Δευτέρα, 30 Ιαν, 2023
Εξτρεμιστές της Αντίφα στο Μπέρκλεϋ, Καλιφόρνια, 27 Αυγούστου 2017. (Amy Osborne/AFP via Getty Images)

Black Lives Matter, Αντίφα συγκεντρώνονται στην Ουάσινγκτον, φωνάζουν «Κάψτε την»

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

 

Διαδηλωτές του Black Lives Matter και δημιουργοί αναστάτωσης της Αντίφα έκαναν πορεία μέσα από την Ουάσινγτον στις 6 Φεβρουαρίου και απείλησαν ανθρώπους που δειπνούσαν, σύμφωνα με πλάνα βίντεο και αναφορές.

«Κάψτε την», ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών.

«Είμαστε εδώ αυτό το βράδυ επειδή οι μαύρες ζωές μετράνε», μέλη της ακροαριστερής ομάδας είπαν επίσης. «Παρ’ όλο το κίνημα των μαύρων ζωών, μαύροι ακόμα πεθαίνουν στα χέρια της αστυνομίας που πληρώνεται από τους φόρους μας.»

Άλλα πλάνα βίντεο που αναρτήθηκαν από ανεξάρτητους δημοσιογράφους επί σκηνής έδειξαν τύπους Αντίφα να μάχονται με αστυνομικούς, που προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από τα εστιατόρια. Κάποιοι, ντυμένοι στα μαύρα, μπορούσαν να ιδωθούν να κρατούν ερυθρόμαυρες σημαίες Αντίφα.

Σε ένα σημείο, αστυνομία στην Ουάσινγκτον σχημάτισε γραμμές γύρω από τραπέζια εστιατορίων εξωτερικού χώρου για να τα διαχωρίσει από τους διαδηλωτές και τους δημιουργούς αναστάτωσης.

Διαδηλώσεις κατά της αστυνομίας βίαιες και μη έχουν μια συνεχή παρουσία στην Ουάσινγκτον μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόυντ στην Μιννεάπολη τον προηγούμενο Μάιο.

Περίπου 26.000 Εθνικοί Φρουροί εστάλησαν στην Ουάσινγτον για να παρέχουν ενισχυμένη ασφάλεια για την προεδρική ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου. Αξιωματούχοι είπαν αργότερα ότι περίπου 5.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς θα έμεναν στην πόλη έως τα μέσα Μαρτίου.

Αξιωματικοί της αστυνομίας δεν απάντησαν αμέσως στην Epoch Times για το εάν έγιναν κάποιες συλλήψεις.

Ο Άντυ Νγκο, ανεξάρτητος δημοσιογράφος που κατέγραψε τις δράσεις της Αντίφα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε στην Epoch Times την προηγούμενη εβδομάδα πως η σκέψη ότι η Αντίφα είναι απλώς μια ιδεολογία είναι λανθασμένη. Ο Νγκο είπε ότι η ομάδα «είναι περισσότερο από μία ιδέα. Είναι επίσης ένα κίνημα.»

Έχει δίκτυα, και κάποια από αυτά είναι οργανωμένα ως επίσημοι οργανισμοί, είπε.

Κάποιοι έχουν επισημάνει ότι οι συνεχείς διαδηλώσεις των Black Lives Matter και οι βίαιες διαδηλώσεις της Αντίφα είναι σήμα ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο σχίσμα εντός της αμερικανικής αριστεράς. Στο Σιάτλ, Πόρτλαντ, Όρεγκον, και άλλες πόλεις έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς βίαιες διαδηλώσεις από τις 20 Ιανουαρίου όπου ορκίστηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Επίσης τον Ιανουάριο, διαδηλωτές πλημμύρισαν και επιτέθηκαν μια υπηρεσία Αστυνόμευσης Μετανάστευσης και Τελωνείων – έναν συνήθη στόχο στο Πόρτλαντ κατά την διάρκεια της διοίκησης Τραμπ – που προκάλεσε μια ομοσπονδιακή απάντηση.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε