Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Ο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου (Α) και ο Δρ Μπράιαν Άρντις (Δ) μιλούν για την πανδημία COVID-19 στο φόρουμ "Επιστήμη χωρίς λογοκρισία" των Lions for Liberty στο Hershey Lodge στο Hershey της Πενσυλβάνια, στις 4 Μαρτίου 2022. (Beth Brelje/The Epoch Times)

Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου: Τα ευρήματα από τις πρώτες μελέτες για το εμβόλιο COVID-19 είναι ανησυχητικά

«Μπαίνει στα ανθρώπινα χρωμοσώματα»

Πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια COVID-19; Θα έπρεπε να τα λαμβάνουν όλοι; Είναι πιθανότερο να κολλήσουν COVID-19 όσοι κάνουν εμβόλια; Μπορεί το γενετικό υλικό των εμβολίων να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα; Αυτά είναι μερικά από τα άγνωστα ερωτήματα που διερευνούν σήμερα ερευνητές σε όλο τον κόσμο.

Με περισσότερα αρχικά ευρήματα και υποθέσεις να έχουν πλέον δοθεί στη δημοσιότητα, μια ομάδα υπερασπιστών της ελευθερίας του λόγου και της πληροφόρησης έδωσε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στην Πενσυλβάνια τη δική της «μη λογοκριμένη» άποψη για την τρέχουσα επιστήμη. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύουν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η πολιτική και η συζήτηση για τη δημόσια υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Οι ομιλητές ήταν ο Δρ Πίτερ ΜακΚάλοου, ένας διάσημος καρδιολόγος του οποίου η έρευνα συγκαταλέγεται στις πλέον αναφερόμενες δημοσιεύσεις, ο Δρ Μπράιαν Άρντις, ένας χειροπρακτικός, ο δικηγόρος Τόμας Ρενζ και ο Στιβ Κιρς, ένας φιλάνθρωπος της Σίλικον Βάλεϊ, ο οποίος υποστήριξε τις πρώτες προσπάθειες αναζήτησης θεραπειών για την COVID-19 σε φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Είχαν προσκληθεί από τους «Lions for Liberty», μια ομάδα φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού του Πανεπιστημίου Penn State που δημιουργήθηκε ως απάντηση στις πολιτικές του πανεπιστημίου για τον μετριασμό της πανδημίας, οι οποίες απαιτούν από τους υπαλλήλους να εμβολιάζονται για την COVID-19.

Παρουσίασαν στοιχεία από μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και κυβερνητικά έγγραφα και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους ότι τα εμβόλια COVID-19 που συνιστώνται για όλους τους Αμερικανούς ήταν εξαρχής προβληματικά.

«Ήταν σαφές ότι τα εμβόλια δεν είχαν δοκιμαστεί επαρκώς και ότι σημαντικές ομάδες αποκλείστηκαν, όπως οι έγκυες γυναίκες», δήλωσε ο ΜακΚάλοου στο Hershey. «Χωρίς δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, οι έγκυες γυναίκες ενθαρρύνονταν, και αργότερα εξαναγκάζονταν, να κάνουν τα εμβόλια».

Χαρακτήρισε ανησυχητικά τα αποτελέσματα μιας πρόσφατα δημοσιευμένης μελέτης. Η μελέτη, με τίτλο «Ανοσολογική αποτύπωση, εύρος αναγνώρισης παραλλαγών και απόκριση του βλαστικού κέντρου στην ανθρώπινη λοίμωξη από SARS-CoV-2 και στον εμβολιασμό», δείχνει ότι το αγγελιοφόρο ριβονουκλεϊκό οξύ (mRNA) από το εμβόλιο παραμένει στον οργανισμό πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Το αγγελιοφόρο RNA είναι ένα μονόκλωνο μόριο που μεταφέρει γενετικό κώδικα, συνήθως από το DNA στον πυρήνα ενός κυττάρου, στα ριβοσώματα, την περιοχή παραγωγής πρωτεϊνών του κυττάρου.

«Δείχνει ότι το αγγελιοφόρο RNA βρίσκεται στους λεμφαδένες μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου. Αυτό είναι αποδεδειγμένο», δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Τα εμβόλια δεν φεύγουν από το σώμα. Βρίσκονται στους λεμφαδένες στις 60 ημέρες. Η άποψη στο βιβλίο ενημέρωσης του FDA είναι ότι αυτά τα εμβόλια θα βρίσκονταν στο σώμα για μία ή δύο ημέρες, θα δημιουργούσαν ανοσία και στη συνέχεια θα έβγαιναν».

Αναφέρθηκε σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο από ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Γιανγκ Ντε Μαρίνις στο Τμήμα Κλινικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λουντ της Σουηδίας, η οποία δείχνει ότι συμβαίνει «αντίστροφη μεταγραφή» – δηλαδή ένα ένζυμο δημιουργεί αντίγραφο του DNA από το RNA.

«Αυτό μπαίνει στα ανθρώπινα χρωμοσώματα, τουλάχιστον σε αυτό το τμήμα. Αν αποδειχθεί ότι ολόκληρος ο κώδικας μπαίνει στα ανθρώπινα χρωμοσώματα, και αν εκφράζεται η πρωτεΐνη ακίδα μέσα στα κύτταρα -η πρωτεΐνη ακίδα είναι μια ανώμαλη πρωτεΐνη, δεν είναι ανθρώπινη πρωτεΐνη- αν αυτή η πρωτεΐνη εκφράζεται μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα σε τακτική βάση ή κατ’ απαίτηση, και μεταβιβάζεται από τα γονικά στα θυγατρικά κύτταρα, και μεταβιβάζεται στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, τότε έχουμε πρόβλημα».

Τώρα, ο αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει για να επιβεβαιωθεί αυτό το εύρημα με πρόσθετες μελέτες, δήλωσε ο ΜακΚάλοου.

«Στην ιστοσελίδα του CDC, αναφέρει ότι τα εμβόλια δεν αλλάζουν το ανθρώπινο γονιδίωμα. Αυτό το έγγραφο που μόλις κυκλοφόρησε την τελευταία εβδομάδα υποδηλώνει έντονα ότι το CDC έκανε μεγάλο λάθος», δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Θα έπρεπε να είχαμε μηνιαίες εκθέσεις για την ασφάλεια στην Αμερική. Εάν πρόκειται να ζητήσουμε από τους Αμερικανούς να κάνουν ένα πειραματικό ή ερευνητικό εμβόλιο, θα έπρεπε να υπάρχει έκθεση ασφαλείας».

Κατά την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών, τα όσα αναφέρονταν στο ενημερωτικό φυλλάδιο φαίνονταν εντάξει, δήλωσε ο ΜακΚάλοου. Μέχρι τον Οκτώβριο, πάνω από 220 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν ένα εμβόλιο.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών μετά τον Εμβολιασμό (VAERS) έχει πλέον καταγράψει 24.000 αναφορές ανθρώπων που πέθαναν λίγο μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19, πάνω από 34.000 αναφορές για μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά τη λήψη εμβολίου και 44.000 αναφορές από ανθρώπους με μόνιμη αναπηρία με πλήθος παθήσεων μετά τη λήψη εμβολίου. Οι αναφορές αυτές, οι οποίες μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε μέλος του κοινού, δεν έχουν ακόμη συνδεθεί οριστικά με τα εμβόλια COVID-19 και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την ποσοτικοποίηση του κινδύνου.

Τώρα, μια νέα μελέτη στο The Lancet υποδεικνύει πιθανό πολυφλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά που έχουν εμβολιαστεί με COVID-19, δήλωσε ο ΜακΚάλοου. «Μερικά παιδιά βρίσκονται διασωληνωμένα. Αυτά ήταν απολύτως υγιή παιδιά και τώρα βρίσκονται διασωληνωμένα και παλεύουν για τη ζωή τους».

Πολιτειακή νομοθεσία

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Χάρισμπουργκ, αναφέρθηκαν ορισμένα νομοσχέδια που σχετίζονται με τον COVID.

Ο Μαστριάνο είναι ο κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου 471 της Γερουσίας, που ονομάστηκε Νόμος περί Ιατρικής Ελευθερίας, ο οποίος προτείνει ότι η πολιτειακή κυβέρνηση δεν πρέπει να επιβάλλει απαίτηση εμβολιασμού σε ενήλικες ή παιδιά χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Προτείνει επίσης να καταστεί παράνομο για την κυβέρνηση να επιβάλλει στους εργοδότες να απαιτούν τον εμβολιασμό του προσωπικού τους και να εξασφαλίζει αποζημίωση ανεργίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Το νομοσχέδιο πέρασε από την Επιτροπή Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών τον Νοέμβριο, δήλωσε στην ακρόαση η πρόεδρος της επιτροπής πολιτειακή γερουσιαστής Μισέλ Μπρουκς. Η ίδια υποστήριξε επίσης τη δική της νομοθεσία, το νομοσχέδιο 937 της Γερουσίας, το οποίο απαγορεύει στην πολιτεία να απαιτεί τα εμβόλια COVID-19 για τους μαθητές από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη. Βρίσκεται τώρα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε η Μπρουκς.

Ένα συνοδευτικό νομοσχέδιο, το SB 1091/HB 1741, θα αυξήσει την πρόσβαση σε εγκεκριμένα από τον FDA off-label φάρμακα στα πρώτα στάδια του COVID-19. Αυτό θα επέτρεπε στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς να συνταγογραφούν και να χορηγούν φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί από τον FDA για off-label θεραπεία του COVID-19, χωρίς κυρώσεις από τις επιτροπές αδειοδότησης. Και θα αποσαφηνίσει ότι ένα φαρμακείο δεν μπορεί να αρνηθεί να εκτελέσει μια συνταγή ενός φαρμάκου για την πρώιμη θεραπεία του COVID-19 με βάση αποκλειστικά τη γνώμη του για το φάρμακο. Ο Μαστριάνο είναι ο κύριος υποστηρικτής αυτού του νομοσχεδίου της Γερουσίας και η βουλευτής Ντόουν Κίφερ υποστηρίζει την έκδοση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Άρντις απηύθυνε έκκληση στους νομοθέτες κατά την ακρόαση, εκ μέρους των γιατρών.

«Σας παρακαλώ αφήστε τους να ασκήσουν την ιατρική. Ποτέ στην ιστορία του κόσμου δεν υπήρξε ένα πρωτόκολλο για κάθε άνθρωπο. Είμαστε όλοι γενετικά διαφορετικοί», δήλωσε ο Άρντις. «Παρακαλώ επιτρέψτε στους γιατρούς, για άλλη μια φορά, να προστατεύονται για να ασκούν την ιατρική. Είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την ιστορία των ασθενών τους. Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι υπάρχει μία λύση ή ένα πρωτόκολλο για κάθε Αμερικανό που παθαίνει αναπνευστική λοίμωξη αυτή τη στιγμή- είναι αδύνατον. Και μετά θα τους αφαιρέσετε την άδεια, θα καταστρέψετε τα προς το ζην και στη συνέχεια θα τους συκοφαντήσετε, επειδή τηρούν τον όρκο τους να μην κάνουν κακό; Σας παρακαλώ. Βάλτε μια νομοθεσία που να μην μπορούν ποτέ να τιμωρηθούν επειδή κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μην κάνουν κακό, για να θεραπεύουν τους ασθενείς τους».

Το Penn State σνομπάρει την εκδήλωση

Οι Lions for Liberty προσκάλεσαν δύο πανεπιστημιακούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τον πρόεδρο του Penn State Έρικ Μπάρον και τον κοσμήτορα Νικ Τζόουνς, να παρευρεθούν στο φόρουμ. Αλλά ο Μπάρον και ο Τζόουνς δεν ήταν μεταξύ των συνολικά 700 παρευρισκομένων.

«Είναι τουλάχιστον ανησυχητικό το γεγονός ότι η ηγεσία της διοίκησης του πανεπιστημίου ήταν απρόθυμη να παρευρεθεί ή να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε από αυτές τις εκδηλώσεις», δήλωσε στην Epoch Times η Άριελ Γκιρουάρντ, εκπρόσωπος Τύπου των Lions for Liberty. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας στην έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία αρνήθηκε επανειλημμένα τις προσπάθειές μας να συζητήσουμε για την επιστήμη που έχει καθοδηγήσει τη δημόσια υγεία και τις θεσμικές, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών, πολιτικές τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Πρόεδρος Μπάρον αναγνωρίζει την αυξανόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς η άρνηση να συνεργαστεί με διαπιστευμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, τόσο εντός όσο και εκτός της κοινότητας του Penn State, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να σπέρνει περαιτέρω δυσπιστία στο κοινό. Ανεξάρτητα από αυτό, οι Lions for Liberty δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Δεσμευόμαστε να καλλιεργήσουμε μια κοινότητα, ανοιχτή σε όλους όσοι αναζητούν την αλήθεια, ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε καλά ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία μας, μεταξύ άλλων ατομικών ελευθεριών».

Το Penn State δεν απάντησε σε αίτημα της Epoch Times να εξηγήσει γιατί δεν παρευρέθηκε.

Η Ένωση Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών και το παράρτημα του Penn State του Turning Point USA συνδιοργάνωσαν τους ομιλητές με τους Lions for Liberty.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε