Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Μια φιγούρα χαραγμένη σε μια πέτρα ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών κρατά ένα τηλεσκόπιο, μια εφεύρεση που πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Γαλιλαίο το 1609. (Ευγενική προσφορά της Eugenia Cabrera/Museo Cabrera)

3 “Σύγχρονες” εφευρέσεις που υπήρχαν εκατομμύρια χρόνια πριν

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι προϊστορικοί πολιτισμοί ήταν εξίσου προηγμένοι με τον σύγχρονο πολιτισμό μας -ή ίσως και πιο προηγμένοι.

Πέρα από την επιστήμη

Από την Tara MacIsaac

Οι ακόλουθες ανακαλύψεις έχουν αμφισβητηθεί, αλλά ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αποτελούν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι πριν από δεκάδες χιλιάδες ή και πολλά εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι είχαν πολιτισμό και γνώση όπως οι σημερινοί άνθρωποι.

1. Περουβιανή πέτρα που έχει χαραγμένο ένα αρχαίο τηλεσκόπιο

Θεωρείται ότι ο Γαλιλαίος Γαλιλέι εφηύρε το τηλεσκόπιο το 1609. Ωστόσο, μια πέτρα που πιστεύεται ότι χαράχτηκε πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, δείχνει μια ανθρώπινη φιγούρα να κρατάει ένα τηλεσκόπιο και να παρατηρεί τα ουράνια σώματα φορώντας σύγχρονα ρούχα.

Περίπου 10.000 πέτρες που φιλοξενούνται στο Μουσείο Cabrera στο Περού, δείχνουν προϊστορικούς ανθρώπους να φορούν καπέλα, ρούχα και παπούτσια. Οι πέτρες απεικονίζουν σκηνές παρόμοιες με μεταμοσχεύσεις οργάνων, καισαρικές τομές και μεταγγίσεις αίματος – και μερικές δείχνουν συναντήσεις με δεινόσαυρους.

Ενώ ορισμένοι λένε ότι οι πέτρες είναι ψεύτικες, ο Δρ. Ντένις Σουίφτ (Dennis Swift), ο οποίος σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, κατέγραψε στο βιβλίο του “Secrets of the Ica Stones and Nazca Lines” στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι πέτρες χρονολογούνται από την προκολομβιανή εποχή.

Ο Σουίφτ λέει ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι πέτρες θεωρούνταν ψεύτικες τη δεκαετία του 1960 είναι ότι, εκείνη την εποχή, πίστευαν ότι οι δεινόσαυροι περπατούσαν σέρνοντας την ουρά τους, αλλά οι πέτρες απεικονίζουν δεινόσαυρους με την ουρά τους σηκωμένη, και έτσι θεωρήθηκαν ανακριβείς.

Μεταγενέστερες μελέτες έδειξαν, ωστόσο, ότι οι δεινόσαυροι πιθανότατα περπατούσαν με την ουρά τους προς τα πάνω, όπως απεικονίζεται στις πέτρες.

(Ευγενική προσφορά της Eugenia Cabrera/Museo Cabrera)

2. Πυρηνικός αντιδραστήρας ηλικίας 1,8 δισεκατομμυρίων ετών

Το 1972, ένα γαλλικό εργοστάσιο εισήγαγε μετάλλευμα ουρανίου από το Όκλο (Oklo), της Δημοκρατία της Γκαμπόν στην Αφρική. Προς έκπληξή του, διαπίστωσε ότι το ουράνιο είχε ήδη εξορυχθεί.

Διαπίστωσαν ότι ο τόπος προέλευσης ήταν ένας μεγάλης κλίμακας εξαιρετικά προηγμένος πυρηνικός αντιδραστήρας που δημιουργήθηκε πριν από 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια και ήταν σε λειτουργία για περίπου 500.000 χρόνια.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο πήγαν εκεί για να το ερευνήσουν, με πολλούς να το εξηγούν ως ένα θαυμαστό φυσικό φαινόμενο.

Ο Δρ. Γκλεν Θ. Σίμποργκ (Glenn T. Seaborg), πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ για το έργο του στη σύνθεση βαρέων στοιχείων, εξήγησε γιατί πιστεύει ότι δεν ήταν φυσικό φαινόμενο, και συνεπώς πρόκειται για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο.

Για να “καεί” το ουράνιο σε μια αντίδραση, απαιτούνται πολύ ακριβείς συνθήκες.

Πρώτον, το νερό πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρό. Πολύ πιο καθαρό από ό,τι υπάρχει φυσικά οπουδήποτε στον κόσμο.

Το υλικό U-235 είναι απαραίτητο για την πυρηνική σχάση. Είναι ένα από τα ισότοπα που βρίσκονται φυσικά στο ουράνιο.

Αρκετοί ειδικοί στη μηχανική των αντιδραστήρων έχουν πει ότι πιστεύουν ότι το ουράνιο στο Όκλο δεν θα μπορούσε να είναι αρκετά πλούσιο σε U-235 για να λάβει χώρα μια αντίδραση με φυσικό τρόπο.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο αντιδραστήρας ήταν πιο προηγμένος από οτιδήποτε θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε σήμερα. Είχε μήκος αρκετά χιλιόμετρα και η θερμική επίδραση στο περιβάλλον του περιοριζόταν σε 40 μέτρα σε όλες τις πλευρές. Τα ραδιενεργά απόβλητα εξακολουθούν να περιορίζονται από τα γύρω γεωλογικά στοιχεία και δεν έχουν εξαπλωθεί πέρα από το χώρο του ορυχείου.

Ο χώρος του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Oklo, στη Δημοκρατία της Γκαμπόν. (NASA)

3. Νωπογραφίες σε σπήλαια που απεικονίζουν προηγμένους πολιτισμούς

Τα σπήλαια La Marche στη δυτικοκεντρική Γαλλία περιέχουν νωπογραφίες ηλικίας άνω των 14.000 ετών που απεικονίζουν ανθρώπους με κοντά μαλλιά, περιποιημένα γένια, που φορούν εφαρμοστά ρούχα, ιππασίας και σύγχρονα κοστούμια – αρκετά διαφορετικά από τα οσφυοκάμαρα από δέρμα ζώου που συνήθως φανταζόμαστε.

Αυτές οι νωπογραφίες επιβεβαιώθηκαν ως γνήσιες το 2002. Οι ερευνητές, όπως ο Michael Rappenglueck του Πανεπιστημίου του Μονάχου, επιμένουν ότι αυτά τα σημαντικά αντικείμενα απλώς αγνοούνται από τη σύγχρονη επιστήμη.

Ο Rappenglueck έχει μελετήσει τις προηγμένες αστρονομικές γνώσεις των παλαιολιθικών ανθρώπων. Γράφει: «Εδώ και μερικά χρόνια έχει αφεθεί στην ευρύτερη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (με τη μορφή έντυπου υλικού, οπτικοακουστικού υλικού, ηλεκτρονικών μέσων και προγραμμάτων πλανηταρίων) η ευαισθητοποίηση για την πρωτο-αστρονομία (καθώς και για την πρωτο-μαθηματική και άλλες πρωτο-επιστήμες) κατά την παλαιολιθική εποχή».

Ορισμένες από τις πέτρες από το σπήλαιο La Marche εκτίθενται στο Μουσείο του Ανθρώπου στο Παρίσι, αλλά αυτές που απεικονίζουν ξεκάθαρα προϊστορικούς ανθρώπους με προηγμένη κουλτούρα και σκέψη δεν είναι ορατές.

Σπηλαιογραφία από το σπήλαιο της Αλταμίρα στο Κρατικό Μουσείο Μοραβίας στο Μπρνο της Τσεχίας. (Wikimedia Commons)

 

Όταν τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά νωπογραφίες ηλικίας πάνω από 30.000 χρόνια σε σπήλαια της Ευρώπης, αμφισβήτησαν την κοινά αποδεκτή αντίληψη για την προϊστορία. Δεκαετίες αργότερα, ο Εμίλ Καρτάιακ (Emile Cartailhac), αποτέλεσε ηγετική δύναμη στην απόδειξη ότι οι νωπογραφίες είναι γνήσιες.

Θεωρείται πλέον ο ιδρυτής πατέρας των μελετών της τέχνης των σπηλαίων.

Οι πρώτες νωπογραφίες ανακαλύφθηκαν το 1879 στο σπήλαιο Αλαταμίρα από τον Ντον Μαρσελίνο Σανζ ντε Σαουτουόλα (Don Marcelino Sanz de Sautuola), έναν Ισπανό ευγενή, και την κόρη του, Μαρία, παρουσίαζαν μια απροσδόκητη πολυπλοκότητα.

Η ανακάλυψη απορρίφθηκε, μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν ο Καρτάιακ δημοσίευσε μια μελέτη των ζωγραφικών έργων.

Leonardo Vintini, Cornelia Ritter και Tara MacIsaac

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε