Κυριακή, 03 Μαρ, 2024
Η Wagner απελευθερώνει πάνω από 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους με αφορμή το Πάσχα

130 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου απελάθηκαν με αφορμή το Πάσχα

Με αφορμή το Πάσχα, εκατόν τριάντα Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου απελάθηκαν και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις ανταλλάσσουν τακτικά αιχμαλώτους από τότε που ξεκίνησε η επίθεση της Μόσχας, η οποία τώρα βρίσκεται στον 14ο μήνα της.

«Φέρνουμε πίσω 130 ανθρώπους μας. (Η ανταλλαγή) πραγματοποιείται σε πολλές φάσεις τις τελευταίες λίγες ημέρες», ανέφερε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Telegram. Δεν ήταν σαφές πόσοι ήταν οι Ρώσοι που επέστρεψαν στη δική τους πατρίδα.

Ο Γέρμακ δήλωσε ότι σε αυτούς που επαναπατρίστηκαν περιλαμβάνονται στρατιώτες, συνοριοφύλακες, μέλη της εθνοφρουράς, ναύτες και εργαζόμενοι στην υπηρεσία της συνοριοφυλακής.

Επρόκειτο για τη δεύτερη μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων με 106 Ρώσους και 100 Ουκρανούς να απελευθερώνονται. Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έφερε πίσω 82 νεκρούς στρατιώτες από υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη.

Η Wagner απελευθερώνει πάνω από 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους με αφορμή το Πάσχα

Η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner έστειλε τουλάχιστον 100 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου πίσω στις ουκρανικές δυνάμεις με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα από τον ιδρυτή της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Ετοιμάστε τους όλους, δώστε τους τροφή και νερό, ελέγξτε τους τραυματίες», φαίνεται να δηλώνει ο Πριγκόζιν στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του. Στη συνέχεια φαίνεται μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων να ενημερώνονται ότι θα επιστρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις με αφορμή το Πάσχα. «Ελπίζω ότι δεν θα ξαναπέσετε στα χέρια μας», λέει ένοπλος μισθοφόρος της Wagner στους άνδρες, πριν αυτοί επιβιβαστούν σε φορτηγό.

Πάνω από 100 άνδρες, με ορισμένους να κουτσαίνουν και άλλους να μεταφέρονται σε φορεία από τους συντρόφους τους, φαίνεται να περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλο σε έναν λασπωμένο δρόμο, ενώ ένας άνδρας κρατώντας μια λευκή σημαία στέκεται πάνω σε ένα τεθωρακισμένο.

Ο προσωπάρχης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε ότι 130 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στην πατρίδα σε μια «μεγάλη πασχαλινή ανταλλαγή».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε