Παρασκευή, 31 Μαρ, 2023
(Pfizer via AP)

Αμερική: Η πλειοψηφία των ιατρών δεν έχει εμβολιαστεί δείχνει ιατρική δημοσκόπηση

Σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη από έναν αμερόληπτο ιατρικό σύλλογο διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες ιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή σκοπεύουν να εμβολιαστούν.

Στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της 16ης Ιουνίου από την Αμερικανική Ένωση Ιατρών και Χειρουργών (AAPS) στην Τοσκάνη της Αριζόνας, σχεδόν το 60% από τους 700 και πλέον συνταξιούχους και εν ενεργεία ιατρούς δήλωσαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως και ότι δεν θα κάνουν την επόμενη δόση λόγω των αυξημένων παρενεργειών.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της American Medical Association ότι το 96% των εν ενεργεία ιατρών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό βασίστηκε σε 300 ερωτηθέντες», δήλωσε η AAPS σε δελτίο τύπου.

Αν και καμία έρευνα δεν αντιπροσωπεύει ένα τυχαίο δείγμα όλων των ιατρών των ΗΠΑ, η έρευνα AAPS δείχνει ότι η υποστήριξη των ιατρών για την εκστρατεία μαζικών εμβολιασμών «απέχει πολύ από το να είναι ομόφωνη».

«Είναι λάθος να αποκαλείς ένα άτομο που απορρίπτει το εμβόλιο ως «αντι-εμβολιαστή»,» είπε η Εκτελεστική Διευθύντρια της AAPS Jane Orient σε δήλωσή της. «Σχεδόν κανένας γιατρός δεν είναι κατά των αντιβιώσεων ή των χειρουργικών επεμβάσεων, αλλά όλοι αντιτίθενται σε θεραπείες που πιστεύουν ότι δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς ή είναι περιττές και που το πιθανότερο είναι να προκαλέσουν βλάβη παρά να ωφελήσουν».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 58% των εν ενεργεία ιατρών που απάντησαν γνώριζαν ασθενείς που υπέστησαν «έντονη παρενέργεια» μετά τη λήψη εμβολίου COVID.

Η Orient είπε ότι οι περισσότεροι μη εμβολιασμένοι γιατροί είχαν πάρει την απόφασή τους με βάση την εκτίμησή τους ότι ο κίνδυνος λήψης του εμβολίου υπερβαίνει τον κίνδυνο της νόσου, ενώ πολλοί απάντησαν ότι είχαν ήδη προσβληθεί από την COVID-19.

Άλλοι λόγοι για την απόρριψη των εμβολίων ήταν οι άγνωστες μακροχρόνιες παρενέργειες, η χρήση εμβρυϊκών κυττάρων, το ότι είναι σε πειραματικό στάδιο, ότι υπάρχουν διαθέσιμες άλλες αποτελεσματικές θεραπείες και οι αναφορές θανάτων λόγο θρομβώσεων.

Η Orient ανέφερε επίσης ότι κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα 5,300 άτομα, εκ των οποίων οι 2.548 δήλωσαν ότι γνώριζαν σχετικά με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως ακρωτηριασμός, παράλυση, θάνατος, διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, τύφλωση, σπασμούς και καρδιακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίου (VAERS) στις 2 Ιουλίου υπήρχαν συνολικά 411.931 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών από το εμβόλιο COVID-19 εκ των οποίων οι 6.985 ασθενείς πέθαναν.

Αυτές οι εθελοντικές αναφορές ελήφθησαν μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 25 Ιουνίου 2021.

«Η αιτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένη», είπε η Orient. «Ωστόσο, πολλά επεισόδια θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει σε τεράστια ευθύνη ελαττωματικού προϊόντος ή ανάθεση εσφαλμένων πρακτικών εάν είχαν συμβεί μετά από ένα νέο φάρμακο, επίσης οι προμηθευτές των εμβολίων προστατεύονται από αγωγές».

Πιέσεις για λήψη του εμβολίου

Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διεξάγει μια εκστρατεία αποδοχής των εμβολίων από πόρτα σε πόρτα για να δείξει στους Αμερικανούς που είναι «διστακτικοί απέναντι στο εμβόλιο» ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τη θεραπεία και την πρόληψη του ιού του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.) που προκαλεί την νόσο COVID-19.

Η Banner Health, ένας από τους μεγαλύτερους μη κερδοσκοπικούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα, ανακοίνωσε στις 20 Ιουλίου ότι οι 50.000 υπάλληλοί της θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως μέχρι την 1η Νοεμβρίου, με «ελάχιστες εξαιρέσεις».

«Φροντίζουμε για μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στις κοινότητές μας και οφείλουμε σε αυτούς να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να διασφαλίσουν το ασφαλέστερο περιβάλλον φροντίδας», δήλωσε ο Peter Fine, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Banner Health, σε ένα email προς όλη την εταιρεία στις 20 Ιουλίου

«Κάνουμε αυτό το βήμα για να μειώσουμε τον κίνδυνο για τους ασθενείς μας, τις οικογένειές τους και τους επισκέπτες. Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου COVID αντικατοπτρίζει αυτή τη δέσμευση. Τα δεδομένα για το εμβόλιο υποστηρίζουν πλήρως την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για την πρόληψη της νόσου και τη μείωση της σοβαρότητάς της. Υπάρχουν πολλά δεδομένα για εμάς για να ενεργούμε για λογαριασμό των κοινοτήτων που βασίζονται σε εμάς για να τις φροντίζουμε και να τις προστατεύουμε».

Η Banner Health δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι εφαρμόζει την απαίτηση του εμβολίου ως απάντηση στην έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, στην εν αναμονή κατάργησης της άδειας έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, στην ανάγκη προστασίας των ασθενών και του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και για να προετοιμαστούν για την εποχή της γρίπης.

«Επιπλέον, τα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι το 97% των εισαγωγών σε νοσοκομεία και το 99% των θανάτων από COVID-19 είναι ανεμβολίαστοι», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Για να κινητοποιήσει τους υπαλλήλους της να λάβουν το εμβόλιο, η Banner Health είπε ότι θα πραγματοποιήσει διαγωνισμούς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με 10 νικητές συνολικά για όλα τα πλήρως εμβολιασμένα μέλη της ομάδας. Οι νικητές θα λάβουν $10.000 έκαστος.

Η Epoch Times ονομάζει τον νέο κορωνοϊό, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ιό του ΚΚΚ διότι η συγκάλυψη και η κακοδιαχείριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος επέτρεψαν στον ιό να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Κίνα και να προκαλέσει μια παγκόσμια πανδημία.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε