Υλικά
1 φαρίνα κόκκινη
1 μπέικιν
250 γρ. βιτάμ ή βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
260 γρ. γάλα ή χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη. Αδειάζουμε το μείγμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC (αντιστάσεις) για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφού κρυώσει εντελώς στολίζουμε με ότι θέλουμε.
Πηγή: www.cookpad.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece