Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Ο Dr. Peter McCullough στη Νέα Υόρκη στις 24 Δεκεμβρίου 2021. (Jack Wang/The Epoch Times)

Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου: Τα εμβόλια COVID-19 “δεν είναι ιατρικώς απαραίτητα” για τα παιδιά

Ο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου, παθολόγος, καρδιολόγος, επιδημιολόγος και κορυφαίος εμπειρογνώμονας στη θεραπεία της COVID-19, εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη κίνηση των συμβούλων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να συστήσουν την προσθήκη εμβολίων COVID-19 στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων.

Και τα 15 μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανοσοποιητικών Πρακτικών (ACIP) ψήφισαν στις 20 Οκτωβρίου υπέρ της προσθήκης των εμβολίων Moderna, Pfizer και Novavax στα προγράμματα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων για το 2023 για ηλικίες 18 ετών και νεότερες, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια μπορούν ακόμη να προλάβουν σοβαρές ασθένειες – παρά τη φθίνουσα αποτελεσματικότητα.

“Βλέπω ασθενείς με COVID-19 στο ιατρείο μου κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών σε μικρότερα παιδιά. Η νόσος [COVID-19] είναι χαρακτηριστικά ήπια και αντιμετωπίζεται εύκολα. Και έτσι τα εμβόλια δεν είναι ιατρικώς απαραίτητα, δεν ενδείκνυνται κλινικά”, δήλωσε ο ΜακΚάλοου στο NTD News.

“Δεν έχουμε καμία διαβεβαίωση ότι αυτά θα είναι ασφαλή βραχυπρόθεσμα ή ακόμη και μακροπρόθεσμα”, πρόσθεσε. “Ως καρδιολόγος, έχω μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα”.

Έρευνα από την Ταϊλάνδη

Ο ΜακΚάλοου επικαλέστηκε μια μελέτη ερευνητών από την Ταϊλάνδη που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο και έδειξε ποσοστό 2,3% βλάβης στην καρδιά σε παιδιά ηλικίας 13-18 ετών που έκαναν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer-BioNTech.

“Και αυτό είναι μόνο με ένα εμβόλιο”, σημείωσε, αναφερόμενος στη μελέτη. “Επομένως, ανησυχώ πολύ για το γεγονός ότι αυτή η απόφαση [του CDC] είναι εκτός ελέγχου. Αυτά τα εμβόλια είναι ακόμη πειραματικά και δεν θα έπρεπε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού”.

Τα εμβόλια COVID-19 έχουν αποδειχθεί ολοένα και πιο αναποτελεσματικά τόσο έναντι της μόλυνσης όσο και της σοβαρής ασθένειας από νεότερες παραλλαγές του ιού. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο για παιδιά κάτω των 5 ετών. Οι κλινικές δοκιμές για αυτή την πληθυσμιακή ομάδα δεν είχαν την απαιτούμενη συμμετοχή για τη μέτρηση μιας τέτοιας αποτελεσματικότητας.

Μια εικόνα από μια παρουσίαση του CDC δείχνει τις προτεινόμενες προσθήκες στα προγράμματα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων. (CDC μέσω The Epoch Times)

 

Ο ΜακΚάλοου εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη δοσολογία των εμβολίων. Τα αρχικά εμβόλια, τα οποία προτείνεται να προστεθούν στο πρόγραμμα, είναι “πλέον παρωχημένα”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν κωδικοποιημένα έναντι της αρχικής πρωτεΐνης-ακίδας Wuhan SARS-CoV-2.

“Η Moderna και η Pfizer είχαν παιδιατρική δοσολογία. Υπήρχε μεγάλη ανησυχία ότι τα παιδιά που βρίσκονται πιο κοντά στην ηλικία των 12 ετών θα λάμβαναν υπερβολική δόση”, σημείωσε επίσης. “Αλλά αυτά τα εμβόλια είναι ξεπερασμένα”.

Ο ΜακΚάλοου εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τα ενισχυτικά της Pfizer και της Moderna, τα οποία έχουν επίσης προταθεί από τα μέλη της ACIP να προστεθούν στα προγράμματα εμβολιασμού παιδιών και εφήβων.

“Τα νέα δισθενή αναμνηστικά εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί καθόλου σε ανθρώπους, ούτε σε ενήλικες ούτε σε παιδιά”, δήλωσε. “Επομένως, δεν μπορώ να φανταστώ τι πρόκειται να βγει στο πρόγραμμα όσον αφορά τη σειρά των ενέσεων, το χρονοδιάγραμμα του πότε χορηγούνται και στη συνέχεια ποια, επειδή τα δισθενή εμβόλια δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί σε άνθρωπο”.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα δύο δισθενή ενισχυτικά εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna περιέχουν τύπο που κατευθύνεται κατά της αρχικής, εξαφανισμένης πρωτεΐνης-ακίδας Wuhan SARS-CoV-2 και κατά των κοινών στοιχείων των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της παραλλαγής Όμικρον. Τα νέα δισθενή αναμνηστικά εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί καθόλου σε ανθρώπους.

“Αυτά τα δισθενή ενισχυτικά εμβόλια – απέτυχαν σε μελέτες σε ζώα, ωστόσο εγκρίθηκαν ούτως ή άλλως για ενήλικες”, σημείωσε ο ΜακΚάλοου. “Τώρα το πραγματικό δίλημμα είναι τι συμβαίνει με ένα παιδιατρικό πρόγραμμα εμβολιασμού; Όλα αυτά καταλήγουν στο συμπέρασμα [ότι] αυτά τα εμβόλια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προστεθούν σε ένα πρόγραμμα ρουτίνας”.

Ο ΜακΚάλοου προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να φθείρει την εμπιστοσύνη των γονέων στο πρόγραμμα εμβολιασμού, προσθέτοντας: “Αν χάσουν την εμπιστοσύνη τους, μπορεί να αποσυρθούν από ολόκληρο το πρόγραμμα εμβολιασμού για τα παιδιά”.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Νόμο του 1986 για τις Βλάβες από Παιδικά Εμβόλια, κανένας κατασκευαστής εμβολίων δεν ευθύνεται σε αστική αγωγή για αποζημίωση που προκύπτει από τραυματισμό ή θάνατο σχετιζόμενο με εμβόλιο για οποιοδήποτε εμβόλιο συνιστάται για παιδιά. Ως εκ τούτου, τα εμβόλια που συνιστώνται για παιδιά, όπως στην πρόσφατη ψηφοφορία της ACIP, θα λαμβάνουν αυτόματη ασυλία από την ευθύνη, ακόμη και όταν το εμβόλιο χορηγείται σε ενήλικα.

“Ο νόμος αυτός παρείχε μια ασπίδα ευθύνης για τους κατασκευαστές”, δήλωσε ο ΜακΚάλοου, επισημαίνοντας ότι κατά τη στιγμή της θέσπισης του νόμου αναπτύσσονταν διάφορα εμβόλια. Ο ίδιος σχολίασε: “Ο νόμος αυτός θα πρέπει να διαλυθεί αυτή τη στιγμή [και] οι κατασκευαστές εμβολίων θα πρέπει να θεωρηθούν πλήρως υπεύθυνοι σε περιπτώσεις όπου παιδιά τραυματίζονται από εμβόλια”.

Ο Zachary Stieber συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε