Κυριακή, 23 Ιούν, 2024
Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Dr. Anthony Fauci καταθέτει κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Υποεπιτροπής Κονδυλίων της Γερουσίας για την Εργασία, την Υγεία και τις Ανθρώπινες Υπηρεσίες, την Εκπαίδευση και τους Σχετικούς Οργανισμούς, στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 17 Μαΐου 2022. (Shawn Thew/Pool/AFP via Getty Images)

Δικαστής διατάσσει τους Φάουτσι, Ψάκι και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους να καταθέσουν για την υπόθεση λογοκρισίας της Μεγάλης Τεχνολογίας

Ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την Παρασκευή τον Δρ Άντονι Φάουτσι και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους να καταθέσουν ενόρκως στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που αποκάλυψε στοιχεία για φερόμενη συμπαιγνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για τη λογοκρισία των χρηστών.

Οι γενικοί εισαγγελείς της Λουιζιάνα και του Μιζούρι και άλλοι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι ο Φάουτσι, διευθυντής του NIAID και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς και άλλοι κατηγορούμενοι, συνωμότησαν και εξανάγκασαν τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να “καταστείλουν ανεπιθύμητους ομιλητές, απόψεις και περιεχόμενο” σχετικά με την COVID-19.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Τέρι Ντάουτι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από μια προηγούμενη απόφαση που υποχρέωνε σε γραπτές καταθέσεις και διέταξε τον Φάουτσι και άλλους κατηγορούμενους να καταθέσουν ενόρκως.

“Αφού βρήκαμε έγγραφα τεκμηρίωσης μιας συνωμοτικής σχέσης μεταξύ της διοίκησης Μπάιντεν και των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη λογοκρισία της ελευθερίας του λόγου, καταθέσαμε αμέσως αίτηση για να καταθέσουν ενόρκως οι εν λόγω αξιωματούχοι”, ανέφερε σε δήλωσή του ο γενικός εισαγγελέας του Μιζούρι Έρικ Σμιτ.

“Είναι καιρός να ρίξουμε φως σε αυτή την επιχείρηση λογοκρισίας και να αναγκάσουμε αυτούς τους αξιωματούχους να μιλήσουν καθαρά στον αμερικανικό λαό, και αυτή η απόφαση θα μας επιτρέψει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την αλήθεια”.

Η New Civil Liberties Alliance (NCLA) προσχώρησε στην αγωγή τον Αύγουστο, εκπροσωπώντας τους διάσημους επιδημιολόγους Δρ Τζαγιάντα Μπατατσάρια και Μάρτιν Κούλντορφ, καθώς και τους Δρ Άαρον Κεριάτι και Τζιλ Χάινς.

Η δικηγόρος της NCLA, Jenin Younes, δήλωσε ότι ανυπομονεί να μάθει μέχρι πού ακριβώς έφτασαν οι κατηγορούμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να προωθήσουν την “άποψη” τους για την COVID-19.

“Για πρώτη φορά, ο Δρ Φάουτσι και άλλοι επτά ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία μιας παράνομης επιχείρησης λογοκρισίας θα πρέπει να απαντήσουν ενόρκως σε ερωτήσεις σχετικά με τη φύση και την έκταση των επικοινωνιών τους με εταιρείες τεχνολογίας”, δήλωσε η Younes σε δήλωσή της στους Epoch Times.

Ο δικαστής διέταξε επίσης την κατάθεση της πρώην εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, του Διευθυντή Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου Ρομπ Φλάχερτι, του Γενικού Χειρουργού Βίβεκ Μούρθι, της Διευθύντριας της CISA Τζεν Όστερλι και του εποπτεύοντος ειδικού πράκτορα του FBI Έλβις Τσαν.

Διαδηλωτές κρατούν πλακάτ που καταγγέλλουν το Facebook και τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στη συγκέντρωση Humanity Against Censorship μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Meta στο Menlo Park της Καλιφόρνια στις 19 Μαΐου 2022. (Mrs. Hao/The Epoch Times)

 

Οι διαψεύσεις του Φάουτσι που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς

Στην απόφασή του, ο Ντάουτι δήλωσε ότι συμφώνησε με τους ενάγοντες ότι οι προηγούμενες “διαψεύσεις του Φάουτσι που εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς” σχετικά με τον ρόλο του στη λογοκρισία απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να ληφθούν τοις μετρητοίς.

“Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν ο Δρ Φάουτσι μπορεί να αποδείξει ότι δεν επικοινώνησε ποτέ με πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη λογοκρισία, υπάρχουν πειστικοί λόγοι που υποδηλώνουν ότι ο Δρ Φάουτσι ενήργησε μέσω μεσαζόντων και ενήργησε για λογαριασμό άλλων, για να εξασφαλίσει τη λογοκρισία αξιόπιστων επιστημονικών απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι, ακόμη και αν ο Δρ Φάουτσι ενήργησε έμμεσα ή ως μεσάζων για λογαριασμό άλλων, αυτό εξακολουθεί να είναι σχετικό με την αίτηση των εναγόντων για προσωρινή διαταγή. Το Δικαστήριο συμφωνεί.

“Τέλος, οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι η αξιοπιστία του Δρ Φάουτσι έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση σε θέματα που σχετίζονται με την υποτιθέμενη “παραπληροφόρηση” της COVID-19 από το 2020. Συγκεκριμένα, οι ενάγοντες αναφέρουν ότι ο Δρ Φάουτσι έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών, το ποσοστό του πληθυσμού που απαιτείται για την ανοσία αγέλης, τη χρηματοδότηση από το NIAID της έρευνας “κέρδος-λειτουργίας” για τον ιό στη Γούχαν, τη θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο και άλλα.

“Οι ενάγοντες προτρέπουν ότι τα σχόλιά του σχετικά με αυτά τα σημαντικά ζητήματα είναι συναφή με το παρόν θέμα και αποτελούν περαιτέρω λόγους για τους οποίους ο Δρ Φάουτσι θα πρέπει να καταθέσει. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι δεν θα πρέπει να υποχρεούνται να αποδεχθούν απλώς και μόνο τις “διαψεύσεις του Δρ Φάουτσι για ιδιοτελείς σκοπούς” που εκδόθηκαν από κάποιον άλλον εκτός από τον ίδιο, με την ονομαστική τους αξία. Το Δικαστήριο συμφωνεί”, δήλωσε ο Ντάουτι στην απόφασή του (pdf).

Προσωπικό ασφαλείας έξω από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γούχαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που έχει αναλάβει να διερευνήσει την προέλευση της COVID-19, στη Γούχαν της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας, στις 3 Φεβρουαρίου 2021. (Thomas Peter/Reuters)

 

Λογοκρισία της θεωρία περί διαρροής από εργαστήριο

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι ο Φάουτσι φέρεται να επέμενε στη λογοκρισία “του λόγου που υποστηρίζεται από μεγάλη επιστημονική αξιοπιστία και έχει τεράστιο δυνητικό αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο” και ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις του Φάουτσι.

Ο Φάουτσι, για παράδειγμα, επικοινώνησε σε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με κάποιους επιστήμονες για να απαξιώσει οποιαδήποτε θεωρία ότι η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα “διαρροής από εργαστήριο” στη Γουχάν της Κίνας. Οι επιστήμονες συνέχισαν να γράφουν μια μελέτη επιπλήττοντας αυστηρά τους υπόλοιπους που ήταν ανοιχτοί στη θεωρία αυτή.

Αν η θεωρία της διαρροής από το εργαστήριο ήταν αληθινή, με τη σειρά της, αυτό θα σήμαινε ότι ο Φάουτσι θα μπορούσε ενδεχομένως να εμπλέκεται στη χρηματοδότηση της έρευνας για τους ιούς που προκάλεσαν την πανδημία η οποία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, υποστηρίζουν οι ενάγοντες. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Φάουτσι χρηματοδότησε την επικίνδυνη έρευνα “κέρδους-λειτουργίας” στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν μέσω μεσαζόντων όπως η EcoHealth Alliance.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2020 και στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, ο Φάουτσι ήρθε επίσης σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε προφορικές επικοινωνίες σχετικά με την κυβερνητική απάντηση στην COVID-19. Το Facebook στη συνέχεια φέρεται να προχώρησε σε λογοκρισία της θεωρίας περί διαρροής εργαστηρίου, υποστηρίζουν οι ενάγοντες.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι μιλάει κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου James Brady στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 4 Μαΐου 2022. (Alex Wong/Getty Images)

 

“Ουσιαστική” ανάγκη για κατάθεση αξιωματούχων

Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι οι Φλάχερτι, Σλάβιτ, Ψάκι και άλλοι αξιωματούχοι έχουν επίσης προσωπική γνώση σχετικά με τα φερόμενα ως ζητήματα λογοκρισίας και διέταξε την κατάθεσή τους.

Ο Ντάουτι δήλωσε ότι υπάρχει “ουσιαστική” ανάγκη να καταθέσει ο Φλάχερτι για να διαπιστωθεί αν τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου “καταπατήθηκαν” ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης συμπαιγνίας μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων της κυβέρνησης Μπάιντεν και της Μεγάλης Τεχνολογίας.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι ο Φλάχερτι είχε “εκτεταμένες” προφορικές συναντήσεις με το Twitter, τη Meta και το YouTube σχετικά με τη διστακτικότητα στα εμβόλια και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που σχετίζεται με την COVID-19.

Ο δικαστής δήλωσε ότι υπάρχει “ουσιαστική ανάγκη” για την κατάθεση του Σλάβιτ, ο οποίος διετέλεσε ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19. Ο Ντάουτι σημείωσε τις παρατηρήσεις του Σλάβιτ σε ένα podcast, οι οποίες “έδειξαν ότι έχει συγκεκριμένες γνώσεις όσον αφορά” τα θέματα της αγωγής.

Η δικαστική απόφαση αναφερόταν σε μια σειρά δημόσιων σχολίων που έκανε η Ψάκι όταν υπηρετούσε ως γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης της έκκλησης προς τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για συνέπεια στην απαγόρευση των ομιλητών που δεν είναι αρεστοί.

“Η Ψάκι έχει κάνει μια σειρά από δηλώσεις που σχετίζονται με την εμπλοκή της Κυβέρνησης σε μια σειρά από προσπάθειες των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τους χρήστες τους σε όλους τους τομείς για την ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με την COVID-19”, αναφέρει ο Ντάουτι στην απόφασή του.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε