Τρίτη, 06 Ιούν, 2023
Ο Dr. Peter McCullough στη Νέα Υόρκη στις 24 Δεκεμβρίου 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

Dr. McCullough: Οι εξωνοσοκομειακές θεραπείες για τον COVID-19 έχουν κατασταλεί

Το κοινό θα πρέπει να αναρωτηθεί γιατί οι κυβερνήσεις και οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε όλο τον κόσμο έχουν δώσει ελάχιστη έως καθόλου έμφαση στις εξωνοσοκομειακές θεραπείες στις προσπάθειές τους να καταπολεμήσουν τον ιό COVID-19, προωθώντας αντ’ αυτού μια τεράστια προσπάθεια για εμβόλια, σύμφωνα με τον Dr. Peter McCullough.

«Πολύ ενημέρωση για το εμβόλιο, αλλά μηδενική αναφορά στη θεραπεία, καμία. Και αυτό συμβαίνει από την αρχή. Υπάρχει ένα θέμα εδώ, ελπίζω ότι όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν το θέμα. Υπάρχει μηδενική προσπάθεια, ενδιαφέρον, προώθηση ή φροντίδα για την έγκαιρη θεραπεία των ανθρώπων που νοσούν από τον COVID-19», δήλωσε ο McCullough στην Epoch Times. «Υπάρχει όμως πλήρης και απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους που δεν έχουν COVID-19 και στη χορήγηση εμβολίου».

Ο McCullough είναι παθολόγος, καρδιολόγος, επιδημιολόγος και επικεφαλής συγγραφέας της πρώτης δημοσίευσης σχετικά με την πρώιμη εξωνοσοκομειακή θεραπεία του COVID-19 που περιλαμβάνει ένα σχήμα πολλαπλών φαρμάκων. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή “American Thought Leaders” του EpochTV, συζήτησε ένα ευρύ φάσμα στοιχείων σχετικά με τις προληπτικές θεραπείες COVID-19 που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Είπε ότι οι φαρμακευτικές θεραπείες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην προσπάθεια εξάλειψης της απειλής του COVID-19. «Η έγκαιρη θεραπεία αλλάζει αισθητά την εξάπλωση. Έτσι μειώνουμε τα νέα κρούσματα, μειώνουμε την ένταση και τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Και με αυτόν τον μηχανισμό, μειώνουμε τη νοσηλεία και τους θανάτους».

Ο γιατρός επικαλέστηκε πρόσφατες θεραπείες που έχουν σκοτώσει αποτελεσματικά τον ιό στο πρώιμο στάδιο της λοίμωξης: Ο Dr. Iqbal Mahmud Chowdhury διεξήγαγε ένα πρωτόκολλο στο Μπαγκλαντές όπου χρησιμοποίησε ένα διάλυμα με ποβιδόνη-ιώδιο στη μύτη και τα μάτια για να σκοτώσει τον ιό. Μια άλλη προσπάθεια θεραπείας από τον Γάλλο Dr. Didier Raoult, ο οποίος θεράπευσε άτομα χρησιμοποιώντας υδροξυχλωροκίνη, είχε μεγάλη επιτυχία.

«Ο Chowdhury είναι ο πρώτος συγγραφέας που αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο ιός βρίσκεται στον αέρα, οι άνθρωποι τον εισπνέουν, εγκαθίσταται στη μύτη και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται. Και πρέπει να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο και να ξεπεράσει τους άλλους οργανισμούς στη μύτη και να ξεπεράσει το δικό μας ανοσοποιητικό σύστημα για να γίνει κλινική λοίμωξη. Έτσι, υπάρχει περίπου ένα παράθυρο τριών έως πέντε ημερών για να χτυπηθεί πραγματικά άμεσα ο ιός».

Οι μάσκες και τα απολυμαντικά χεριών είναι παράλογα και τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι αποτελούν αποτελεσματικά μέσα για την πρόληψη των λοιμώξεων από COVID-19, επειδή ο ιός μεταδίδεται μέσω του αέρα, όχι μέσω των χεριών, και είναι πολύ μικρός για να εμποδίζεται από τις περισσότερες μάσκες, δήλωσε ο McCullough.

Ο McCullough δήλωσε ότι ο COVID δημιουργεί “τρομερή φλεγμονή” και η υδροξυχλωροκίνη έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση αυτής της φλεγμονής, αλλά αντί να παρατηρηθεί αύξηση στη χρήση και τη μελέτη της αποτελεσματικότητας αυτού του φαρμάκου, αντί να περιοριστεί, και σε ορισμένες χώρες, οι γιατροί μπορούν να φυλακιστούν για τη χρήση του για τη θεραπεία των ασθενών τους.

Ένας χάρτης με τα σημεία όπου χρησιμοποιείται σήμερα η υδροξυχλωροκίνη σε όλο τον κόσμο για το COVID-19 την 1η Μαρτίου. (Ευγενική χορηγία από το c19study.org)

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η υδροξυχλωροκίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε νοσοκομεία.

Ο McCullough περιέγραψε λεπτομερώς τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτούς τους περιορισμούς. «Υπήρξε ένα παραποιημένο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Lancet … το οποίο ισχυριζόταν ότι είχε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς με COVID-19, που νοσηλεύονταν σε πολλά κέντρα σε όλο τον κόσμο, στα 40 τους χρόνια, που νοσηλεύονταν με COVID-19». Είπε ότι η υποτιθέμενη μελέτη δεν επαληθεύτηκε και ισχυριζόταν ότι το φάρμακο είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Αυτή η “ψευδής” μελέτη οδήγησε τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο φάρμακο, μετά από την οποία «τα μηνύματα των νοσοκομείων άρχισαν να λένε: “Ακούστε, μην χρησιμοποιείτε υδροξυχλωροκίνη”».

«Το NIH απέσυρε το πρόγραμμα σε μια πλήρως χρηματοδοτούμενη δοκιμή στη μέση του αρχικού μας κύματος του COVID-19. Και αμέσως μετά, ο FDA εξέδωσε ανακοίνωση: Η υδροξυχλωροκίνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται καθολικά, τελεία και παύλα», δήλωσε.«Το επόμενο φάρμακο ήταν η ιβερμεκτίνη».

Η Epoch Times απευθύνθηκε στο NIH για να σχολιάσει την κριτική του McCullough στις κατευθυντήριες γραμμές του NIH για τη θεραπεία του COVID-19. Ο εκπρόσωπος του NIH αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά δήλωσε ότι το NIH βασίστηκε σε μια ομάδα πολλών εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη των κατευθυντήριωνγραμμών για τη θεραπεία του COVID-19.

Ο FDA δήλωσε στην Epoch Times ότι δεσμεύεται «να επιταχύνει την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19, εφόσον πληρούν τα αυστηρά πρότυπα του οργανισμού», αλλά ότι τα εμβόλια είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της νόσου και της νοσηλείας.

Ο McCullough δήλωσε ότι, μαζί με τα μηνύματα κατά της υδροξυχλωροκίνης, η ιβερμεκτίνη δυσφημίστηκε επίσης μετά τη γνωμοδότηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης εναντίον της.

«Έτσι, οι Αμερικανοί είδαν την πιο συγκεχυμένη εικόνα της νοσοκομειακής περίθαλψης του COVID-19 και μια πολύ συγκεχυμένη εικόνα της θεραπείας του COVID-19 στα εξωτερικά ιατρεία. Η συμβολή μου, τουλάχιστον εγώ προσπάθησα να οργανώσω την εξωνοσοκομειακή θεραπεία σε έννοιες, όπου θα χρησιμοποιούσαμε φάρμακα … στη μεσαία φάση [για] τη θεραπεία της φλεγμονής και στην όψιμη φάση [για] τη θεραπεία της πήξης του αίματος, και επιμείναμε σε αυτές τις αρχές καθόλη τη διάρκεια», δήλωσε ο McCullough.

Είπε ότι είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο για τα νοσοκομεία να μην διεξάγουν δοκιμές σχετικά με τις θεραπείες για μια ασθένεια, αλλά με τον COVID-19, δεν έχουν γίνει σημαντικές δοκιμές για τη βελτίωση των θεραπειών και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αποτελέσματα από τα νοσοκομεία.

Ο McCullough δήλωσε ότι η βελτίωση των θεραπειών για όσους νοσούν από το COVID-19 δεν αποτέλεσε ποτέ προτεραιότητα για τους υπεύθυνους της δημόσιας υγείας, επειδή τα εμβόλια προωθήθηκαν από την πρώτη μέρα. Σημείωσε ότι τα φαρμακεία CVS διαφήμιζαν τα εμβόλια ακόμη και πριν από την πλήρη έγκρισή τους.

Η CVS επιβεβαίωσε στην Epoch Times ότι διαφήμιζε τα εμβόλια τον Οκτώβριο του 2020.

Μια πινακίδα σε φαρμακείο διαφημίζει το εμβόλιο COVID-19 στη Νέα Υόρκη στις 19 Νοεμβρίου 2021. (Spencer Platt/Getty Images)

 

Είπε ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν εντελώς αποκλείσει το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο με τις θεραπείες για τον COVID-19. «Οπουδήποτε υπήρξε μια πρώιμη δια του στόματος φαρμακευτική προσέγγιση, υπήρξε επιτυχία όσον αφορά τον COVID-19. Και τώρα πιο πρόσφατα – ήταν πολύ συναρπαστικό – οπουδήποτε υπάρχει προσοχή στην απολύμανση της μύτης και του στόματος με άμεση ιοκτόνο θεραπεία, υπήρξαν εκπληκτικά αποτελέσματα».

Διερωτάται γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επανεξετάσει το έργο που γίνεται σε όλο τον κόσμο για τη θεραπεία της νόσου. «Δεν έχουμε δει πάνελ συνεργαζόμενων γιατρών. Δεν έχουμε δει ποτέ ένα συμπόσιο για την τοπική θεραπεία, τι λειτουργεί καλύτερα για τη μύτη. Καμία αναφορά από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας». Ο McCullough λέει ότι αυτοί που ηγούνται των αμερικανικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας είναι ανίκανοι.

Προτείνει να υπάρχει μια μηνιαία ανασκόπηση των νέων θεραπειών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του COVID-19, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε οι γιατροί να μπορούν να εξετάζουν και να μαθαίνουν από τους συναδέλφους τους. «Η ιδέα ότι δεν υπάρχει ανασκόπηση, θα πίστευε κανείς ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα ανέθετε πραγματικά μια ομάδα εργασίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

«Έτσι, η θεραπεία, ενδονοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή, της μεγαλύτερης ασθένειας της εποχής μας, μετά από δύο χρόνια, παραμένει ένα αίνιγμα».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε