Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο Δρ Μπράιαν Άρντις, 2022. (Ευγενική προσφορά της Christina Tierney)

Δρ Άρντις: Το αμφιλεγόμενο φάρμακο ρεμδεσιβίρη παίζει βασικό ρόλο στους νοσοκομειακούς θανάτους που σχετίζονται με τον COVID

Το αντι-ιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη έχει διαδραματίσει αμφιλεγόμενο ρόλο στα πρωτόκολλα θεραπείας COVID-19 που χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία και που πολλές οικογένειες ισχυρίζονται ότι οδήγησαν στο θάνατο των αγαπημένων τους προσώπων.

Μεταξύ των πιθανών παρενεργειών του φαρμάκου είναι η οξεία νεφρική ανεπάρκεια, η οποία, όπως υποστηρίζουν πολλοί γιατροί, είναι η πηγή του ίδιου συμπτώματος που αναφέρει το ιατρικό κατεστημένο ότι προκλήθηκε από το COVID-19.

Ο Δρ Μπράιαν Άρντις, Διευθύνων Σύμβουλος της Ardis Labs και παρουσιαστής της εκπομπής The Dr. Ardis Show, δήλωσε ότι είδε τον πεθερό του να πεθαίνει σε νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2020, αφού πέρασε από τα ίδια σκληρά καλωδιωμένα, τυποποιημένα πρωτόκολλα φροντίδας που τελικά θα έβλεπε να διαδραματίζονται στις ζωές άλλων.

«Ήταν το πιο τραυματικό πράγμα που είχα βιώσει ποτέ στη ζωή μου», δήλωσε ο Άρντις στους Epoch Times.

Μεταξύ των πολλαπλών προβλημάτων με τη θεραπεία του, είπε ο Άρντις, ο πεθερός του είχε διαγνωστεί λανθασμένα ότι είχε γρίπη και του είχε χορηγηθεί ένα αντιβιοτικό που ονομάζεται βανκομυκίνη, το οποίο, όπως και η ρεμδεσιβίρη, είναι γνωστό ότι προκαλεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

«Όχι μόνο δεν είχε γρίπη, αλλά ο γιατρός του χορήγησε και ένα τρομερά τοξικό αντιβιοτικό έσχατης ανάγκης που δεν θεραπεύει τη γρίπη», είπε.

Όταν ρώτησε τον γιατρό γιατί έβαλε τον πεθερό του στο αντιβιοτικό που προκαλούσε τη νεφρική ανεπάρκεια, ο Άρντις είπε ότι ο γιατρός του είπε ότι ήταν το πρωτόκολλο του νοσοκομείου.

«Δεν ήταν από τον ιό»

Για τον Άρντις, το γεγονός αυτό αποτέλεσε προάγγελο του τι επρόκειτο να ακολουθήσει με τα αναφερόμενα συμπτώματα του COVID να προκαλούνται στην πραγματικότητα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του COVID, όπως ισχυρίστηκε.

«Τον Μάρτιο του 2020, όλοι οι γιατροί άρχισαν να λένε ότι δεν είχαν δει ποτέ έναν αναπνευστικό ιό να μετακινείται από τους πνεύμονες για να προσβάλει τα νεφρά, γεγονός που στη συνέχεια προκαλεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια», είπε ο Άρντις.

Αλλά η νεφρική ανεπάρκεια δεν οφειλόταν στον ιό, δήλωσε ο Άρντις.

Αρχικά, ο Άρντις είπε ότι νόμιζε ότι χρησιμοποιούσαν βανκομυκίνη επειδή οι ιστορίες στις ειδήσεις ταίριαζαν με τη δική του εμπειρία. Ωστόσο, αργότερα διαπίστωσε ότι το αντι-ιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη, το οποίο από μόνο του αναφέρεται ότι προκαλεί οξεία νεφρική ανεπάρκεια, χρησιμοποιήθηκε μέσω άδειας επείγουσας χρήσης για τη θεραπεία του COVID πριν εγκριθεί αργότερα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων τον Οκτώβριο του 2020.

Μελέτη: Λιγότερο αποτελεσματικό και θανατηφόρο

Η έρευνα του Άρντις τον οδήγησε στα πρωτόκολλα COVID που είχε θέσει ο Δρ Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), ο οποίος είχε κρίνει τη ρεμδεσιβίρη ως «ασφαλή και αποτελεσματική» με βάση μια πειραματική δοκιμή στην Αφρική κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας Έμπολα.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine, μια επιτροπή ασφαλείας διαπίστωσε ότι η ρεμδεσιβίρη ήταν «το λιγότερο αποτελεσματικό και το πιο θανατηφόρο φάρμακο σε αυτή τη δοκιμή», προτού ανασταλεί, εξήγησε ο Άρντις.

«Το 53% των ανθρώπων στους οποίους έδωσαν αυτό το φάρμακο πέθανε», δήλωσε ο Άρντις.

Ο Άρντις δήλωσε ότι εξέτασε το ενδεχόμενο να είχε δοθεί στον Φάουτσι κακή συμβουλή.

«Πηγαίνω στο τέλος της μελέτης και … φανταστείτε το σοκ μου όταν είδα ότι στην πραγματικότητα χρηματοδοτήθηκε από το τμήμα του Φάουτσι στο NIAID», δήλωσε ο Άρντις. «Θα του είχε δοθεί μια μηνιαία ανασκόπηση όλων όσων προέκυπταν από αυτή τη μελέτη για τον Έμπολα. Το συμβούλιο ασφαλείας θα τον είχε ενημερώσει ότι ήταν το λιγότερο αποτελεσματικό και το πιο θανατηφόρο φάρμακο στη δοκιμή».

Για τον Άρντις, η μελέτη, η οποία προηγήθηκε της «ασφαλούς και αποτελεσματικής» εκτίμησης του Φάουτσι, έδειξε ότι ο Φάουτσι δεν ήταν ειλικρινής, ισχυρίστηκε ο Άρντις.

Στη συνέχεια, ο Φάουτσι ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αγοράσει όλα τα πειραματικά αποθέματα της ρεμδεσιβίρης από τη φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ονόματι Gilead, δήλωσε ο Άρντις.

Η περαιτέρω έρευνα δεν βελτίωσε την ιατρική του γνώμη για τη ρεμδεσιβίρη, δήλωσε ο Άρντις, αφήνοντάς τον να συμπεράνει ότι η νεφρική ανεπάρκεια που ανέφεραν οι γιατροί ότι προκλήθηκε από τον ιό, στην πραγματικότητα προκλήθηκε από τη ρεμδεσιβίρη.

«Οι γιατροί δεν είχαν ιδέα ότι τους είχαν στήσει για να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο που είχε τόσο τοξικές επιδράσεις και είχε αποδειχθεί αναποτελεσματικό και πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Άρντις.

Υποστήριξη της ρεμδεσιβίρης

Αν και το NIAID δεν απάντησε στο αίτημα των Epoch Times για σχολιασμό, ο Φάουτσι δήλωσε στους δημοσιογράφους το 2020 κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ότι τα δεδομένα «δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη έχει ξεκάθαρα σημαντική, θετική επίδραση στη μείωση του χρόνου ανάρρωσης. Αυτό είναι πραγματικά πολύ σημαντικό».

Μια τελική έκθεση του 2020 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας αναφέρει ότι η ρεμδεσιβίρη ήταν «αποτελεσματική κατά των ιών της οικογένειας των κορωνοϊών».

Το NIH αναφέρει στην έκθεσή του ότι η ρεμδεσιβίρη επιτάχυνε την ανάρρωση για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με σοβαρό COVID-19.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η ρεμδεσιβίρη είναι μια ευεργετική θεραπεία για τους ασθενείς με COVID-19», αναφέρει στην έκθεση ο συγγραφέας της μελέτης Dr. John Beigel του NIAID. «Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των σπάνιων πόρων υγειονομικής περίθαλψης, όπως οι αναπνευστήρες, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Γιατροί όπως ο Dr. Arnold Weg ανέφεραν στο NBC News το 2020 ότι η ρεμδεσιβίρη τον βοήθησε να αναρρώσει από τον COVID και ότι από αυτή την προσωπική εμπειρία, «αισθάνομαι πολύ έντονα ότι πρέπει να χρησιμοποιείται».

Ο Dr. Aneesh Mehta στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Emory στην Ατλάντα δήλωσε στο NBC News στην έκθεση του 2020 σχετικά με τη ρεμδεσιβίρη ότι «η ρεμδεσιβίρη θα φέρει πολλούς από τους ασθενείς μας στο σπίτι στις οικογένειές τους πιο γρήγορα και με λιγότερες παρενέργειες».

Καθώς η δημόσια υποστήριξη για τη ρεμδεσιβίρη αυξανόταν, ο Άρντις συνέχισε να δίνει τη δεύτερη γνώμη του, μοιραζόμενος αυτό που πίστευε ότι ήταν η αλήθεια για τη ρεμδεσιβίρη, τα πρωτόκολλα COVID, τις εναλλακτικές θεραπείες και τα τότε επικείμενα εμβόλια.

Ήταν οι πληροφορίες του Άρντις που βοήθησαν ανθρώπους που ανέφεραν εξίσου τραυματικές εμπειρίες με τα νοσοκομειακά πρωτόκολλα, όπως η Kristi Schmadl και η Greta Crawford.

Μια αμπούλα της αντιικής ρεμδεσιβίρης COVID-19 της Gilead Sciences απεικονίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Eppendorf στο Αμβούργο της Γερμανίας, στις 8 Απριλίου 2020. (Ulrich Perrey/Pool μέσω Reuters)

 

«Αρκετά ηρεμιστικά για να ακινητοποιηθεί ένα άλογο»

Η Schmadl δήλωσε στους Epoch Times ότι πιστεύει ότι η ρεμδεσιβίρη ήταν αυτή που προκάλεσε τον θάνατο της μητέρας της σε νοσοκομείο, με βάση τα ιατρικά αρχεία που δείχνουν επιδείνωση των επιπέδων των νεφρών με κάθε δόση.

Εκτός του ότι δεν τάιζαν τη μητέρα της και της έδιναν «αρκετά ηρεμιστικά για να σκοτώσουν ένα άλογο», η Schmadl δήλωσε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου προσπάθησε να χαρακτηρίσει τη μητέρα της με εντολή μη ανάνηψης (DNR).

«Είχαμε έναν γιατρό που μας είπε ότι αν δεν της βάζαμε DNR, θα το έκανε αυτός», είπε.

Στη μητέρα της Schmadl, η οποία είχε μόνο ένα νεφρό, φέρεται να χορηγήθηκε βανκομυκίνη, φαιντανύλη, precedex και άλλα φάρμακα για τα οποία η Schmadl δήλωσε ότι η ίδια και η οικογένειά της δεν συναίνεσαν ποτέ.

«Μας τηλεφώνησαν στις 15 Αυγούστου για να μας πουν ότι η μητέρα μας είχε “τελειώσει”», δήλωσε η Schmadl. «Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησαν».

Η μητέρα της Kristi Schmadl, Joyce Farr. (Ευγενική προσφορά της Kristi Schmadl)

 

Η Schmadl συνδέθηκε με την Crawford, η οποία η ίδια έπαιρνε θεραπεία με ρεμδεσιβίρη σε νοσοκομείο, όταν απαίτησε από το προσωπικό του νοσοκομείου να σταματήσει τη θεραπεία, να αφαιρέσει τον ορό της και να την αφήσει να φύγει.

«Ο σύζυγός μου με έβγαλε με το καροτσάκι», δήλωσε η Crawford στους Epoch Times. «Έπαιρνα ακόμα οξυγόνο και ήμουν αδύναμη».

Η Crawford δήλωσε ότι είναι το μόνο άτομο που γνωρίζει και στο οποίο επιτράπηκε ακόμα να βρίσκεται μέσα μαζί της ένα μέλος της οικογένειάς της για 12 ώρες την ημέρα, καθώς τα πρωτόκολλα COVID των νοσοκομείων συνήθως απαιτούν την απομόνωση του ασθενούς από την οικογένειά του.

Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Crawford δήλωσε ότι μια νοσοκόμα «πίεσε» την ίδια και την οικογένειά της να εμβολιαστούν, ενώ έπαιρνε θεραπεία με ρεμδεσιβίρη.

«Μετά την πρώτη μου δόση, παρατήρησα ότι τα χέρια και τα πόδια μου πρήστηκαν», δήλωσε η Crawford. «Εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα ότι ήταν τα νεφρά μου που κατέρρεαν».

Όταν ρώτησε τον γιατρό της τι συνέβαινε, η Crawford είπε ότι κοίταξε το πάτωμα και μουρμούρισε: «Ο COVID είναι παράξενος» πριν φύγει.

«Δεν έχω ξαναδεί γιατρό να φέρεται έτσι», είπε η Crawford.

Η Crawford είχε κολλήσει COVID δύο εβδομάδες πριν εισέλθει στο νοσοκομείο και για αυτό το διάστημα δεν είχε παρουσιάσει τα συμπτώματα που παρουσίασε όταν της χορηγήθηκε ρεμδεσιβίρη, είπε.

«Ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μου ανέβηκε στα ύψη, έπαθα θρόμβο στο πόδι μου, έκανα εμετό – όλα αυτά τα συμπτώματα δεν τα είχα βιώσει στο σπίτι», είπε.

Αφού ο σύζυγός της την πήρε στο σπίτι, η Crawford είπε ότι πέρασε δύο μήνες στον καναπέ για να αναρρώσει.

«Είχα τόσο πολύ υγρό στους πνεύμονές μου και στη συνέχεια πέρασα από μια διαδικασία αποτοξίνωσης με διάφορα συμπληρώματα και βιταμίνες για να προσπαθήσω να βγάλω όλα αυτά τα πράγματα από μέσα μου», δήλωσε η Crawford.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου άρχισε να κάνει αυτό για το οποίο πολλοί υποστηρικτές των εμβολίων προειδοποιούσαν εκείνη την εποχή: Έκανε τη δική της έρευνα.

Εναλλακτικές λύσεις

Ακολούθησε τα podcasts του Ardis, γνώρισε την Schmadl και ξεκίνησε τον ιστότοπο protocolkills.com για να ενημερώσει τους ανθρώπους «για τους κινδύνους του remdesivir, των νοσοκομειακών πρωτοκόλλων και τον πραγματικό σκοπό της χρήσης τους».

Μέσω της ιστοσελίδας της, η Crawford έχει συγκεντρώσει 170 ιστορίες ανθρώπων των οποίων οι αγαπημένοι πέθαναν σε νοσοκομεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσφέρει εναλλακτικές λύσεις αντί των νοσοκομείων.

«Ήταν ένας κόπος αγάπης, γιατί δεν θέλω οι άνθρωποι να υποφέρουν όπως υπέφερα εγώ», είπε.

Η Crawford συνεργάζεται με οικογένειες για να βγάλει τους ανθρώπους από τα νοσοκομεία με μια τηλεφωνική γραμμή ομηρίας νοσοκομείων και παρέχει εκπαίδευση για όσους θέλουν να γνωρίζουν ποιες κόκκινες σημαίες πρέπει να προσέχουν όταν συναλλάσσονται με νοσοκομεία.

«Είναι προφανές τι κάνουν τώρα», είπε. «Πρέπει να λογοδοτήσουν».

Για την Crawford, τα νοσοκομεία έχουν γίνει «τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Αλλά αντί να σέρνουν τους ανθρώπους μέσα με τρένα, οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα με τη θέλησή τους, επειδή νομίζουν ότι θα λάβουν βοήθεια, αλλά δολοφονούνται», δήλωσε η Crawford.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε