Δευτέρα, 22 Ιούλ, 2024
Χαρίστε στον μπαμπά την ανάμνηση της διασκέδασης και της εξερεύνησης με αυτούς που είναι σημαντικοί γι' αυτόν. (everst/Shutterstock)

Για την Ημέρα του Πατέρα χαρίστε εμπειρίες, όχι πράγματα

Αντί για μια γραβάτα ή ένα εργαλείο, κάντε στον μπαμπά το δώρο μιας νέας αγαπημένης ανάμνησης.

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε τον μπαμπά. Όταν σκεφτόμαστε τρόπους για να τιμήσουμε τους μπαμπάδες στη ζωή μας, πολλοί από εμάς καταφεύγουμε σε τυπικά δώρα όπως μια γραβάτα, μια κούπα ή ένα μικροεργαλείο. Όμως η ζωή έχει να κάνει με εμπειρίες, όχι με πράγματα. Αυτή τη Γιορτή του Πατέρα, αντί για τα ίδια και τα ίδια, γιατί να μην χαρίσετε στον μπαμπά μια εμπειρία που θα θυμάται για πάντα; Ακολουθούν μερικές ιδέες με γνώμονα την εμπειρία για να γιορτάσετε και να δείξετε την εκτίμησή σας στον νούμερο ένα μπαμπά σας.

Η αγαπημένη δραστηριότητα του μπαμπά

Τι αρέσει στον μπαμπά; Ψάρεμα; Ποδόσφαιρο; Ποδηλασία;

Ό,τι κι αν αγαπάει ο μπαμπάς, οργανώστε μια οικογενειακή εκδρομή για να κάνετε ακριβώς αυτό. Αν συνήθως ετοιμάζει το αυτοκίνητο, βάλτε τα παιδιά να το κάνουν. Αν είναι συνήθως ο οδηγός ή ο πλοηγός, αφαιρέστε το από τα καθήκοντά του. Αν είναι εκείνος που φροντίζει να κλειδώσετε τις πόρτες πριν φύγετε, να είναι γεμάτα τα λάστιχα στα ποδήλατα, να έχουν επιβεβαιωθεί οι κρατήσεις ή ό,τι άλλο χειρίζεται συνήθως ο μπαμπάς, δώστε του το ελεύθερο να καθίσει αναπαυτικά και να απολαύσει μια μέρα κάνοντας αυτό που αγαπάει με την οικογένειά του με όλες τις λεπτομέρειες να έχουν διευθετηθεί.

Η αγαπημένη εκδήλωση του μπαμπά

Ο μπαμπάς ασχολείται με τα σπορ, τη μουσική, την κωμωδία ή το θέατρο; Βρείτε εισιτήρια για μια επερχόμενη εκδήλωση που θα ενθουσιαστεί να παρακολουθήσει. Η φανέλα που φοράει τακτικά, ένας κωμικός που έχει αναφέρει ή τα τραγούδια που παίζονται πιο συχνά στη λίστα αναπαραγωγής του μπορεί να είναι ενδείξεις για το τι μπορεί να του αρέσει πραγματικά να βιώνει.

Κάντε το δώρο ξεχωριστό, οργανώνοντας τη μεταφορά, προσκαλώντας φίλους ή προσθέτοντας κρατήσεις για δείπνο.

Προσκαλέστε τον μπαμπά σε μια κατασκήνωση στην αυλή

Ως μια διασκεδαστική δραστηριότητα για αυτή την εποχή του χρόνου, συνωμοτήστε με τα παιδιά για να δημιουργήσετε μια κατασκήνωση στην πίσω αυλή, με σκηνές, δείπνο στο μπάρμπεκιου και φωτιά. Απολαύστε τον οικογενειακό χρόνο μαζί και επιμείνετε ότι ο μπαμπάς δεν πρέπει να κουνήσει ούτε το δαχτυλάκι του. Δεν θέλετε το δώρο σας να γίνει μια αγγαρεία για τον μπαμπά την Ημέρα του Πατέρα, αλλά μια ανέμελη χαρά που θα εκτιμήσει.

Ταξιδέψτε με τον μπαμπά

Κάντε έκπληξη στον μπαμπά με ένα Σαββατοκύριακο σε ένα από τα αγαπημένα του μέρη ή σε μια νέα τοποθεσία που ήθελε να επισκεφθεί. Και πάλι, αναλάβετε τις λεπτομέρειες, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Τέτοιες στιγμές γίνονται αναμνήσεις ζωής.

Φτιάξτε μια λίστα «Αγάπη μου, έγινε».

Αν ο μπαμπάς έχει κάποιες ενοχλητικές επισκευές ή δουλειές που θέλει να κάνει, συνεργαστείτε με τα παιδιά για να τις κάνετε. Ίσως υπάρχει μια βρύση που στάζει, ένα γκαράζ που χρειάζεται καθάρισμα, μια κιθάρα που θα ήθελε να κουρδιστεί, εργασίες στην αυλή που θέλει να γίνουν ή μια γρατζουνιά στο αυτοκίνητό του που θα ήθελε να διορθωθεί. Αναθέστε τα σε τρίτους ή ολοκληρώστε τις εργασίες γι’ αυτόν.

Για την στιγμή της αποκάλυψης, τυλίξτε τη λίστα με τα αντικείμενα που έχουν γίνει ως δώρο και δείτε την αίσθηση ανακούφισης να πέφτει στο πρόσωπό του την Ημέρα του Πατέρα. Στη συνέχεια, προσκαλέστε τον να απολαύσει λίγη χαλάρωση την Ημέρα του Πατέρα.

 

Από την Barbara Danza

 

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε