Πέμπτη, 30 Μαΐ, 2024
Ο κομήτης C/2022 E3 (ZTF) στις 19 Δεκεμβρίου, 2022. (Dan Bartlett via AP)

Ένας Πράσινος Κομήτης ορατός ξανά μετά από 50.000 χρόνια

Ένας πράσινος διαστημικός κομήτης που μπορεί να είδαν για τελευταία φορά οι Νεάντερταλ επιστρέφει μετά από 50.000 χρόνια και μπορεί πλέον να το δει κανείς από την Αυστραλία.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο Πράσινος Κομήτης, που ονομάστηκε έτσι λόγω της σμαραγδένιας λάμψης του, έχει διάμετρο μόλις ένα χιλιόμετρο, αλλά η αέρια ουρά του έχει πλάτος όσο η Αυστραλία.

Η πλησιέστερη απόσταση που έχει έρθει στη γη είναι 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα και γι’ αυτό δεν θα δώσει ένα εντυπωσιακό σόου φωτός στον νυχτερινό ουρανό, όταν θα είναι καλύτερα ορατός από την Αυστραλία μεταξύ Κυριακής και Σαββάτου.

Επίσημα γνωστός ως κομήτης C/2022 E3 (ZTF), ανακαλύφθηκε μόλις τον Μάρτιο του 2022 από αστρονόμους που χρησιμοποίησαν την κάμερα έρευνας ευρέος πεδίου στην εγκατάσταση Zwicky Transient Facility στην Καλιφόρνια.

Ο καθηγητής Πάολο Ντε Σόουζα, και ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ, δήλωσε ότι ο κομήτης πέρασε για τελευταία φορά κοντά από τη γη την εποχή των Νεάντερταλ και των πρώτων προγόνων μας Homo sapian.

«Πιθανόν να έγινε αντιληπτός. Έχουμε κάποια πράγματα που μοιάζουν με κομήτες στον ουρανό σε βραχογραφίες … μια ερμηνεία είναι ότι προσπαθούσαν να αναπαραστήσουν κάτι σαν κομήτη στον ουρανό», δήλωσε ο Ντε Σόουζα στο AAP.

Ο Ντε Σόουζα δήλωσε ότι ο κομήτης δεν θα είναι θεαματικός να τον δει κανείς και θα ήταν καλύτερο να τον δει μια καθαρή νύχτα στην ύπαιθρο, μακριά από τα φώτα της πόλης. Οι άνθρωποι στις πόλεις θα τον έβλεπαν καλύτερα με τη βοήθεια τηλεσκοπίων και κιάλων.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Twitter @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε