Πέμπτη, 23 Μαΐ, 2024
Ένα UFO που καταγράφηκε σε αποχαρακτηρισμένο στρατιωτικό υλικό. (Υπουργείο Άμυνας/Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times)

Ανεξάρτητη έρευνα για τα UFO ξεκινά η NASA με τη δημιουργία νέας ομάδας

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) ξεκίνησε τη Δευτέρα μια ανεξάρτητη μελέτη σχετικά με τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα (UAP), τα οποία στην καθομιλουμένη αναφέρονται ως αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO), με μια νέα ομάδα 16 ατόμων.

Σύμφωνα με τη NASA, η μελέτη θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε απόρρητα δεδομένα.

Η ομάδα των 16 ατόμων θα μελετήσει, σε διάστημα εννέα μηνών, πώς μπορούν να αναλυθούν τα δεδομένα σχετικά με τα UAP που έχουν συγκεντρωθεί από πολιτικούς κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές.

“Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και την ατμόσφαιρα είναι η καρδιά του ποιοι είμαστε στη NASA”, δήλωσε ο Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον.

“Η κατανόηση των δεδομένων που διαθέτουμε γύρω από τα αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι ζωτικής σημασίας για να μας βοηθήσει να βγάλουμε επιστημονικά συμπεράσματα για το τι συμβαίνει στον ουρανό μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και κάνουν το ανεξήγητο, ερμηνεύσιμο”.

Στο τέλος της μελέτης, η ομάδα θα προτείνει έναν οδηγό για την πιθανή ανάλυση των UAP από την υπηρεσία, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μελλοντική μελέτη των UAP για τη NASA και άλλους οργανισμούς.

Η NASA αναφέρει ότι η πλήρης έκθεση των ευρημάτων της ομάδας αναμένεται να δημοσιευθεί γύρω στα μέσα του 2023.

Ο Ντάνιελ Έβανς, υποδιοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA για την έρευνα, συντονίζει τη μελέτη.

“Η NASA συγκέντρωσε μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, επαγγελματίες που ασχολούνται με δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη, εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας της αεροδιαστημικής, όλοι με μια συγκεκριμένη αποστολή, η οποία είναι να μας πουν πώς να εφαρμόσουμε την πλήρη εστίαση της επιστήμης και των δεδομένων στην UAP”, δήλωσε ο Evans. “Τα πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν στο κοινό σε συνδυασμό με τις αρχές της NASA για διαφάνεια και επιστημονική ακεραιότητα”.

Η ομάδα των 16 ατόμων προέρχεται τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα και περιλαμβάνει έναν πρώην αστροναύτη, έναν ωκεανογράφο, έναν αστροφυσικό, έναν καθηγητή επιστήμης δεδομένων και έναν προγραμματιστή υπολογιστών.

Ο επικεφαλής της ομάδας, David Spergel, είναι πρόεδρος του Simons Foundations, ενός ιδιωτικού ιδρύματος που υποστηρίζει την έρευνα στα μαθηματικά και τις επιστήμες.

Τα UFO έχουν κερδίσει εκ νέου την προσοχή του κοινού μετά τη διεξαγωγή της πρώτης δημόσιας ακρόασης για τα UFO από το Κογκρέσο τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια. Κατά την ακρόαση στις 17 Μαΐου, ο Scott Bray, αναπληρωτής διευθυντής της Ναυτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έδειξε στους νομοθέτες νέο υλικό από UFO, αλλά δήλωσε ότι δεν έχει εξήγηση για τα αντικείμενα που φαίνονται στα βίντεο.

Η ακρόαση έγινε μετά από μια εννιασέλιδη έκθεση (pdf) -μια προκαταρκτική αξιολόγηση από το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2021- που ανέφερε ότι η Ομάδα Εργασίας UAP εντόπισε 144 θεάσεις UFO από το 2004 έως το 2021, αλλά μπορούσε να εξηγήσει μόνο μία από αυτές.

Ο Bray δήλωσε κατά την ακρόαση του Μαΐου ότι από την έκδοση αυτής της προκαταρκτικής αξιολόγησης, η βάση δεδομένων της Task Force UAP “έχει πλέον αυξηθεί και περιέχει περίπου 400 αναφορές”.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε