Παρασκευή, 19 Απρ, 2024
Ένας ιατρικός υπάλληλος περιθάλπει έναν διασωληνωμένο ανεμβολίαστο 40χρονο ασθενή που υποφέρει από τις συνέπειες της Covid-19 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Hartford στο Hartford του Κονέκτικατ στις 18 Ιανουαρίου 2022. (Photo by Joseph Prezioso / AFP) (Photo by JOSEPH PREZIOSO/AFP via Getty Images)

Δεδομένα του CDC: Οι εμβολιασμένοι αποτελούν την πλειονότητα των θανάτων από COVID-19

Τα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των θανάτων από COVID-19 τον Αύγουστο.

Από τους συνολικά 6.512 θανάτους που καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2022, το 58,6% των θανάτων αποδόθηκε σε εμβολιασμένα άτομα και φαίνεται να αποτελεί ένδειξη μιας αυξανόμενης τάσης όπου τα εμβολιασμένα άτομα γίνονται όλο και περισσότερο η πλειοψηφία των θανάτων από COVID-19.

Τον Ιανουάριο του 2022, οι θανάτοι από COVID-19 στους εμβολιασμένους εξακολουθούσαν να αποτελούν τη μειοψηφία με το 41% των δεδομένων να αφορούν εμβολιασμένα άτομα.

Ωστόσο, η ανάλυση των δεδομένων του CDC από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δείχνει ότι πάνω από το 50 τοις εκατό των θανάτων αναφέρονταν σε εμβολιασμένα άτομα, με 62 και 61 τοις εκατό αντίστοιχα.

“Δεν μπορούμε πλέον να λέμε ότι πρόκειται για πανδημία των ανεμβολίαστων”, δήλωσε η Cynthia Cox, αντιπρόεδρος του Kaiser Family Foundation στην Washington Post σε άρθρο της 23ης Νοεμβρίου.

Δεδομένα θνησιμότητας COVID από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Αύγουστο του 2022 (Ευγενική προσφορά του Kaiser Family Foundation)

 

Η Cox, ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού COVID-19, έδωσε τρεις λόγους που μπορεί να εξηγούν το γιατί.

Ο ένας είναι ότι η πλειονότητα των Αμερικανών έχει λάβει τουλάχιστον την πρωτογενή σειρά. Ο δεύτερος λόγος της είναι ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον COVID, είναι επίσης πιο πιθανό να εμβολιαστούν.

Ο τελευταίος λόγος της Cox είναι ότι η ισχύς του εμβολίου θα εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου και καθώς οι παραλλαγές γίνονται πιο ανθεκτικές, και ως εκ τούτου συνέστησε περισσότερη αναμνηστική χορήγηση.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού COVID-19 έχει αποδειχθεί ότι μειώνεται δραματικά κατά τη διάρκεια λίγων μηνών, πέφτοντας μερικές φορές σε αμελητέα αποτελεσματικότητα.

Ο καθηγητής Jeffrey Townsend από το Πανεπιστήμιο Yale, βιοστατιστικός και επικεφαλής συγγραφέας ερευνητικής μελέτης που αξιολογεί τη φυσική και την εμβολιαστική ανοσία κατά της COVID-19, έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους Epoch Times ότι σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, αντί να συγκρίνουμε τους εμβολιασμένους με τους ανεμβολίαστους, είναι πιο χρήσιμο να εξετάσουμε το χρόνο ενός ατόμου από την τελευταία έκθεση, με την έκθεση να σημαίνει εμβολιασμούς ή λοιμώξεις.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κάποιου είδους έκθεση, ο χρόνος από την τελευταία έκθεση, μαζί με το ποια ήταν η τελευταία έκθεση, υπαγορεύει το επίπεδο ανοσίας και μπορεί να εξηγήσει τις περισσότερες διακυμάνσεις στην ευαισθησία, τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα”, έγραψε ο Townsend.

Επί του παρόντος, μακροχρόνιες μελέτες σχετικά με την ανοσία έναντι της COVID-19 έχουν δείξει ότι είτε ένα άτομο είναι εμβολιασμένο είτε έχει μολυνθεί με την COVID-19, η ανοσία του φθίνει με την πάροδο του χρόνου.

Άλλες έρευνες που συνέκριναν τη φυσική ανοσία με τον εμβολιασμό έδειξαν συχνά ότι ο εμβολιασμός τείνει να φθίνει με πολύ υψηλότερο ρυθμό από αυτόν της φυσικής μόλυνσης.

Ορισμένοι επιστήμονες διατύπωσαν επίσης την άποψη ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να παρεμβαίνουν στη φυσική ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Δεδομένου ότι η τρέχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα εμβόλια mRNA μπορεί “να κρύψει το mRNA από τις κυτταρικές άμυνες και να προωθήσει μεγαλύτερο βιολογικό χρόνο ημιζωής και υψηλή παραγωγή πρωτεΐνης ακίδας”, σύμφωνα με μια μελέτη του Ιουνίου 2022 στο Food and Chemical Toxicology. Η πρωτεΐνη ακίδα είναι το κύριο παθογόνο μέρος του ιού SARS-CoV-2.

Οι κλινικοί γιατροί αμφισβητούν το αφήγημα περί “πανδημίας των ανεμβολίαστων”

Ο καρδιολόγος Dr. Peter McCullough δήλωσε στην εφημερίδα The Epoch Times ότι η πανδημία προκλήθηκε μόνο από τους ανεμβολίαστους το 2020, όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια, και από το 2021 ήταν κυρίως οι εμβολιασμένοι που πέθαιναν από την COVID-19. Ο ίδιος συλλογίστηκε ότι αυτό οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι το εμβόλιο συνέβαλε ελάχιστα στον έλεγχο της θνησιμότητας.

“[Τα στοιχεία του CDC] άργησαν να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα, [οι εμβολιασμένοι] πιθανότατα ανέλαβαν την πλειοψηφία κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2021”, δήλωσε ο McCullough.

Το 2020 καταγράφηκαν από το CDC περισσότεροι από 385.000 θάνατοι από COVID, ενώ το 2021, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια, καταγράφηκαν περισσότεροι από 463.000 θάνατοι από COVID-19.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2021, περίπου το 53% του πληθυσμού των ΗΠΑ είχε λάβει την πρώτη του δόση και το 44% ήταν πλήρως εμβολιασμένο.

Ωστόσο, υπήρχε μικρή διαφορά στα κρούσματα θνησιμότητας COVID-19 μεταξύ του πρώτου εξαμήνου του 2021 και του δεύτερου εξαμήνου, με πάνω από 244.000 κρούσματα (περισσότερο από το 50% του συνόλου του έτους) να αναφέρονται από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο.

“Σίγουρα δεν μπορεί να είναι μια κατάσταση όπου κατηγορούμε τους ανεμβολίαστους για τους θανάτους από COVID. Και σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι τα εμβόλια είχαν κάποιο αντίκτυπο, καθώς η πλειονότητα των θανάτων συνέβη κατά την εποχή των εμβολιασμών”, δήλωσε ο McCullough.

Δεδομένα από άλλες χώρες έχουν επίσης καταδείξει υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων ασθενών που νοσηλεύονται με COVID, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξήθηκαν συνολικά.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2022, τα δεδομένα νοσηλείας που προέρχονται από την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) στην Αυστραλία έδειξαν ότι μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών ήταν εμβολιασμένοι. Οι εμβολιασμένοι συνέβαλαν στο 50,3% των εισαγωγών σε ΜΕΘ σε σύγκριση με το 49,1% που ήταν ανεμβολίαστοι.

Η NSW ήταν η μόνη πολιτεία που συνέχισε να παρακολουθεί και να δημοσιοποιεί την εμβολιαστική κατάσταση των ατόμων που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αυστραλίας. Είναι ένα από τα πιο εμβολιασμένα μέρη- μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, πάνω από το 80% των ατόμων άνω των 16 ετών έλαβαν το πρώτο τους ενισχυτικό εμβόλιο.

Τα πιο πρόσφατα εβδομαδιαία στοιχεία από τη NSW συνέχισαν να δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι αποτελούν την πλειονότητα των νοσηλειών για COVID, των εισαγωγών σε ΜΕΘ και των θανάτων. Η πιο πρόσφατη έκθεση, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς συνέβαλαν στο 21% των θανάτων από COVID και σε λιγότερο από 1% των νοσηλειών και των εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στην έκθεση αναφέρθηκαν μόνο 24 περιπτώσεις θανάτων από COVID, με 440 νοσηλείες και 40 εισαγωγές σε ΜΕΘ, γεγονός που υποδηλώνει μείωση της σοβαρότητας της νόσου.

Τα στοιχεία θνησιμότητας από τη Μανιτόμπα στον Καναδά την εβδομάδα 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2022 έδειξαν επίσης ότι ενώ ο ενισχυμένος πληθυσμός αποτελούσε το 70 τοις εκατό όλων των θανάτων από COVID, οι ανεμβολίαστοι συνέβαλαν σε λιγότερο από το 10 τοις εκατό των θανάτων. Αυτό συμβαίνει με το 43 τοις εκατό του πληθυσμού που ενισχύθηκε.

Εκθέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν επίσης παρόμοια ευρήματα. Μια έκθεση (pdf) που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 δείχνει ότι σχεδόν το 73 τοις εκατό των θανάτων από COVID αφορούσε άτομα που είχαν λάβει ενισχυτική δόση, ενώ το 10 τοις εκατό αποδόθηκε σε ανεμβολίαστα άτομα. Εκείνη την εποχή, πάνω από το 57 τοις εκατό του πληθυσμού έλαβε αναμνηστικό εμβόλιο και το 73 τοις εκατό έλαβε τις κύριες δόσεις του.

Τα ποσοστά θνησιμότητας των ανεμβολίαστων μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν ολόκληρη την εικόνα

Ο McCullough πρόσθεσε ότι με τη μείωση της συνολικής σοβαρότητας της νόσου λόγω της Όμικρον, τα δεδομένα ενδέχεται να μην παρουσιάζουν ακριβή εικόνα για τους θανάτους από COVID.

“Τα δεδομένα θανάτου του CDC πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή, επειδή δεν κρίνεται ότι πεθαίνουν από COVID. Μπορεί στην πραγματικότητα να πεθάνουν από COVID”.

Ο δικτυακός τόπος του CDC εκτιμά επί του παρόντος ότι μόνο το 10 % των θανάτων από COVID-19 έχουν ως αιτία θανάτου τον COVID. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις που καταμετρώνται ως θάνατος από COVID, ακόμη και αν το COVID δεν ήταν ο πρωταρχικός παράγοντας του θανάτου.

Ο McCullough έδωσε το παράδειγμα ότι ένα άτομο μπορεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο για καρδιακή προσβολή και να είναι θετικό στο τεστ COVID επειδή είχε προσβληθεί από τη νόσο πριν από 6 μήνες.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι, για ορισμένους θανάτους, “το αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι είναι σχετικά άσχετο”, δήλωσε ο McCullough.

Ο McCullough δήλωσε ότι οι μελέτες που αξιολογούν τις νοσηλείες COVID αλλά δεν κρίνουν για ασθένειες COVID ή αναπνευστικές ασθένειες μπορεί επίσης να μην αντανακλούν άμεσα τον επιπολασμό ή τη σημασία των ασθενειών COVID.

“Οι ασθενείς μπορεί να είναι κατά διαστήματα θετικοί στον COVID για πολλούς μήνες μετά την ασθένεια. Έτσι, εάν ένας ασθενής έρχεται για διάστρεμμα του αστραγάλου ή για άσχετο πρόβλημα, μπορεί να το υπολογίσει ως νοσηλεία με COVID”.

Ο McCullough προειδοποίησε επίσης ότι οι νοσοκομειακές μελέτες σχετικά με την έκβαση της νόσου μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων συχνά συνέλεγαν δεδομένα εμβολίων που δεν ήταν συγχρονισμένα με το αρχείο χορήγησης εμβολίων στις ΗΠΑ.

“Οι ηλεκτρονικοί ιατρικοί φάκελοι των νοσοκομείων υποθέτουν ότι ο ασθενής είναι ανεμβολίαστος, εκτός εάν ο ασθενής πραγματικά τεκμηριώνει ότι είναι πράγματι εμβολιασμένος. Πολλοί ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι, βρίσκονται στη ΜΕΘ, δεν μπορούν να προσκομίσουν την κάρτα εμβολίου τους”. Οι εκθέσεις MMWR του CDC καταγράφουν ως ανεμβολίαστους τους ανθρώπους που ήταν εμβολιασμένοι αλλά έλαβαν τα δύο κύρια εμβόλιά τους λιγότερο από 14 ημέρες πριν από την αρχική λοίμωξη- μια άλλη έκθεση γράφει ότι στους ανεμβολίαστους περιλαμβάνονται επίσης άνθρωποι που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν με το μητρώο.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε