Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης γεμίζει σύριγγα με το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer σε εικόνα αρχείου. (Robyn Beck/AFP via Getty Images)

CDC: Νεαρό αγόρι πέθανε με ενδείξεις φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό COVID-19

Ένα νεαρό αγόρι πέθανε αφού έκανε το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer και βρέθηκαν στοιχεία ότι το αγόρι έπασχε από φλεγμονή της καρδιάς, αποκάλυψαν ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις 19 Μαΐου.

Το αγόρι παρουσίασε πυρετό 12 ημέρες μετά τη λήψη της δόσης, η οποία ήταν η πρώτη του. Μία ημέρα αργότερα, παρουσίασε κοιλιακό πόνο και εμετό. Κατέληξε την ίδια ημέρα.

«Ο ασθενής αυτός είχε ταχεία κλινική πορεία. Από τη στιγμή που άρχισε να βιώνει τον κοιλιακό πόνο την 13η ημέρα μετά την πρώτη δόση μέχρι τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο [τμήμα επειγόντων περιστατικών] και στη συνέχεια κατέληξε ήταν της τάξης των δύο ωρών», δήλωσε ο Δρ Τομ Σιμαμπουκούρο, αναλυτής εμβολίων του CDC, κατά τη διάρκεια μιας εικονικής συνάντησης.

«Κατά τη νεκροψία υπήρχαν ιστοπαθολογικά στοιχεία μυοκαρδίτιδας και αυτό αποφασίστηκε να είναι η αιτία θανάτου», πρόσθεσε.

Στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί ότι δύο έφηβα αγόρια πέθαναν λίγο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer.

Η ημερομηνία και η τοποθεσία του νέου αναφερόμενου θανάτου δεν ήταν σαφείς, εκτός του ότι συνέβη μεταξύ του φθινοπώρου του 2021 και της 24ης Απριλίου 2022. Το αγόρι που πέθανε ήταν μεταξύ 5 και 11 ετών.

Ο θάνατος αναφέρθηκε στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίου (VAERS), το οποίο συνδιαχειρίζεται το CDC, και επαληθεύτηκε από το CDC μέσω συνέντευξης με τον υγειονομικό πάροχο που ασχολήθηκε με την υπόθεση ή/και μέσω επανεξέτασης των ιατρικών αρχείων.

Οι εξετάσεις στο αγόρι, οι οποίες περιελάμβαναν εξετάσεις από τον κλάδο παθολογίας λοιμωδών νοσημάτων του CDC, «δεν βρήκαν στοιχεία ιογενούς λοίμωξης κατά τη στιγμή του θανάτου», δήλωσε ο Σιμαμπουκούρο. Το CDC συνεχίζει να εξετάζει την υπόθεση.

Ο Σιμαμπουκούρο παρουσίαζε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις πρακτικές ανοσοποίησης, μιας ομάδας που συμβουλεύει το CDC σχετικά με τα εμβόλια.

Τα μέλη της επιτροπής συνέστησαν αργότερα σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών να λάβουν αναμνηστική δόση του εμβολίου της Pfizer και το CDC αποδέχθηκε γρήγορα τη σύσταση.

Κανένας από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν ρώτησε για τον θάνατο.

Η Pfizer δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα σχολιασμού.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα παιδιά, ιδίως τα αρσενικά, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φλεγμονής της καρδιάς από τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 παρά από την ίδια την COVID-19, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Ερευνητές του CDC σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του οργανισμού τον Απρίλιο κατέληξαν στο αντίθετο συμπέρασμα.

«Δείχνουμε ότι για όλες τις ηλικιακές ομάδες και για όλα τα φύλα ο κίνδυνος να πάθετε καρδιακές επιπλοκές είναι σίγουρα υψηλότερος με τη μόλυνση από την COVID-19 σε αντίθεση με όταν κάνετε τον εμβολιασμό», δήλωσε ο Δρ Μάθιου Όστερ, ένας από τους ερευνητές, στους συμμετέχοντες στο πάνελ.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να αναγνωρίσει το ευρύ κοινό και να το επανατονίσει, ότι ο κίνδυνος αυτών των επιπλοκών είναι υψηλότερος με τη νόσο παρά με τον εμβολιασμό», απάντησε ο Δρ Τζέιμι Λόερ, ιδιοκτήτης του Cayuga Family Medicine και ένα από τα μέλη της ομάδας.

Οι επικριτές είπαν ότι η μελέτη του CDC δεν ήταν αξιόπιστη, επειδή ο παρονομαστής της απέκλειε τις λοιμώξεις που ανιχνεύθηκαν με εξετάσεις σε σπίτια, σχολεία, κοινοτικές τοποθεσίες και φαρμακεία.

Ο Σιμαμπουκούρο δήλωσε επίσης ότι το CDC έχει επαληθεύσει 19 άλλες αναφορές μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό, με 16 από αυτούς τους ασθενείς να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Από αυτούς, οι 14 είχαν αναρρώσει μέχρι τη στιγμή που αναφέρθηκαν τα συμπτώματα στο VAERS.

Το ποσοστό μυοκαρδίτιδας ανά εκατομμύριο δόσεων που χορηγήθηκαν σε αγόρια ηλικίας 5 έως 11 ετών ήταν 2,7, το οποίο ήταν υψηλότερο από το αναμενόμενο, αλλά πολύ χαμηλότερο από το ποσοστό 74 ανά εκατομμύριο δόσεων που χορηγήθηκαν σε αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών. Οι γυναίκες έχουν χαμηλότερα ποσοστά.

Το CDC δήλωσε ότι 64 αναφορές μυοκαρδίτιδας υποβλήθηκαν μέχρι τις 24 Απριλίου για την ηλικιακή ομάδα. Μέχρι τις 20 Μαΐου, 767 αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, μιας άλλης μορφής φλεγμονής της καρδιάς, αναφέρθηκαν στο VAERS μετά τον εμβολιασμό της Pfizer.

Το CDC ισχυρίστηκε ότι τα οφέλη μιας αναμνηστικής δόσης του εμβολίου της Pfizer υπερτερούν των κινδύνων του εμβολίου, επισημαίνοντας κυρίως την προστασία του εμβολίου από σοβαρές ασθένειες. Αυτό οδήγησε τους συμβούλους να συστήσουν την αναμνηστική δόση.

Τόσο η προστασία από τη μόλυνση -η οποία γίνεται αρνητική με την πάροδο του χρόνου- όσο και από τη σοβαρή ασθένεια φθίνει με την πάροδο του χρόνου για την αρχική σειρά της Pfizer, και οι μελέτες δείχνουν το ίδιο για τα αναμνηστικά εμβόλια.

Η COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ(Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Σύμφωνα με στοιχεία του CDC, κατά την περίοδο που κυριαρχούσε η παραλλαγή Όμικρον του ιού, τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είχαν μόλις 1,3 φορές υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης και μόλις δύο φορές υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, μεταξύ των παιδιών 12 έως 17 ετών, τα ανεμβολίαστα είχαν 2,5 φορές υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας από εκείνα που έλαβαν την αρχική σειρά εμβολίων και ένα αναμνηστικό.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε