Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023
Αυτή η εναέρια λήψη δείχνει το εργαστήριο P4 (Αριστερά) στην πανεπιστημιούπολη του Ινστιτούτου ιολογίας της Γουχάν στη Γουχάν της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι της Κίνας στις 27 Μαΐου 2020. (Hector Retamal / AFP μέσω Getty Images)

Επιστήμονες από το εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν είχαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού του ΚΚΚ από το φθινόπωρο του 2019, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εγγραφή στο Newsletter της Epoch Times

Αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν αρρώστησαν με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλούνται από τον ιό του Κ.Κ.Κ. το φθινόπωρο του 2019, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ενός ανώτερου ερευνητή από το ινστιτούτο που ανέφερε ότι δεν υπήρξαν λοιμώξεις μεταξύ των επιστημόνων του προσωπικού.

Η αποκάλυψη είναι μέρος ενός ενημερωτικού δελτίου που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 15 Ιανουαρίου, το οποίο κατηγορεί το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) για μυστικοπάθεια σχετικά με την προέλευση του ιού του ΚΚΚ, κοινώς γνωστό ως νέο κορονοϊό.

Το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων ανέφερε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 ένα σύνολο κρουσμάτων άγνωστης προέλευσης που έμοιαζε με πνευμονία. Αλλά μήνες αργότερα, εμφανίστηκαν νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι κινεζικές αρχές γνώριζαν το πρώτο κρούσμα του ιού του ΚΚΚ στις 17 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ενημερώθηκε για τον ιό μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου από την Ταϊβάν.

Λίγα έχουν γίνει γνωστά για τους πρώτους ασθενείς που κόλλησαν τον ιό και το Κ.Κ.Κ. ποτέ δεν παραδέχτηκε τη σύνδεση με το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν (WIV), το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην ψαραγορά που αρχικά πιστευόταν πως ήταν η προέλευση του ξεσπάσματος.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει λόγους να πιστεύει ότι αρκετοί ερευνητές στο WIV αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από το πρώτο εντοπισμένο κρούσμα της επιδημίας, με συμπτώματα παρόμοια με την COVID-19 και τις κοινές εποχιακές ασθένειες», γράφει το ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Εξωτερικών. «Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία του δημόσιου ισχυρισμού του ανώτερου ερευνητή του WIV Σι Τζενγκλί ότι δεν υπήρξε «καμία μόλυνση» μεταξύ του προσωπικού και των σπουδαστών του WIV από ιούς που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2 ή τον SARS».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι τα τυχαία ιογενή κρούσματα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της επιδημίας SARS το 2004 στο Πεκίνο που προήλθε από εργαστήριο. Το τμήμα πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε ουσιαστική έρευνα για την προέλευση της επιδημίας πρέπει να περιλαμβάνει συνεντεύξεις από τους ερευνητές στο εργαστήριο της Γουχάν που αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019.

«Το Κ.Κ.Κ. απέτρεψε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, ερευνητές και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές να πάρουν συνεντεύξεις από ερευνητές του WIV, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν άρρωστοι το φθινόπωρο του 2019. Οποιαδήποτε αξιόπιστη έρευνα για την προέλευση του ιού πρέπει να περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αυτούς τους ερευνητές και μια πλήρη καταγραφή της προηγούμενης μη αναφερόμενης ασθένειάς τους», ανέφερε το τμήμα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ισχυρίζεται ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν διεξήγαγε έρευνα πάνω σε ιούς παρόμοιους με τον ιό του Κ.Κ.Κ. από το 2016. Το καθεστώς έχει κρατήσει μια μυστικοπάθεια σχετικά με την έρευνα και το υπουργείο Εξωτερικών απαιτεί διαφάνεια.

«Οι ερευνητές του ΠΟΥ πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία των εργασιών του WIV πάνω σε νυχτερίδες και άλλους κορονοϊούς πριν από το ξέσπασμα του COVID-19. Στο πλαίσιο μιας εμπεριστατωμένης έρευνας, πρέπει να έχουν πλήρη περιγραφή του γιατί το WIV άλλαξε και στη συνέχεια αφαίρεσε τα διαδικτυακά αρχεία της εργασίας του με το RaTG13 και άλλους ιού», ανέφερε το τμήμα.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι πολιτικός οργανισμός, έχει εργαστεί σε μυστικά προγράμματα με τον κινεζικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων απόρρητων πειραμάτων σε ζώα τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, έχουν μάθει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι χορηγοί που χρηματοδότησαν ή συνεργάστηκαν πάνω στην πολιτική έρευνα στο WIV έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να καθορίσουν εάν κάποια από τις χρηματοδοτικές έρευνές μας μεταφέρθηκε σε μυστικά κινεζικά στρατιωτικά προγράμματα στο WIV», ανέφερε το υπουργείο.

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς χρειάστηκε περισσότερο από δύο μήνες για να προειδοποιήσει τον κόσμο για την εμφάνιση του ιού του ΚΚΚ. Το καθεστώς γνώριζε τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο από τα τέλη του 2019, αλλά δεν ενημέρωσε τον κόσμο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε