Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
Φωτογραφία των αυγών Kinder Surprise (Alamy/PA)

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες τωνανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ” στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

63 άτομα μολύνθηκαν με σαλμονέλα σε περιστατικά που συνδέονται με το αυγό Kinder στο Ηνωμενο Βασίλειο

Περίπου 63 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως μικρά παιδιά, έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα που συνδέεται με τα αυγά Kinder Surprise.

Η εταιρεία σοκολάτας Ferrero ανακαλεί ορισμένες παρτίδες των αυγών για προληπτικούς λόγους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύνδεση, δήλωσε η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και των Κάτω Χωρών. Τα αυγά παρασκευάζονται στο Βέλγιο.

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε