Τρίτη, 18 Ιούν, 2024
Κινέζος αστυνομικός πλησιάζει έναν ασκούμενο του Φάλουν Γκονγκ στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, ενώ εκείνος κρατά ένα πανό με τους κινεζικούς χαρακτήρες για την "αλήθεια, την καλοσύνη και την ανεκτικότητα", τις βασικές αρχές του Φάλουν Γκονγκ. (ευγενική παραχώρηση του Minghui.org)

EDITORIAL: Γιατί είναι σημαντικό το Φάλουν Γκονγκ

Η Πέμπτη 20 Ιουλίου σηματοδότησε την 24η επέτειο της έναρξης της δίωξης της πνευματικής διαλογιστικής άσκησης Φάλουν Γκονγκ. Ήταν στις 20 Ιουλίου του 1999 που ο τότε ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Τζιανγκ Ζεμίν ξεκίνησε την άγρια καταστολή αυτής της ειρηνικής ομάδας.

Αν είστε τακτικός αναγνώστης της Epoch Times, θα έχετε παρατηρήσει ότι καλύπτουμε συστηματικά αυτή την ιστορία, ενώ πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης την αγνοούν σε μεγάλο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή καταλαβαίνουμε τη σημασία της.

Η ιστορία του Φάλουν Γκονγκ δεν είναι σημαντική μόνο λόγω των αριθμών – υπολογίζεται ότι 70 έως 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποστεί τις πιο βάναυσες διώξεις, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου με βασανιστήρια και της πρακτικής των εξαναγκαστικών αφαιρέσεων οργάνων, κατά την οποία τα όργανα του θύματος αφαιρούνται με τη βία και χωρίς προηγούμενη συναίνεση, συχνά ενώ το άτομο είναι ακόμα ζωντανό.

Είναι επίσης σημαντική γιατί, όπως και με άλλες εκστρατείες θρησκευτικών διώξεων στην ιστορία, πρόκειται για μια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού, στην οποία όλοι τελικά επιλέγουν μια πλευρά.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Από τη μία πλευρά υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με βάση τις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και της ανεκτικότητας, επιζητούν την αγαθότητα στη ζωή τους και βελτιώνουν τον ηθικό τους χαρακτήρα. Είναι μια ομάδα που επί δεκαετίες παραμένει ειρηνική και θαρραλέα μπροστά σε μεγάλες αντιξοότητες.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα κομμουνιστικό καθεστώς που κυβερνά με απόλυτη εξουσία και δεν σταματά μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διατηρήσει και να επεκτείνει την εξουσία του.

Ενώ οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ τόσο εντός όσο και εκτός της Κίνας έχουν χρησιμοποιήσει ειρηνικούς τρόπους για να αποσαφηνίσουν την αλήθεια σχετικά με τις διώξεις και να εκθέσουν την πραγματική φύση του ΚΚΚ, το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει εναντίον τους έναν συνεχώς επεκτεινόμενο ολοκληρωτικό μηχανισμό ασφαλείας και επιτήρησης.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ έχουν ενθαρρύνει τους άλλους να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και έχουν αναπτύξει καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως το κίνημα παραίτησης από το ΚΚΚ, για να ενημερώσουν για την κακή φύση του Κόμματος, βοηθώντας περισσότερους από 415 εκατομμύρια Κινέζους να διαχωρίσουν τη θέση τους από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και τις συναφείς οργανώσεις του.

Οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αναβιώνουν επίσης και προωθούν τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό μέσω των ανεπανάληπτων παραστάσεων του Shen Yun Performing Arts (Θίασος Παραστατικών Τεχνών Σεν Γιουν), ο οποίος έχει φτάσει να δίνει παραστάσεις σε περίπου 150 πόλεις παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Εν τω μεταξύ, το ΚΚΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, έχει χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να ξεκινήσει πολιτικές εκστρατείες όπως το «Μεγάλο Άλμα προς τα Εμπρός», το «Αντιδεξιό Κίνημα» και η «Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση» για να καταστρέψει τον παραδοσιακό πολιτισμό και να εδραιώσει την εξουσία του.

Κατά τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, το ΚΚΚ παγίδευσε όλη την Κίνα, αναγκάζοντας τους πάντες -από τις ελίτ και τους υπαλλήλους γραφείου μέχρι τα παιδιά των σχολείων- να πάρουν θέση κατά της πνευματικής πρακτικής. Το ΚΚΚ έχει επίσης χρησιμοποιήσει τις μεθόδους δίωξης που τελειοποίησε κατά του Φάλουν Γκονγκ για να επιτεθεί σε άλλες ομάδες. Το καθεστώς χρησιμοποιεί τεχνολογίες ψηφιακής παρακολούθησης και λογοκρισίας, όπως η «Χρυσή Ασπίδα», εναντίον όλων των πολιτών του.

Χρησιμοποιώντας ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό για τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, το ΚΚΚ έριξε επίσης την Κίνα σε μια ηθική άβυσσο, επιστρατεύοντας ένα σημαντικό μέρος της κινεζικής κοινωνίας για να πραγματοποιήσει τη δίωξη. Επιπλέον, εξαπολύοντας έναν πόλεμο κατά της καλοσύνης και της συμπόνιας, το ΚΚΚ προωθεί ακόμα περισσότερο τις εκφυλισμένες και ανήθικες συμπεριφορές.

Το ΚΚΚ δεν σταματά στα σύνορά του. Το καθεστώς προσπαθεί ενεργά να εξάγει αυτό το ηθικά στερημένο μοντέλο τεχνο-ολοκληρωτισμού σε όλο τον κόσμο. Έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, για να προσελκύσει και άλλες χώρες στην τροχιά του.

Η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ υπήρξε ένα βασικό υπόβαθρο των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ενώ το ΚΚΚ από την αρχή επιμένει ότι το Φάλουν Γκονγκ είναι ένα απαγορευμένο θέμα το οποίο πρέπει να συζητάται μόνο κατ’ ιδίαν, οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθετούν μια όλο και πιο άμεση στάση απέναντι στο κομμουνιστικό καθεστώς σε σχέση με τη δίωξη.

Το ΚΚΚ έχει χρησιμοποιήσει κάθε είδους κίνητρα και αντικίνητρα για να πείσει οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κάνουν τα «στραβά μάτια», ενώ συνεχίζεται η δίωξη του Φάλουν Γκονγκ.

Και καθώς ο κόσμος απέφευγε να αντιμετωπίσει αυτή τη θηριωδία, το δηλητήριο του ΚΚΚ διείσδυσε βαθιά.

Επεδίωξε αδυσώπητα τους στόχους του για την εξόντωση της ανθρώπινης συνείδησης και την «απελευθέρωση όλης της ανθρωπότητας». Πολλά από τα σημερινά δεινά και το χάος του κόσμου μπορούν να αποδοθούν στις μηχανορραφίες του ΚΚΚ. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, είναι σημαντικό οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν την ατζέντα του ΚΚΚ.

Πρόσφατα παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπως οι προσπάθειες του ΚΚΚ να υπονομεύσει τους αμερικανικούς θεσμούς, να προωθήσει τη ροή της θανατηφόρας φαιντανύλης στην Αμερική και να διευκολύνει την παγκόσμια εξάπλωση του COVID-19 με τη συγκάλυψη της εκδήλωσής του.

Πέρα από αυτά τα παραδείγματα, η επιρροή του ΚΚΚ μπορεί να βρεθεί πίσω από τα περισσότερα θανατηφόρα καθεστώτα και τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στον κόσμο σήμερα.

Ενώ ο κόσμος έχει αφυπνιστεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την απειλητική φύση του ΚΚΚ, οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποκαλύπτουν την αλήθεια εδώ και πολλά χρόνια. Αν όλες οι χώρες σε όλο τον κόσμο μπορέσουν να δουν το ΚΚΚ τόσο καθαρά όσο οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ και να του αντιταχθούν ενεργά, ο κόσμος θα γίνει πολύ διαφορετικός.

Αυτή η κατάσταση επιβάλλει σε όλους μια επιλογή: να σταθούν στην πλευρά της καλοσύνης και της αγαθότητας ή να σταθούν στην πλευρά του ΚΚΚ.

Έτσι, ενώ πολλά άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποστρέφονται το θέμα, η Epoch Times θα επιμείνει να το καλύπτει από κοντά, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια από τις πιο ζωτικές και ταυτόχρονα παραγκωνισμένες ιστορίες του καιρού μας.

Από την εκδοτική ομάδα

Επιμέλεια: Αλία Ζάε

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε