Σάββατο, 24 Φεβ, 2024

Δικαστήριο μπλοκάρει την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για τους τρανσέξουαλ

Ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε οριστικά την προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποχρεώσει τους γιατρούς και τους ασφαλιστές να εκτελούν ή να πληρώνουν τις διαδικασίες αλλαγής φύλου ακόμη και αν αντιτίθενται για λόγους συνείδησης και ιατρικής κρίσης, με το δικαστήριο να στηρίζει την απόφασή του στη συνταγματική προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας.

Το Αμερικανικό Εφετείο εξέδωσε ομόφωνη απόφαση στις 9 Δεκεμβρίου, με την οποία μπλοκάρει την αμφιλεγόμενη εντολή του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των διαφυλετικών ατόμων.

Η εντολή που εκδόθηκε το 2016, απαιτούσε από τους γιατρούς να εκτελούν διαδικασίες αλλαγής φύλου σε οποιονδήποτε ασθενή, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, ακόμη και αν ο γιατρός ήταν πεπεισμένος ότι η διαδικασία θα μπορούσε να βλάψει τον ασθενή.

Αμφιλεγόμενη εντολή

Η εντολή απαιτούσε επίσης από τη συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και πολλούς εργοδότες να καλύπτουν το κόστος της θεραπείας για τη μετάβαση φύλου διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις.

Η ίδια η επιτροπή ιατρικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αναγνώρισε ότι οι διαδικασίες μετάβασης φύλου μπορεί να είναι επιβλαβείς και σε πολλές περιπτώσεις δεν δικαιολογούνται ιατρικά, αποφασίζοντας ότι το Medicare και το Medicaid δεν θα πρέπει να είναι αναγκασμένα να καλύπτουν τέτοιες διαδικασίες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι διαδικασίες αλλαγής φύλου ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας οστικής πυκνότητας, των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

«Μην κάνετε κακό»

Θρησκευτικές οργανώσεις και πολιτείες άσκησαν αγωγή για να εμποδίσουν την εντολή.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει καμιά δουλειά να αναγκάζει τους γιατρούς να παραβιάζουν τη συνείδησή τους ή να εκτελούν αμφιλεγόμενες διαδικασίες που θα μπορούσαν να βλάψουν μόνιμα τους ασθενείς», ανέφερε σε δήλωσή του ο Λούκ Γκούντριτς, αντιπρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος του Becket.

«Πρόκειται για μια απόφαση κοινής λογικής που προστατεύει τους ασθενείς, ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες ιατρικές πρακτικές και διασφαλίζει ότι οι γιατροί μπορούν να ακολουθήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη να μην κάνουν κακό”».

Η Becket κατέθεσε την αγωγή το 2016 για λογαριασμό ενός συνασπισμού καθολικών νοσοκομείων, ενός καθολικού πανεπιστημίου και καθολικών μοναχών που διευθύνουν κλινικές υγείας για τους φτωχούς.

Ένα ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο εμπόδισε την εντολή να τεθεί σε ισχύ, οδηγώντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκήσει έφεση στην υπόθεση. Ωστόσο, η απόφασή της 8ης Δεκεμβρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιφερειακό δικαστήριο «ορθώς έκρινε ότι η “επέμβαση στην άσκηση της θρησκείας του Καθολικού ενάγοντος”» δικαιολογεί μια μόνιμη εντολή.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προθεσμία 90 ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ή 45 ημερών για να ζητήσει από το δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση του Λευκού Οίκου στην απόφαση.

Ο Γκούντριτς δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους ότι αμφιβάλλει ότι «η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ακολουθήσει οποιαδήποτε από αυτές τις οδούς».

Άλλη υπόθεση

Εκτός από αυτήν την υπόθεση, η Becket εκπροσωπεί επίσης τους ενάγοντες σε μια ξεχωριστή αλλά συναφή υπόθεση που κατατέθηκε αρχικά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας.

Σε αυτή την υπόθεση, το δικαστήριο του Τέξας εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με την οποία η εντολή αποτελούσε πιθανή παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά σταμάτησε την έκδοση διαταγής που θα εμπόδιζε την εφαρμογή της πολιτικής.

Μετά από έφεση των προσφευγόντων που ζητούσαν μόνιμη διαταγή για τον αποκλεισμό της εντολής, το δικαστήριο συμφώνησε το 2021 να χορηγήσει μόνιμη ανακούφιση στους γιατρούς και τα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν άσκησε έφεση αλλά έχασε.

Στις 26 Αυγούστου 2022, το Εφετείο επιβεβαίωσε την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου και εξέδωσε μόνιμη διαταγή που επιτρέπει στους γιατρούς και τα νοσοκομεία να αποφασίζουν αν θα πραγματοποιήσουν διαδικασίες μετάβασης φύλου με βάση τη συνείδησή και την ιατρική τους κρίση.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγκάσει τους γιατρούς να πάνε ενάντια στη συνείδησή τους ήταν κακή για τους ασθενείς, κακή για τους γιατρούς και κακή για τη θρησκευτική ελευθερία», δήλωσε ο Γκούντριτς.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καταστήσει τα ζητήματα των τρανσέξουαλ βασικό πυλώνα της πολιτικής της, υποστηρίζοντας σθεναρά υπέρ των ατόμων που αναζητούν διαδικασίες και θεραπείες για τη μετάβαση του φύλου και αντιτίθεται σε πολιτικές όπως η λεγόμενη θεραπεία μετατροπής, όπως την αποκαλούν οι επικριτές, και η «θεραπεία που επιτρέπει την αλλαγή», όπως συχνά αναφέρεται από τους υποστηρικτές τέτοιων διαδικασιών.

Αυτό το είδος θεραπείας είναι ουσιαστικά η συμβουλευτική που βοηθάει τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή που θέλουν να απο-μετασχηματιστούν μετά από προηγούμενη αλλαγή της ταυτότητας ή της έκφρασης του φύλου τους.

«Η φράση “θεραπεία μετατροπής” είναι προκλητική, υποτιμητική και κακώς ορισμένη», έγραψε ο Αντρέ Βαν Μολ, πιστοποιημένος οικογενειακός γιατρός και συμπρόεδρος της Επιτροπής για την εφηβική σεξουαλικότητα του Αμερικανικού Κολεγίου Παιδιάτρων.

«Πρόκειται για μια τακτική εμπλοκής που συνδυάζει τόσο αντιθρησκευτικούς υπαινιγμούς (“προσηλυτισμός”, εμμέσως εξαναγκασμός) μαζί με εκφοβισμό κατά των θεραπευτών που επιτρέπουν την κατευθυνόμενη από τον ασθενή διερεύνηση της πιθανής αλλαγής».

Επίθεση στη «θεραπεία μετατροπής»

Σε ένα 10σέλιδο εκτελεστικό διάταγμα που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ από διάφορες μορφές διακρίσεων και εξέφρασε την αντίθεσή του στη «θεραπεία μετατροπής».

Το διάταγμα, το οποίο συνοδευόταν από επτασέλιδη επεξήγηση, περιγράφει τη θεραπεία μετατροπής ως «προσπάθεια καταστολής ή αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου ή της έκφρασης του φύλου ενός ατόμου».

Στη διαταγή, ο Μπάιντεν ζήτησε να προωθηθεί σε όλη τη διοίκηση η εξάλειψη της χρήσης της εν λόγω θεραπείας σε όλη τη χώρα, περιγράφοντας την πρακτική ως «επιβλαβή» και «απαξιωμένη» και ότι «μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων ποσοστών αυτοκτονιών».

Είκοσι πολιτείες και περισσότεροι από 100 δήμοι έχουν απαγορεύσει τη «θεραπεία μετατροπής» για ανηλίκους.

Η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2009, δήλωσε ότι οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την προσπάθεια αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού μπορεί να είναι επιβλαβείς και ότι οι περισσότερες δεν πετυχαίνουν.

Ωστόσο, ορισμένοι στην ιατρική κοινότητα έχουν επικρίνει την επίκληση της έκθεσης της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας στις επιθέσεις κατά της θεραπείας που επιτρέπει την αλλαγή.

Η Ελίζαμπεθ Γουόνινγκ είναι συν-ιδρύτρια του Changed Movement, ενός διεθνούς δικτύου ανθρώπων που δεν προσδιορίζονται πλέον ως ΛΟΑΤΚΙ.

«Η λεγόμενη θεραπεία μετατροπής είναι μια υποτιμητική φράση που χρησιμοποιείται για να προωθηθεί η κρατικά εγκεκριμένη διάκριση απόψεων. Τα άτομα που ταυτίζονται με ΛΟΑΤΚΙ αξίζουν το δικαίωμα να ακολουθούν τη συνείδησή τους, ακόμη και όταν αυτό σημαίνει ότι λαμβάνουν υποστήριξη για να μειώσουν τα ανεπιθύμητα σεξουαλικά συναισθήματα», δήλωσε η Γουόνινγκ στην Epoch Times σε παλαιότερη συνέντευξή της.

«Τέτοιες απαγορεύσεις υπεραπλουστεύουν δραματικά τη βιωμένη εμπειρία οποιουδήποτε ταυτίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ. Προσφέρουν μόνο μία οδό που μπορούν να ακολουθήσουν οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την πίστη ή τη συνείδησή τους».

Ο θεραπευτής Ρόμπερτ Βάζο από τη Νεβάδα δήλωσε στην Epoch Times ότι είναι αντίθετος με τις πιέσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν κατά της «θεραπείας μετατροπής», μια έννοια που, όπως είπε, δεν είναι σαφώς καθορισμένη και έτσι ανοίγει την πόρτα στην κυβερνητική υπερβολή και την κατάχρηση.

«Μην απαγορεύετε κάτι που είναι κακώς ορισμένο και μπορεί να οδηγήσει σε κυνήγι μαγισσών μεταξύ των θεραπευτών των οποίων η κοσμοθεωρία σχετικά με την ομοφυλοφιλία είναι διαφορετική από την επικρατούσα τάση», είπε.

Ο Βάζο δήλωσε ότι τα δικαστήρια έχουν σταθερά επιβεβαιώσει το δικαίωμα ενός θεραπευτή να εκφέρει τη γνώμη του κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ως μέρος της ελευθερίας του λόγου.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε