Τρίτη, 05 Μαρ, 2024
Μια νοσοκόμα στο Λονδίνο στις 21 Δεκεμβρίου 2021. (Victoria Jones/PA)

Έρευνα σε εξέλιξη μετά τη μυστηριώδη αύξηση των θανάτων νεογέννητων βρεφών στη Σκωτία

Αξιωματούχοι στη Σκωτία ερευνούν ένα μυστηριώδες κύμα θανάτων νεογέννητων βρεφών, τη δεύτερη φορά που αναφέρεται το φαινόμενο μέσα σε περίπου έξι μήνες.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον θάνατο 18 βρεφών τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωής τους τον Μάρτιο, γεγονός που προκάλεσε το ποσοστό θνησιμότητας να ξεπεράσει ένα καθορισμένο όριο και να προκαλέσει την έναρξη έρευνας, επιβεβαίωσε η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας (PHS) σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2021, 21 βρέφη πέθαναν τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωής τους, προκαλώντας ομοίως έρευνα.

Η PHS φάνηκε να αποκλείει την COVID-19 ως αιτία για τους μυστηριώδεις θανάτους, σημειώνοντας ότι οι λοιμώξεις στις μητέρες ή τα βρέφη «[δεν] φαίνεται να έπαιξαν ρόλο», σύμφωνα με την εφημερίδα The Herald. Τον Σεπτέμβριο, ο οργανισμός δήλωσε επίσης ότι οι λοιμώξεις από COVID-19 «δεν φαίνεται να έχουν παίξει ρόλο» στους τότε θανάτους.

Μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σκωτίας επιβεβαίωσε επίσης τις έρευνες σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Herald.

«Συνεργαζόμαστε με την PHS, το Εθνικό Δίκτυο Ελέγχου Νεογνών της Σκωτίας και το Maternity and Children Quality Improvement Collaborative για να κατανοήσουμε κάθε πιθανό παράγοντα που μπορεί να συμβάλει, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη φροντίδα των μικρότερων και ασθενέστερων βρεφών στη Σκωτία», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Θα υπάρξουν μεμονωμένες έρευνες για κάθε ημέρα στο πλαίσιο των πολιτικών του οργανισμού, οι οποίες αποσκοπούν στη «βελτίωση των προσεγγίσεων για την επανεξέταση ανεπιθύμητων συμβάντων, όπως αυτά, σε περιβάλλοντα μητρότητας και νεογνών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Δρ. Σάρα Στοκ, ειδικός στη μητρική και εμβρυϊκή ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η οποία ηγήθηκε μελέτης σχετικά με την COVID-19 και τις εγκυμοσύνες στη χώρα της, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι «οι αριθμοί είναι πραγματικά ανησυχητικοί», σημειώνοντας ότι οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν πρόκειται για COVID … τα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 στα μωρά είναι πολύ χαμηλά και οι θάνατοι από COVID είναι ευτυχώς πολύ, πολύ μικροί», σχολίασε η Στοκ.

Ο οργανισμός δεν έκανε καμία αναφορά σε εμβολιασμούς κατά της COVID-19 ούτε στο κύμα θανάτων βρεφών τον Μάρτιο ούτε τον Σεπτέμβριο. Η Σκωτία έχει εμβολιάσει το 91,8% του πληθυσμού της άνω των 18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία δημόσιας υγείας.

Η Epoch Times επικοινώνησε με την PHS για σχόλια.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε