Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023
(Caters News)

Ένας γιατρός τράβηξε από τον κήπο του εκπληκτικές φωτογραφίες γαλαξιών απόστασης 2 εκατομμύρια έτη φωτός

Ένας γιατρός τράβηξε από τον κήπο του εκπληκτικές φωτογραφίες γαλαξιών απόστασης δύο εκατομμύρια έτη φωτός.

Ο Syed Taha, 29 ετών, φωτογράφισε τον κομήτη Neowise (C/2020 F3), νεφελώματα, αστερισμούς και γαλαξίες απόστασης δύο εκατομμύρια έτη φωτός.

«Βλέπω γαλαξίες που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός, πολύ φωτεινά αστέρια και αστερισμούς», δήλωσε ο παιδίατρος από την πόλη Οάντμπι στο Λέστερσιρ της Αγγλίας.

«Είναι δύσκολο να περιγράψω τις εικόνες που είδα. Βλέπεις  κάτι όπως φαίνεται στο παρελθόν».

«Το φως από τα αντικείμενα απέχει δύο εκατομμύρια έτη φωτός, οπότε βλέπουμε τον γαλαξία όπως ήταν πριν από δύο εκατομμύρια έτη φωτός. Είναι σαν να κοιτάς το παρελθόν».

(Caters News)

 

(Caters News)

 

«Ο κομήτης Neowise είναι απίστευτα φωτεινός, ο πιο φωτεινός που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό».

«Τα νεφελώματα είναι διαστρικά σύννεφα σκόνης και είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τα φώτα και τα αέρια κάνοντάς τα να λάμπουν σε διαφορετικά χρώματα».

Ο Syed μοιράζεται τις απίστευτες φωτογραφίες του στα κοινωνικά μέσα και παραδέχεται ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι τις έβγαλε εκείνος.

«Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές και σοκαρίζονται, με ρώτησαν τρεις ή τέσσερις φορές αν είμαι σίγουρος ότι τις έβγαλα. Δεν με πιστεύουν».

«Εύχονται να μπορούσαν και εκείνοι να τραβήξουν τέτοιες φωτογραφίες και τους λέω ότι όλοι μπορούν με υπομονή και επένδυση χρόνου».

Μια φωτογραφία βαθμιαίας παρέλευσης χρόνου (time-lapse) (Caters News)

 

Ο Syed πήρε το πρώτο του τηλεσκόπιο ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο, αλλά αγκάλιασε το νέο του χόμπι πριν από μόλις λίγα χρόνια.

Ο Syed κάνει όλες τις λήψεις με το τηλεσκόπιο του στην πίσω αυλή του σπιτιού του και με αυτόν τον τρόπο θέλει να ενθαρρύνει και τους άλλους να ενδιαφερθούν για την αστρονομία.

«Τοποθετώ το τηλεσκόπιο έξω στον κήπο μου και το χειρίζομαι μέσα από το σπίτι μου και μπορώ να παραμείνω ξύπνιος για το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, οπότε χρειάζεται αφοσίωση».

«Μπορώ να το κάνω με ευκολία μέσα από το σπίτι μου, έτσι  ήθελα να δείξω στους ανθρώπους ότι ακόμη και από το σπίτι και με τον έντονο φωτισμό της πόλης, είναι δυνατό».

Ο Γαλαξίας Μεσιέ 101 (Caters News)

 

Ο αστέρας Βέγας (Vega) ή α – Λύρας (Caters News)

 

Το φεγγάρι (Caters News)

 

Ο Syed Taha στον κήπο του σπιτιού του στην πόλη Οάντμπι στο Λέστερσιρ της Αγγλίας (Caters News)

 

Ο Γαλαξίας της Δίνης, γνωστός ως Μεσιέ 51α, Μ51α ή ngc 5194 (Caters News)

 

Ο Γαλαξίας όπως φαίνεται από την Σαντορίνη (Caters News)

 

Οι Πλειάδες ή Πλειάς ή Μ45 ένα ανοικτό αστρικό σμήνος (Caters News)

 

Ο Γαλαξίας όπως φαίνεται από το Μπρέκον της Ουαλίας (Caters News)

 

«Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε πόλεις και όχι σε σκοτεινές περιοχές».

«Ο κήπος μου έχει δύο φώτα δρόμου και στις δύο πλευρές και παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Ο κύριος λόγος που δείχνω τις φωτογραφίες μου είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει τον ουρανό χωρίς την ατμοσφαιρική ρύπανση.

«Πάντα με ενδιέφερε το διάστημα και συνήθιζα να παρακολουθώ ντοκιμαντέρ ως παιδί και καθώς μεγάλωσα σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να βλέπω αυτά τα πράγματα και από μόνος μου».

Caters News Agency

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε