ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ — Ο Ναουέλ Σοτέλο, γραμματέας Θρησκευμάτων και Πολιτισμού της Αργεντινής, δήλωσε ότι ένιωσε «συγκλονισμένος» βλέποντας τα 5.000 χρόνια κινεζικού πολιτισμού να ζωντανεύουν στην παράσταση του Shen Yun Performing Arts, στο Θέατρο Ópera στο Μπουένος Άιρες, στις 19 Απριλίου.
«Τα χρώματα, οι ιστορίες [είναι] πραγματικά απίστευτα», δήλωσε ο κος Σοτέλο.
«Είναι σαν μια επιστροφή στην ομορφιά, σε εκείνο το είδος τέχνης που σε μεταφέρει σε άλλο επίπεδο. Η τέχνη ως κάτι πνευματικό και ως μονοπάτι προς την πνευματικότητα. Και φυσικά, όταν βλέπεις τέτοια πράγματα, είναι αδύνατο να μη νιώσεις κάτι πνευματικό μέσα σου.»
Με έδρα τη Νέα Υόρκη, το Shen Yun είναι η κορυφαία παγκοσμίως ομάδα κινεζικού κλασικού χορού, με αποστολή την αναβίωση του παραδοσιακού κινεζικού πολιτισμού που κάποτε είχε σχεδόν εξαφανιστεί — ή αλλιώς, «η Κίνα πριν τον κομμουνισμό».
Ο κος Σοτέλο χαρακτήρισε την αποστολή αυτή «ουσιώδη».
«Αν δεν ξέρεις από πού προέρχεσαι, θα χαθείς ή δεν θα ξέρεις πού πηγαίνεις. Νομίζω ότι οι παραδόσεις και οι ρίζες των δικών μας πολιτισμών — και όλων των πολιτισμών του κόσμου — αυτή η πολιτιστική ποικιλομορφία, είναι απαραίτητη για κάθε έθνος», ανέφερε.
Τόνισε ότι διέκρινε «αξίες ελευθερίας» μέσα στην παράσταση, οι οποίες τον άγγιξαν βαθιά.
«Και επίσης τον διαρκή αγώνα για την ελευθερία σε όλο τον κόσμο.»
Ο αξιωματούχος είπε ότι θέλει να προτείνει σε όλους να δουν το Shen Yun και να το βιώσουν από κοντά, διότι καμία κριτική δεν μπορεί να αποδώσει τι πραγματικά είναι.
«Απλώς πηγαίνετε να το δείτε. Το να πω πάρα πολλά μπορεί στην πραγματικότητα να αφαιρέσει λίγη από τη μαγεία, γιατί πρέπει να το δεις — πρέπει να είσαι εκεί. Το προτείνω 100%, γιατί είναι μια παράσταση που σε φέρνει κοντά στην ιστορία, στην παράδοση, στον Θεό, στο πνευματικό. Είναι απίστευτα ολοκληρωμένη. Οπότε, ειλικρινά ελπίζω πολλοί άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν», δήλωσε ο κος Σοτέλο.
Η Epoch Times είναι υπερήφανος χορηγός του Shen Yun Performing Arts. Καλύπτουμε τις κριτικές του κοινού από την ίδρυσή του το 2006.