Τρίτη, 23 Απρ, 2024
Τα φυτά συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας σε έναν χώρο. Το ίδιο και τα γήινα χρώματα και οι υφές. (Dreamstime/TNS)

Δημιουργήστε χώρους που μειώνουν το άγχος

Μερικοί απλοί τρόποι για να αποκτήσει το σπίτι σας μια γαλήνια ατμόσφαιρα

Του Hunter Boyce
Της  Atlanta Journal-Constitution

Μετάφραση: Αλία Ζάε

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να φτιάξουν το σπίτι τους έτσι ώστε να τους χαλαρώνει και να τους ξεκουράζει, βοηθώντας τους να αφήνουν τα προβλήματα του κόσμου έξω από την πόρτα τους.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις από κορυφαίους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων για το πώς να σχεδιάσετε τον χώρο σας, ώστε να έχει μια γαλήνια ατμόσφαιρα και να μειώνει το άγχος.

Βιοφιλικός σχεδιασμός

Βιοφιλικός σχεδιασμός σημαίνει να ενσωματώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικά στοιχεία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και είναι η τάση που επικρατεί τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το House Beautiful, η απλή χρήση λουλουδιών και φυτών ελαττώνει τα επίπεδα του στρες – κάνοντας αυτό το στυλ διακόσμησης ιδανικό για όσους θέλουν να φέρουν το έξω μέσα.

Φυσικά χρώματα και υφές

Οι γήινες αποχρώσεις και τα φυσικά υλικά ενισχύουν την ηρεμία που φέρνουν τα φυτά στον χώρο σας.

«Τα απαλά ουδέτερα χρώματα, με λίγο χρώμα, δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον», λέει η Σούζαν Τικ, καλλιτεχνική διευθύντρια της Luum Textiles, στο περιοδικό Forbes. «Το ξύλο, η πέτρα και τα φυσικά υφάσματα επιδρούν αναζωογονητικά στις αισθήσεις. Η αφή είναι επίσης σημαντική – όλοι θέλουμε την απαλότητα – αλλά η ασφάλεια και η δυνατότητα εύκολου καθαρισμού είναι εξίσου σημαντικό. Τα φυσικά υλικά, όπως το μαλλί, προσφέρουν απαλότητα και ταυτόχρονα είναι μια ανανεώσιμη πηγή που μπορεί να καθαριστεί καλά.»

Καλύτερος φωτισμός

Αφού έχουμε βάλει τα φυτά που χρειαζόμαστε και τα φυσικά υλικά που μας αρέσουν, είναι ώρα να φροντίσουμε για τον φωτισμό.

Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούμε απαλό θερμό φως όταν σκοτεινιάζει.

«Ένα φωτεινό δωμάτιο δείχνει πιο φιλόξενο και καλύτερα οργανωμένο», λέει η Σάρα Μπάρνεϋ, συν-ιδρυτικό μέλος και βασική σχεδιάστρια της BANDD DESIGN, στο Better Homes & Gardens. «Οι απλίκες, τα επιδαπέδια φωτιστικά, τα φώτα γραφείου και τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής είναι καλές λύσεις για να φωτίσετε τις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού σας.»

Copyright 2023 The Atlanta Journal-Constitution.

Visit at ajc.com. Distributed by Tribune Content Agency, LLC.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε