Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024
Ο Δρ Ρίτσαρντ Ούρσο στο Χιούστον του Τέξας, στις 8 Απριλίου 2022. (York Du/The Epoch Times)

Δρ Ρίτσαρντ Ούρσο: Αύξηση των ιώσεων που έχουν επανενεργοποιηθεί μετά τη λήψη αναμνηστικής δόσης COVID-19

Η επανενεργοποίηση ιών που βρίσκονταν σε λανθάνουσα κατάσταση μπορεί να είναι η αιτία της μακροχρόνιας COVID και άλλων διαταραχών

Ορισμένοι ιοί, μετά την αρχική λοίμωξη, παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό για μια ολόκληρη ζωή και μπορεί να επανενεργοποιηθούν για να προκαλέσουν ξανά λοίμωξη ή μια διαφορετική πάθηση. Αυτού του είδους οι λανθάνουσες ιώσεις επανενεργοποιούνται σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων μετά τη λήψη αναμνηστικής δόσης COVID-19, προκαλώντας συμπτώματα μακροχρόνιας COVID και άλλες καταστάσεις υγείας, σύμφωνα με τον Δρ Ρίτσαρντ Ούρσο.

Η Long COVID είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι εμφανίζουν συνεχή, επαναλαμβανόμενα ή νέα προβλήματα υγείας εβδομάδες έως μήνες μετά την πρώτη μόλυνση με τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, ή τη λήψη ενός εμβολίου COVID-19. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εγκεφαλική ομίχλη, κόπωση, πόνο στο στήθος και αϋπνία.

«Έτσι, στην κλινική μου αυτή τη στιγμή, βλέπω τρεις έως πέντε ανθρώπους την εβδομάδα, επειδή γνωρίζουν ότι αφιερώνω πολύ χρόνο στην πρακτική μου για τον COVID, και έρχονται να με δουν με μακρύ COVID και … με προβλήματα μετά το εμβόλιο», δήλωσε ο Ούρσο, οφθαλμίατρος, ειδικός στον σχεδιασμό και τη θεραπεία φαρμάκων και συνιδρυτής της Διεθνούς Συμμαχίας Ιατρών και Ιατρικών Επιστημόνων, στην εκπομπή “American Thought Leaders” του EpochTV. «Και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς έχουν επανενεργοποιήσει τον Epstein-Barr, τον απλό έρπητα, τον έρπητα ζωστήρα, τον CMV».

Από τα περισσότερα από 100 είδη ερπητοϊών, οκτώ είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο και παραμένουν στο σώμα για μια ζωή μετά την εξάλειψη της πρωτογενούς λοίμωξης, και τα οποία μπορούν να επανενεργοποιηθούν αργότερα υπό ορισμένες συνθήκες:

  • Ο ιός Epstein-Barr (EBV) είναι ένας κοινός ιός που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση και σχετίζεται με διάφορους τύπους καρκίνου και σκλήρυνσης κατά πλάκας. Εκτιμάται ότι πάνω από το 90 % των υγιών ενηλίκων έχουν μολυνθεί σε κάποια στιγμή της ζωής τους.
  • Ο ιός της ανεμοβλογιάς-ζωστήρα είναι ένας άλλος κοινός ιός που προκαλεί κυρίως ανεμοβλογιά και όταν επανενεργοποιείται, προκαλεί έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες.
  • Οι τύποι 1 και 2 του ιού του απλού έρπητα προκαλούν έρπητα από το στόμα ή/και τα γεννητικά όργανα και εκτιμάται ότι το 67% (3,7 δισεκατομμύρια) των ανθρώπων παγκοσμίως κάτω των 50 ετών έχουν μολυνθεί από τον ιό του απλού έρπητα 1, ενώ το 13% (491 εκατομμύρια) παγκοσμίως έχουν τον απλό έρπητα 2.
  • Ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV) είναι ένας κοινός ιός που μολύνει άτομα όλων των ηλικιών προκαλώντας συμπτώματα πυρετού, πονόλαιμου, πρησμένων αδένων και κόπωσης. Μπορεί επίσης περιστασιακά να προκαλέσει μονοπυρήνωση ή ηπατίτιδα.
  • Ο ανθρώπινος ερπητοϊός-6 και ο ανθρώπινος ερπητοϊός-7 προκαλούν τη ροδόλα, μια ήπια λοίμωξη που εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών.
  • Ο ερπητοϊός που σχετίζεται με το σάρκωμα Kaposi μολύνει τα ενδοθηλιακά κύτταρα (που επενδύουν τα λεμφικά και αιμοφόρα αγγεία) τα οποία μπορεί να γίνουν καρκινικά, μια ασθένεια γνωστή ως σάρκωμα Kaposi.
Στιγμιότυπο του καταλόγου των ερπητοϊών που μολύνουν τον άνθρωπο και της νόσου που προκαλούν. (viprbrc.org)

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί από ορισμένους από αυτούς τους ιούς, καθώς δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

«Πολλοί άνθρωποι βλέπουν αυτό το Long COVID σαν να πρόκειται για όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με ιούς, συγκεκριμένα με την πρωτεΐνη ακίδα ή με άλλα ζητήματα. Δεν γνωρίζουν ότι βλέπουμε αυτή την τεράστια επανενεργοποίηση στην οικογένεια των ερπητοϊών και έχουμε θεραπεία γι’ αυτό. Λειτουργεί πραγματικά πολύ καλά», δήλωσε ο Ούρσο.

Ενώ δεν υπάρχει ακόμη τυποποιημένος κλινικός ορισμός ή θεραπεία για το Long COVID, ο Ούρσο λέει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα που οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν εκτός ετικέτας για τη θεραπεία του συνδρόμου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στο πρωτόκολλο I-RECOVER, το οποίο αναπτύχθηκε από την Front Line COVID-19 Critical Care Alliance.

Για μακροχρόνια συμπτώματα COVID που προκαλούνται από έναν από τους επανενεργοποιημένους ιούς του έρπητα, ο Ούρσο λέει ότι συνταγογραφεί Valtrex και συμπληρώματα όπως η λυσίνη και η βιταμίνη D.

«Χρησιμοποιούμε τη λυσίνη επειδή είναι ένα από εκείνα τα διατροφικά συστατικά που είναι αποτελεσματικά κατά της οικογένειας των ερπητοϊών. Η αναλογία λυσίνης-αργινίνης φαίνεται να επηρεάζει την ικανότητα αυτών των ιών να πολλαπλασιάζονται», δήλωσε ο Ούρσο.

Και πρόσθεσε: «Λέω στους ανθρώπους ότι η βιταμίνη D είναι ο αναλυτής δεδομένων σας. Επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να παίρνει καλές αποφάσεις … Και όταν υπάρχει βιταμίνη D, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει: “Ω, αυτή είναι γύρη, ας την αφήσουμε ήσυχη. Ας επιτεθούμε σε αυτό το παθογόνο, ας επιτεθούμε σε αυτόν τον καρκίνο”».

Ένα δοχείο με κάψουλες βιταμίνης D. (Mark Lennihan/AP Photo)

 

Ο Ούρσο ανέφερε ότι συστήνει τη βιταμίνη D από το 1995, όταν ήταν επικεφαλής του Τμήματος Οφθαλμικού Κόγχου στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson. Έπεσε πάνω σε μια μελέτη που έδειχνε ότι το συμπλήρωμα «είχε κάποιο αντίκτυπο σε μια πρωτεΐνη αναγνώρισης όγκων» και άρχισε να ελέγχει τα επίπεδα βιταμίνης D όλων των ασθενών του.

«Σχεδόν το 100 τοις εκατό των ασθενών είχαν έλλειψη βιταμίνης D με καρκίνο, ιδίως καρκίνο του παχέος εντέρου, το αντιληφθήκαμε», δήλωσε ο Ούρσο, προσθέτοντας ότι η βιταμίνη D ήταν επίσης «καταπληκτική για τις αλλεργίες, είναι καταπληκτική για την πρόληψη και την αντίσταση κατά του καρκίνου, ιδίως των λεμφωμάτων και του καρκίνου του μαστού».

Θεραπεία ασθενών με COVID

Όταν ξεκίνησε η πανδημία, ο Ούρσο είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει ήσυχος γνωρίζοντας ότι η COVID-19 μπορεί να αντιμετωπιστεί νωρίς με διάφορα φάρμακα και «απρόθυμα άρχισε να θεραπεύει» ασθενείς ως αποτέλεσμα της άρνησης άλλων γιατρών να συνταγογραφήσουν έγκαιρη θεραπεία.

«Είπα στους ασθενείς μου ότι αν έχετε COVID, κανείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσει. Είπα, πρώτα να περάσετε από την ιεραρχία, [και] αν κανείς δεν πρόκειται να σας βοηθήσει, θα σας βοηθήσω εγώ», δήλωσε ο Ούρσο.

Περισσότερα από δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνεχίζουν να λένε στους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι, εκτός εάν παρουσιάζουν «προειδοποιητικά σημάδια έκτακτης ανάγκης» που περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή, νέα σύγχυση και επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος.

Η υγειονομική υπηρεσία άρχισε να συστήνει μόλις τον Ιανουάριο του 2022 ότι τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής νόσου θα πρέπει να αναζητήσουν έγκαιρη θεραπεία με ένα από τα εγκεκριμένα φάρμακα έκτακτης ανάγκης όταν είναι θετικά στην COVID-19.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το CDC δεν συνέστησε στους ανθρώπους να λαμβάνουν βιταμίνη D. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της COVID-19, να μειώσει την εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας και να μειώσει σημαντικά τη θνησιμότητα. Μια μελέτη από το Ισραήλ διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρή COVID-19.

Νανοσωματίδια λιπιδίων

Τα λιπιδικά νανοσωματίδια (LPNs) είναι μικροσκοπικά σωματίδια που αποτελούνται από λιπίδια ή λίπος και δρουν ως σύστημα χορήγησης ενθυλακώνοντας το mRNA που κωδικοποιεί την πρωτεΐνη ακίδα SARS-CoV-2 στα ανθρώπινα κύτταρα.

Χωρίς τα LPNs, το mRNA θα αποικοδομούνταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά την έγχυση στο μπράτσο.

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα LPNs δεν αποικοδομούνται και δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό στο χρονικό διάστημα των 36 ωρών για το οποίο μίλησε πρόσφατα ο FDA στους Epoch Times, ούτε μένουν μόνο στο σημείο της ένεσης.

Η μελέτη βιοδιανομής (pdf) της ιαπωνικής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο της Pfizer έδειξε ότι μέρος του mRNA μετακινήθηκε από το σημείο της ένεσης και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και βρέθηκε σε διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, ο σπλήνας, τα επινεφρίδια και οι ωοθήκες αρουραίων 48 ώρες μετά την ένεση.

«Αυτό είναι κάτι που θα γνώριζα αρκετά εύκολα, επειδή δουλεύω με λιπιδικά νανοσωματίδια», δήλωσε ο Ούρσο. «Θα μπορούσα να σας είχα πει ότι τα λιπιδικά νανοσωματίδια, συνήθως λέω, χρειάζονται μια χαραμάδα στην πόρτα [για να φύγουν από το σημείο της ένεσης], ενώ ένας ιός χρειάζεται μια ανοιχτή πόρτα».

Δεδομένου ότι ένα κανονικό εμβόλιο απαιτεί μια «ανοιχτή πόρτα» για να διανεμηθεί σε άλλα μέρη του σώματος, λέει ο Ούρσο, «ένα κανονικό εμβόλιο παραμένει στο χέρι, σχεδόν κατά 99,9 τοις εκατό ή 99 τοις εκατό», ενώ η «μεγάλη πλειοψηφία» των LPN δεν θα παραμείνει στο χέρι.

«Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε τώρα ότι ένα μεγάλο μέρος του πηγαίνει στον λεμφαδένα ακριβώς από κάτω και εξακολουθεί να παράγει πρωτεΐνη ακίδα 60 ημέρες αργότερα», δήλωσε ο Ούρσο, προσθέτοντας ότι η πρωτεΐνη ακίδα «στην πραγματικότητα βρίσκεται έως και 15 μήνες αργότερα, σε μονοκύτταρα και άλλα κύτταρα, δεν αποικοδομείται».

Ο Ούρσο λέει ότι η παραμονή της πρωτεΐνης ακίδας σε διάφορα μέρη του σώματος παρεμβαίνει στις φυσιολογικές λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και προκαλεί προβλήματα υγείας.

«Μπλοκάρει σημαντικά γονίδια επιδιόρθωσης του όγκου που ονομάζονται p53, μπλοκάρει τα [γονίδια] BRCA, μπλέκει επίσης με το microRNA-27A, το οποίο προκαλεί αυξήσεις στα κύτταρα του καρκίνου του παχέος εντέρου», δήλωσε ο Ούρσο.

Ο Ούρσο λέει ότι η παρουσία των ακίδων και LPNs «μπλέκει επίσης με τους υποδοχείς Toll-like 7 και 8», οι οποίοι είναι «σημαντικοί για την ανοσολογική επιτήρηση των ιών».

«Έτσι θα δούμε αυτή την τεράστια αύξηση σε όλους τους ιούς που βρίσκονται κατά κάποιο τρόπο σε λήθαργο στο σώμα μας, όπως η οικογένεια των ερπητοϊών».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε