί λένε ότι το udumbara μπορεί να αναγγέλλει την έλευση ενός μεγάλου σοφού ή μεγάλου φωτισμένου όντος.

Αυτό το πολύ μικρό, αρωματικό λουλούδι στηρίζεται επάνω σε έναν λεπτό βλαστό και είναι εκπληκτικά ανθεκτικό. Οι άνθρωποι που έχουν βρει το udumbara τα τελευταία χρόνια, έχουν αναφέρει ότι ζει για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να καταστρέφεται ή να μαραίνεται και ότι το έχουν δει να ανθίζει ξανά ακόμα κι αφότου έχει συνθλιβεί.

Λουλούδια udumbara πάνω σε μια πευκοβελόνα φωτογραφημένα κάτω από μικροσκόπιο / Από τον κ. Li – Malacca, Malaysia.

 

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1997, σε ένα άγαλμα του Βούδα σε ναό της Νότιας Κορέας. Το 2010, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης περιέργως αναφέρθηκαν στο λουλούδι udumbara, αποκαλώντας το ουράνιο. Αυτό είναι εκπληκτικό διότι το καθεστώς είναι επισήμως αθεϊστικό και συνήθως δεν θα άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιος μεγάλος πνευματικός Βασιλιάς θα μπορούσε να έρθει στη Γη. Όλα τα σχετικά άρθρα στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αποσύρθηκαν λίγο μετά τη δημοσίευσή τους, είχαν όμως ήδη προλάβει να εξαπλωθούν στα κινεζικά δίκτυα στο ίντερνετ.

Λουλούδια udumbara που άνθισαν σε άγαλμα του Βούδα / Epoch Times.

 

Το κινεζικό καθεστώς έκτοτε δήλωσε ότι το udumbara είναι το αυγό ενός εντόμου, το αυγό ενός πράσινου χρύσωπα. Όντως, τα αυγά του χρύσωπα έχουν παρόμοια εμφάνιση με τα udumbara, όμως τα αυγά ξεραίνονται και πεθαίνουν λίγο μετά την εκκόλαψή τους ενώ τα λουλούδια είναι αρωματικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αυγά πράσινου χρύσωπα κάτω από μικροσκόπιο / Από τον κ. Li – Malacca, Malaysia.

 

Η λέξη udumbara προέρχεται από την αρχαία ινδική γλώσσα και σημαίνει «ένα ευοίωνο λουλούδι από τον ουρανό».

Σύμφωνα με τον Βουδιστικό μύθο, η εμφάνισή του αναγγέλλει την άφιξη του Ιερού Βασιλιά που γυρίζει τον Τροχό διορθώνοντας το Ντάρμα στον κόσμο. Αυτός ο Βασιλιάς λέγεται ότι αποδέχεται οποιονδήποτε από οποιαδήποτε θρησκεία, προσφέροντας σωτηρία σε όλους μέσω συμπόνιας.

Στον τόμο 8 της Βουδιστικής γραφής «Η Φωνητική και η Ερμηνεία του Huilin» αναγράφονται τα εξής: «Το λουλούδι udumbara είναι προϊόν ευνοϊκών και υπερφυσικών φαινομένων. Είναι ένα ουράνιο λουλούδι και δεν υπάρχει στον επίγειο κόσμο. Εάν ένας Ταθαγκάτα ή ο Βασιλιάς του Χρυσού Τροχού εμφανιστεί στον ανθρώπινο κόσμο, αυτό το λουλούδι θα εμφανιστεί χάρη στη μεγάλη αρετή και τις ευλογίες του».

Από τον Yang Xiaohui

Ακολουθήστε την Epoch Times στο Twitter: @EpochTimesGr

Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντία Παπαϊωάννου

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε