Τρίτη, 26 Ιαν, 2021
Pixabay

Εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα κέικ

Μια υπέροχη συνταγή από τη σελίδα «μαγειρικές απολαύσεις». Είναι ένα κέικ που μπορεί να γίνει όλο το χρόνο και μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκάλι αντί για γάλα.

Υλικά

1 φαρίνα κόκκινη
1 μπέικιν
250 γρ. βιτάμ ή βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
260 γρ. γάλα ή χυμό πορτοκάλι
2 βανίλιες
Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη. Αδειάζουμε το μείγμα και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC (αντιστάσεις) για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, αφού κρυώσει εντελώς στολίζουμε με ότι θέλουμε.

Πηγή: www.cookpad.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Κεράστε μας έναν καφέ

Προσωπικές Πληροφορίες

Πληροφορίες Κάρτας
Ασφαλής SSL κρυπτογραφημένη πληρωμή

Συνολική Δωρεά: €6,00

Σχολιάστε