Τρίτη, 05 Δεκ, 2023
Μια γυναίκα κρατά ένα κουτί ιβερμεκτίνης στην Μπραζίλια της Βραζιλίας, σε εικόνα αρχείου. (Andressa Anholete/Getty Images)

Αργεντινός γιατρός μοιράζεται την εμπειρία του με την ιβερμεκτίνη

Σχoλιασμός

Παρά τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν στην Αργεντινή, οι γιατροί σε πολλά από τα νοσοκομεία μας αντιμετωπίζουν την απόλυση για τη συνταγογράφησή της. Αυτό δεν έχει να κάνει με την επιστήμη – η κοινή λογική έχει αγνοηθεί.

Σε αυτή τη συνέντευξη, θα συζητήσουμε με τον Δρ. Χέκτορ Καρβάλιο για τον COVID-19, όπου είναι το επίκεντρό του από τις αρχές του 2020

Ο Καρβάλιο αποφοίτησε από την ιατρική σχολή το 1981 – την ίδια χρονιά που το AIDS εμφανίστηκε ως παγκόσμια πανδημία. Στα δύο πρώτα χρόνια, το AIDS σκότωσε 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Από το 1981, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 35 εκατομμύρια ανθρώπους. Ενώ επίσημα αποσύρθηκε για μερικά χρόνια, η πανδημία COVID το 2020 τον έβγαλε από τη σύνταξη.

«Το πρώτο μου βάπτισμα του πυρός ήταν με το AIDS», λέει. «Αφιέρωσα τον επαγγελματικό μου χρόνο στη διδασκαλία και την παροχή βοήθειας. Αποφοίτησα ως καθηγητής το 1996 και εργάστηκα ως καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Μπουένος Άιρες, η οποία είναι δημόσια. Αργότερα, ήμουν αναπληρωτής καθηγητής εσωτερικής ιατρικής για δύο ιδιωτικές ιατρικές σχολές μέχρι που συνταξιοδοτήθηκα πριν από μερικά χρόνια».

Η ιβερμεκτίνη είναι ένα ισχυρό αντιιικό φάρμακο

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Καρβάλιο είχε εμπειρία με την ιβερμεκτίνη ως αντιικό πριν από την επιδημία COVID. Οι Αργεντινοί γιατροί τη χρησιμοποιούσαν κατά του δάγκειου πυρετού, ο οποίος ενδημεί στην Αργεντινή. Έτσι, όταν εμφανίστηκε ο SARS-CoV-2, αποφάσισαν να ρίξουν άλλη μια ματιά στο φάρμακο για να δουν αν θα μπορούσε να είναι χρήσιμο.

«Πέσαμε πάνω σε κάποιες μελέτες που διεξάγονταν στην Αυστραλία στο Πανεπιστήμιο Monash από ανθρώπους όπως η Δρ. Κάιλι Γουάγκσταφ», λέει ο Καρβάλιο. «Υποθέσαμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο, επειδή η ιολογία στην πραγματικότητα το είχε ήδη αποδείξει αυτό, και αποφασίσαμε -πριν ακόμη δημοσιεύσουν τα πρώτα τους ευρήματα- να επαναλάβουμε αυτό που έκαναν, αλλά “in vivo”. Δηλαδή, όχι στο εργαστήριο, αλλά σε ανθρώπους».

Στις αρχές Απριλίου του 2020, ο Καρβάλιο και η ομάδα του ανέπτυξαν δύο δοκιμές που υποβλήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μία ήταν για την προ-έκθεση (πρόληψη) και η άλλη για τη θεραπεία. Και στις δύο περιπτώσεις, η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιήθηκε ως συμπλήρωμα μαζί με άλλες ενώσεις, καθώς δεν πίστευαν ότι ήταν από μόνη της αποτελεσματική.

Για προληπτικούς σκοπούς, χρησιμοποίησαν την ιβερμεκτίνη μαζί με καραγενάνη, ένα γαλακτωματοποιητή και πυκνωτικό τροφίμων που έχει μακρά ιστορία χρήσης τόσο στα τρόφιμα όσο και στην ιατρική. Σύμφωνα με τον Καρβάλιο, η καραγενάνη έχει επίσης αντιιική δράση, οπότε η ιβερμεκτίνη χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με την καραγενάνη, η οποία χορηγήθηκε μέσω της μύτης και των βλεννογόνων του στόματος.

Στη δοκιμή θεραπείας, η ιβερμεκτίνη συνδυάστηκε με ασπιρίνη για ήπιες περιπτώσεις, ασπιρίνη και κορτικοστεροειδή για μέτριας σοβαρότητας περιπτώσεις και ενοξαπαρίνη (αντιπηκτικό φάρμακο) για σοβαρές περιπτώσεις.

Αυτοί οι φαρμακευτικοί συνδυασμοί επιλέχθηκαν με βάση τα όσα ήταν γνωστά για άλλους ιούς που προκαλούν παρόμοιες επιπτώσεις στην υγεία με τον SARS-CoV-2, όπως η επίδραση του ραβδοϊού στη νευρολογία, ο παραμυξοϊός, ο οποίος προκαλεί υπερφλεγμονή στους πνεύμονες, και ο ιός του δάγκειου πυρετού, ο οποίος υπερδιπλασιάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η έγκαιρη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας

Όπως τόσοι άλλοι γιατροί, ο Καρβάλιο γνώριζε από την αρχή ότι η έγκαιρη θεραπεία θα ήταν ζωτικής σημασίας και ότι το να λέμε στους ασθενείς να περιμένουν στο σπίτι μέχρι να μην μπορούν να αναπνεύσουν θα ήταν θανατική καταδίκη.

«Γνωρίζαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα που μπήκαμε στην ιατρική σχολή ότι όσο νωρίτερα αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε ασθένεια, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχεις να πετύχει η θεραπεία», λέει. «Πρέπει να θεραπεύεις γρήγορα και δυναμικά. Αυτή είναι η φυσική σκέψη. Κανείς δεν χρειάζεται να είναι ιδιοφυΐα για να το ξέρει αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, ανεξήγητα, σε πολλούς γιατρούς έχει ειπωθεί να μην κάνουν τίποτα.

Να κρατήσουν τους ασθενείς στα σπίτια τους μόνοι τους με μερικά χάπια Tylenol -που ξέρουμε ότι δεν ωφελεί σε τίποτα- μέχρι να μην μπορούν να αναπνεύσουν σωστά. Τότε πρέπει να παραπεμφθούν στο νοσοκομείο. Αυτό είναι εγκατάλειψη ασθενών σύμφωνα με οποιονδήποτε νόμο σε οποιαδήποτε χώρα…

Αν περπατήσετε σε μια γωνία και δείτε το σπίτι του γείτονά σας να καίγεται, μπορείτε να καλέσετε το 100. Μπορείτε να το παίξετε ήρωας και να μπείτε στο σπίτι και να προσπαθήσετε να τους σώσετε. Μπορείτε να φωνάξετε για βοήθεια. Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε είναι να μην κάνετε τίποτα.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ ως γιατρός -γιατί είναι ενάντια στον όρκο μας- είναι να παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μέχρι ο ασθενής να χειροτερέψει. Αυτό είναι εγκληματικό … Υπάρχει μόνο ένας λόγος για όλα αυτά. Ο λόγος συνοψίζεται σε μια λέξη, την απληστία».

Η ασπιρίνη επιλέχθηκε για την αντιπηκτική της δράση. Μια άλλη επιλογή που προτείνουν οι Αμερικανοί γιατροί είναι η NAC, ένα συμπλήρωμα το οποίο προλαμβάνει τους θρόμβους και διαλύει τους υπάρχοντες. Το NAC έχει και άλλα οφέλη που το καθιστούν χρήσιμο κατά του COVID-19. Η Αργεντινή δεν επιτρέπει την πώληση συμπληρωμάτων χωρίς ιατρική συνταγή, οπότε δεν χρησιμοποιήθηκαν συμπληρώματα διατροφής σε αυτές τις συγκεκριμένες δοκιμές.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι λέμε ότι δεν είναι καλά», λέει ο Καρβάλιο. «Απλώς προσαρμοστήκαμε σε αυτά που υπήρχαν. Πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης. Πιστεύουμε στην αποτελεσματικότητα της αζιθρομυκίνης. Βιταμίνη D, ψευδάργυρος, δοξυκυκλίνη. Πιστεύουμε και σε αυτές τις ενώσεις. Αλλά δεν τις έχουμε δοκιμάσει».

Ενημέρωση για την κατάσταση στην Αργεντινή

Μέχρι στιγμής, μόνο πέντε από τις 24 επαρχίες της Αργεντινής έχουν εγκρίνει αυτά τα πρωτόκολλα με βάση την ιβερμεκτίνη για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία, αλλά τουλάχιστον αυτό είναι καλύτερο από τις ΗΠΑ, όπου η ιβερμεκτίνη απορρίπτεται εντελώς. Σε πολλά νοσοκομεία των ΗΠΑ, οι γιατροί που τολμούν να τη συνταγογραφήσουν αντιμετωπίζουν την απόλυση.

Η Αργεντινή δεν διέθετε τα εμβόλια COVID μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν αργή. Ο Καρβάλιο εκτιμά ότι όχι περισσότερο από το 40% του πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις μέχρι στιγμής.

Πιστεύει ότι η αργή πρόσληψη του εμβολίου οφείλεται εν μέρει σε υλικοτεχνικές προκλήσεις και εν μέρει σε ανησυχίες για την ασφάλεια. «Πολλοί άνθρωποι έχουν προτιμήσει να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μεθόδους αντί για τα εμβόλια», λέει. Ωστόσο, η Αργεντινή μπορεί ακόμη να προχωρήσει στο να καταστήσει τα εμβόλια υποχρεωτικά.

«Ξέρετε κάτι; Το να κάνεις ένα πείραμα υποχρεωτικό και να χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να πείσεις τους πάντες να το χρησιμοποιήσουν δεν είναι κάτι καινούργιο», λέει ο Καρβάλιο. «Έγινε κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Ο Γιόζεφ Μένγκελε και ο Γιόζεφ Γκαίμπελς το έκαναν αυτό.

Ο ένας έκανε όποιο πείραμα ήθελε σε ανθρώπους που ήταν απελπισμένοι και στα στρατόπεδα. Ο άλλος ήταν υπουργός προπαγάνδας που έπεισε τους πάντες ότι όλα ήταν εντάξει … Αυτό βλέπουμε. Ας ξεχάσουμε την επιστήμη – η κοινή λογική έχει αγνοηθεί».

Ο ίδιος ο Καρβάλιο κατέληξε να κάνει το κινεζικό εμβόλιο COVID, καθώς η απόδειξη του εμβολιασμού ήταν απαραίτητη για να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τυχόν παρενέργειες, συνεχίζει να παίρνει ασπιρίνη για την πρόληψη θρόμβων στο αίμα και ιβερμεκτίνη. «Συνεχίζω να χρησιμοποιώ την ιβερμεκτίνη», λέει, «τη χρησιμοποιώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο».

Συνιστώμενο πρόγραμμα δοσολογίας

Στις ΗΠΑ, η ιβερμεκτίνη έχει χλευαστεί και παραποιηθεί ως κτηνιατρικό φάρμακο. Στην πραγματικότητα, έχει εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση εδώ και δεκαετίες και κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1995, οπότε και θεωρήθηκε θαυματουργό φάρμακο.

«Ακόμη και άνθρωποι από το CDC έχουν πει: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα. Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ιβερμεκτίνη;»» λέει ο Καρβάλιο. «Θα τους απαντούσα, αν θεωρούν ότι η ιβερμεκτίνη είναι μόνο για κτηνιατρική χρήση, δεν είναι ούτε άλογα ούτε αγελάδες, είναι γαϊδούρια. Το γεγονός είναι ότι χρησιμοποιούμε την ιβερμεκτίνη σε εβδομαδιαία βάση για προφύλαξη, δηλαδή για πρόληψη. Η δόση είναι 0,2 mg ανά κιλό [σωματικού βάρους. Για να υπολογίσετε τα κιλά σε κιλά, διαιρέστε το βάρος σας σε κιλά με το 2,2].

Προσαρμόζουμε τη δόση ανάλογα με το βάρος του ασθενούς. Μία από τις χειρότερες συννοσηρότητες για κάποιον που προσβάλλεται από τον ιό είναι η παχυσαρκία. Δεν μπορείτε να δώσετε την ίδια δόση σε ένα αδύνατο άτομο και σε ένα παχύσαρκο ή νοσηρά παχύσαρκο άτομο. Έτσι, το προσαρμόζουμε αυτό.

Το χρησιμοποιούμε μία φορά την εβδομάδα. Τώρα που η Δέλτα εμφανίζεται στη Νότια Αμερική, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να τη μειώσουμε σε τρεις ή τέσσερις ημέρες μεταξύ των δόσεων. Ξέρετε γιατί το χρησιμοποιούμε σε εβδομαδιαία βάση; Επειδή η ιβερμεκτίνη θα δράσει για 3,5 ημέρες. Για τις υπόλοιπες τρεις ημέρες, θα είστε εκτεθειμένοι.

Μπορεί να προσβληθείτε από τον ιό, αλλά ακόμη και πριν ο ιός μπορέσει να πολλαπλασιαστεί αρκετά ώστε να περάσει από την περίοδο επώασης στην περίοδο εισβολής, θα πάρετε ξανά ιβερμεκτίνη. Έτσι, δεν θα γνωρίζετε ότι υπάρχει. Δεν θα συνειδητοποιήσετε καν ότι έχετε προσβληθεί από την ασθένεια. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα έχει [συναντήσει] τον ιό και θα αρχίσει να δημιουργεί ανοσία …

Συνεχίζουμε να τη χρησιμοποιούμε αυτούς τους τέσσερις μήνες. Θα σταματήσουμε για μερικούς μήνες επειδή η ιβερμεκτίνη θα συσσωρευτεί στον λιπώδη ιστό. Μετά από δύο μήνες που δεν τη χρησιμοποιούμε, ξεκινάμε ξανά».

Ο Καρβάλιο επισημαίνει επίσης ότι η φυσική ανοσία είναι πολύ ισχυρότερη από την τεχνητή ανοσία που δημιουργείται από τα εμβόλια COVID. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, διότι έτσι συνέβαινε πάντα με όλους τους άλλους ιούς. Το κλειδί είναι να αποτρέψουμε τη μόλυνση από το να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα. Με έγκαιρη θεραπεία, θα ξεπεράσετε τη λοίμωξη μια χαρά και θα έχετε ισχυρή και πιθανότατα ισόβια ανοσία.

Αντιμετώπιση των ανησυχιών για την τοξικότητα

Όσον αφορά την ασφάλεια της ιβερμεκτίνης, μελέτες στην Αφρική χρησιμοποίησαν δόσεις 10 φορές υψηλότερες από τα 0,2 mg/kg που συνιστώνται για τον COVID, χωρίς τοξικές επιδράσεις. Η υδροξυχλωροκίνη, από την άλλη πλευρά, έχει πολύ στενότερο περιθώριο ασφαλείας. Αυτό είναι γνωστό, και χρησιμοποιήθηκε σαφώς για την απαξίωση του φαρμάκου. Όπως εξηγεί ο Καρβάλιο:

«Αυτό που έκαναν με την υδροξυχλωροκίνη προκειμένου να την απαξιώσουν ήταν εύκολο. Η υδροξυχλωροκίνη είναι επίσης πολύ χρήσιμη κατά του COVID. Αλλά το περιθώριο ασφαλείας είναι στενό. Αυτό που έκαναν ήταν να χρησιμοποιήσουν τριπλάσια δόση προκειμένου να προκαλέσουν τοξικότητα. Υπήρχαν 200 μελέτες υπέρ της υδροξυχλωροκίνης.

Υπήρχε μία μελέτη που μιλούσε για την τοξικότητα και όλη η επιστημονική κοινότητα του κόσμου προσκολλήθηκε σε αυτήν. Αυτό είναι τρελό. Στην περίπτωση της ιβερμεκτίνης, το χάσμα μεταξύ ασφάλειας και τοξικότητας ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Έτσι, απλώς το αγνόησαν».

Τώρα, υπάρχουν κτηνιατρικά σκευάσματα της ιβερμεκτίνης. Μην τα χρησιμοποιείτε αυτά, καθώς συνήθως περιέχουν πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG), η οποία είναι τοξική για τον άνθρωπο. Κατά ειρωνικό τρόπο, τα εμβόλια COVID περιέχουν στην πραγματικότητα PEG. Πολλοί είναι αλλεργικοί σε αυτή την ουσία, γι’ αυτό και η αναφυλαξία είναι μια τόσο συχνή οξεία παρενέργεια των εμβολίων.

Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τον έλεγχο της υγείας σας

Ο Καρβάλιο είναι ένα από εκείνα τα σπάνια άτομα που μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν έρευνα που άλλοι δεν μπορούν αυτή τη στιγμή. Είναι συνταξιούχος, οπότε δεν έχει να χάσει χρηματοδότηση ή καριέρα. Ελπίζει ότι, τελικά, περισσότεροι γιατροί θα αρχίσουν να σκέφτονται μόνοι τους και θα επιστρέψουν στον όρκο τους να μην κάνουν κακό και να επικεντρωθούν στο τι είναι καλύτερο για τους ασθενείς τους και όχι στη γραφειοκρατία που υπαγορεύει σήμερα τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα μπορούσαμε δυνητικά να δούμε δισεκατομμύρια ανθρώπους να πεθαίνουν ή να αναπηρούν μόνιμα από αυτές τις πειραματικές ενέσεις. Πώς θα τους φροντίσουμε όλους αυτούς; Ποιος θα πληρώσει για τη φροντίδα τους; Ήδη, τα προγράμματα δικαιωμάτων των ΗΠΑ – Κοινωνική Ασφάλιση, Medicare και Medicaid – βρίσκονται κοντά στη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μάρτιν, Ph.D., τα συνταξιοδοτικά προγράμματα και τα προγράμματα δικαιωμάτων θα εξαντληθούν όλα μέχρι το 2028, και καθώς θα ξεμένουν από χρήματα, η βιομηχανία φαρμάκων θα καταρρεύσει επίσης, καθώς είναι οι κύριοι δικαιούχοι αυτών των προγραμμάτων. Το Medicare και το Medicaid χορηγούν το μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων στην Αμερική.

Έτσι, σε λίγα μόλις χρόνια, θα αντιμετωπίσουμε μια σύγκλιση καταρρεύσεων σε πολλαπλά μέτωπα, και ταυτόχρονα, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μπορεί να είναι βαριά άρρωστα και να εξαρτώνται πλήρως από αυτά τα συστήματα για την επιβίωσή τους.

Έτσι, οι εντολές εμβολίων COVID καθιστούν σαφώς μια ήδη επισφαλή κατάσταση πολύ χειρότερη, καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε ούτως ή άλλως.

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει ο καθένας αυτή τη στιγμή για να προετοιμαστεί για αυτή την κατάσταση είναι να επικεντρωθεί στην υγεία του. Βεβαιωθείτε ότι είστε όσο πιο υγιείς μπορείτε να είστε. Φροντίστε να βελτιστοποιήσετε το επίπεδο της βιταμίνης D, για παράδειγμα, και αποφύγετε τις τοξίνες κάθε είδους. Το να συνηθίσετε να καλλιεργείτε κάποια από τα δικά σας τρόφιμα θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα, όπως και το να αναζητήσετε τρόπους για να προστατεύσετε τα περιουσιακά στοιχεία της συνταξιοδότησής σας.

Περισσότερες πληροφορίες

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιβερμεκτίνη, μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο που δημιουργήθηκε από τον Καρβάλιο και την ομάδα του. Περιέχει όχι μόνο τις μελέτες τους στην Αργεντινή, αλλά και άλλα επιστημονικά άρθρα με κριτές που περιγράφουν λεπτομερώς τα οφέλη της ιβερμεκτίνης στην καταπολέμηση του COVID-19. Μπορείτε να βρείτε το δίγλωσσο (αγγλικά και ισπανικά) βιβλίο «Ivermectin in COVID-19: Prophylaxis and Treatment» στην ιστοσελίδα iniciatherapeutics.com.

Αναφορές

Journal of Biomedical Research and Clinical Investigation 17 Νοεμβρίου 2020; 2(1.1007) (PDF)

Δεδομένα OpenVAERS από τις 24 Σεπτεμβρίου 2021

SKirsch.io/vaccine-resources

Z3News 2 Οκτωβρίου 2021

Του Joseph Mercola

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο αποτελούν απόψεις του συγγραφέα και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις της Epoch Times.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε