Σάββατο, 20 Απρ, 2024
Pixabay

Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ

Μια υπέροχη συνταγή από τη σελίδα «μαγειρικές απολαύσεις». Είναι ένα κέικ που μπορεί να γίνει όλο το χρόνο και μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκάλι αντί για γάλα.

Υλικά

1 φαρίνα κόκκινη
1 μπέικιν
250 γρ. βιτάμ ή βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
260 γρ. γάλα ή χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη. Αδειάζουμε το μείγμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC (αντιστάσεις) για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφού κρυώσει εντελώς στολίζουμε με ότι θέλουμε.

Πηγή: www.cookpad.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε