Παρασκευή, 01 Μαρ, 2024
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, εμφανίζεται κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον στις 21 Ιανουαρίου 2021. (Mandel Ngan/AFP μέσω Getty Images)

Φάουτσι: Δεν υπάρχει «ξεκάθαρη απάντηση» στο γιατί πρέπει να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί που ανάρρωσαν από τον COVID-19

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, ανώτερος αξιωματούχος της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι μια νέα μελέτη σχετικά με τη λεγόμενη φυσική ανοσία μετά τη μόλυνση από τον COVID-19 προκαλεί συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων.

Η υπό πραγματικές συνθήκες μελέτη, που διεξήχθη από Ισραηλινούς ερευνητές, διαπίστωσε ότι η προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 παρέχει καλύτερη προστασία έναντι στη μόλυνση και τη νοσηλεία από τα εμβόλια COVID-19.

Ο COVID-19 είναι η ασθένεια που προκαλείται από τον ιό του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας).

Ο Φάουτσι, ο μακροχρόνιος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, ρωτήθηκε την Παρασκευή σχετικά με την έρευνα στο πλαίσιο του να πείσει άτομα που έχουν φυσική ανοσία ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, να εμβολιαστούν.

«Δέχομαι τηλεφωνήματα όλη την ώρα όπου οι άνθρωποι λένε: ‘ Έχω ήδη περάσει COVID, είμαι προστατευμένος.’ Και τώρα η μελέτη λέει ίσως πιο προστατευμένοι κι από το εμβόλιο. Πρέπει να κάνουν και το εμβόλιο; Τι υποστηρίζετε για αυτά τα άτομα; » ρώτησε ο Δρ. Σαντζέι Γκούπτα τον Φάουτσι κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο CNN.

«Δεν έχω μια πραγματικά ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό», απάντησε ο Φάουτσι.

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε σχετικά με τη διάρκεια της προστασίας. Το μόνο πράγμα που δεν σας είπε το άρθρο από το Ισραήλ είναι εάν ή όχι – όσο υψηλή κι αν είναι η προστασία από φυσική μόλυνση – ποια είναι η διάρκεια σε σύγκριση με αυτήν του εμβολίου; Είναι λοιπόν κατανοητό ότι μολυνθήκατε, προστατεύεστε, αλλά μπορεί να μην προστατεύεστε επ’ αόριστον», συνέχισε.

«Έτσι νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να καθίσουμε και να το συζητήσουμε σοβαρά γιατί πολύ σωστά το επισημάνατε, είναι ένα θέμα και θα μπορούσε να υπάρξει επιχείρημα για να πείτε αυτά που είπατε».

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες που έχουν μελετήσει το θέμα έχουν εκφράσει σύγχυση ως προς το γιατί οι προσπάθειες εμβολιασμού δεν επικεντρώνονται σε εκείνους που δεν έχουν κάνει εμβόλιο και ταυτόχρονα δεν έχουν νοσήσει από τον COVID-19.

«Προσπαθούμε να ενημερώνουμε την πολιτική μας έτσι ώστε οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει να έχουν τα ίδια προνόμια και πρόσβαση με τους εμβολιασμένους», δήλωσε ο Δρ. Τζέφρεϊ Κλάουσνερ, κλινικός καθηγητής προληπτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας Keck School of Medicine, είχε δηλώσει στην Epoch Times.

Τα ευρήματα του Ισραήλ, επειδή βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα, οδήγησαν ακόμη και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Σκοτ Γκότλιμπ, πρώην επίτροπο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, να ζητήσει η φυσική ανοσία να αποτελέσει μέρος των συζητήσεων σχετικά με τις εφαρμοστέες πολιτικές.

«Βασιζόμενοι στα στοιχεία αποδεικνύεται ότι η φυσική ανοσία παρέχει μια διαρκή προστασία», δήλωσε ο Γκότλιμπ κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής του εμφάνισης.

Η επίσημη καθοδήγηση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν κάποιο επίπεδο ανοσίας μετά την ανάρρωση από COVID-19. Ωστόσο, ο οργανισμός εξακολουθεί να συνιστά τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών να κάνει το εμβόλιο για τον COVID-19, υποστηρίζοντας ότι η προστασία είναι ακόμη καλύτερη όταν συνδυάζεται η φυσική ανοσία και η ένεση.

Η Δρ. Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια του CDC, τον περασμένο μήνα επισήμανε μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του CDC και του Κεντάκι που πρότεινε ότι τα εμβόλια παρέχουν πραγματικά καλύτερη προστασία από την προηγούμενη λοίμωξη.

«Αυτά τα δεδομένα υποδεικνύουν περαιτέρω ότι τα εμβόλια COVID-19 προσφέρουν καλύτερη προστασία από τη φυσική ανοσία και ότι τα εμβόλια, ακόμη και μετά από προηγούμενη μόλυνση, βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε