Παρασκευή, 29 Σεπ, 2023
Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος Γουόλτερ Κριν στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιανουαρίου 2022. (Zhen Wang/The Epoch Times)

Γουόλτερ Κριν: Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη σκέψη τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μια αναδυόμενη δυστοπία

Ο Γουόλτερ Κριν, μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος και δημοσιογράφος, έχει γίνει μάρτυρας της παραίτησης των ατόμων από τη λογική για να υπακούσουν στις οδηγίες και τις εντολές COVID-19 των αρχών, λέει, ωθώντας μας να μοιάζουμε περισσότερο με μια δυστοπική κοινωνία.

Οι δυστοπικές κοινωνίες συχνά χαρακτηρίζονται από κυβερνητικό και τεχνολογικό έλεγχο, απώλεια του ατομικισμού και οι άνθρωποι ασχολούνται κυρίως με την επιβίωση.

«Μας λένε ότι κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, αλλά στην πραγματικότητα, όπως αποδεικνύεται από αυτή την ιστορία και πολλές άλλες, αυτό που φαίνεται να είναι το πιο εξέχον … κοινωνικό ένστικτο στους ανθρώπους είναι να ευχαριστούν αυτούς που έχουν εξουσία πάνω τους», δήλωσε ο Κιρν στον παρουσιαστή της εκπομπής “American Thought Leaders”, Γιαν Γικέλεκ, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Κιρν αφηγήθηκε μια ιστορία για έναν διευθύνοντα σύμβουλο τράπεζας που παρευρισκόταν στο τουρνουά γκολφ του Γουόρεν Μπάφετ το 2001. Την ίδια ημέρα που οι Δίδυμοι Πύργοι χτυπήθηκαν από τρομοκράτες, ο Μπάφετ έθεσε απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στο γήπεδο του γκολφ. Προκειμένου να συμμορφωθεί και να ευχαριστήσει τον Μπάφετ, κανείς δεν αποκάλυψε ότι είχε χρησιμοποιήσει κρυφά το κινητό του τηλέφωνο, παρόλο που όλοι μόλις είχαν ακούσει φρικτές ειδήσεις, σιώπησαν για την ανατίναξη των πύργων και του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Νομίζω ότι [η ιστορία του Μπάφετ] εξηγεί πολλά για την ανθρώπινη συμπεριφορά γενικά, αλλά ιδιαίτερα τελευταία, καθώς η αίσθηση των ανθρώπων για το τι συμβαίνει γύρω τους και το είδος … των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν σε αυτή την εποχή του COVID είναι άβολο να δηλωθεί, επειδή η γραμμή που έρχεται από την κορυφή είναι, ότι το έχουμε χειριστεί αυτό, ή ότι τα εμβόλια λειτουργούν, ή ότι τα lockdown δεν έχουν κόστος, ή όποια κι αν είναι η γραμμή που έρχεται από την κορυφή», δήλωσε ο Κιρν.

Ο πρώην απόφοιτος του Princeton δήλωσε ότι έχει δει ανθρώπους να υποτάσσονται στις οδηγίες που έρχονται από πάνω, ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δικές τους εμπειρίες. «Και αυτό είναι ένα αντανακλαστικό που έχω δει, σχεδόν ενδημικό αυτής της κατάστασης».

Έχει επίσης δει ανθρώπους να διασύρουν άλλους (στο δικό τους κοινωνικό επίπεδο) που μπορεί να μη συμφωνούν με αυτές τις οδηγίες και εντολές που καθοδηγούνται από την πανδημία. «Αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια του COVID είναι ότι ξανά και ξανά έχουμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο για την κάθε κατάσταση», δήλωσε ο Κιρν. «Σε κάθε βήμα, μας ζητήθηκε να κατηγορήσουμε κάποιον, συνήθως από δίπλα μας και όχι από πάνω μας, για την ίδια την πανδημία και για το τίμημα που έχει επιφέρει».

Είπε ότι δεν είναι καθόλου περίεργο αν γνωρίζετε κάτι για τις κοινωνικές επιστήμες και το πείραμα Μίλγκραμ του 1961. Ο Στάνλεϊ Μίλγκραμ, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, διεξήγαγε μια σειρά πειραμάτων στα οποία ήθελε να διαπιστώσει πόσο μακριά θα έφταναν οι άνθρωποι για να εκτελέσουν εντολές μιας αρχής, ακόμη και αν αυτό σήμαινε να βλάψουν ένα άλλο άτομο.

Το συμπέρασμα του Μίλγκραμ ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα βλάψουν έναν άλλο άνθρωπο για να εκτελέσουν τις εντολές που τους δίνει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ή μια μορφή εξουσίας.

Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, ο Λευκός Οίκος και οι επικεφαλής κυβερνητικών οργανισμών, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), έχουν εφαρμόσει διάφορα μέτρα για να μετριάσουν την εξάπλωση του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των εγκλεισμών, του κλεισίματος σχολείων, του κλεισίματος μικρών επιχειρήσεων, της χρήσης μάσκας, της κοινωνικής αποστασιοποίησης, των διαβατηρίων εμβολιασμού και των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

«Μας έχουν υποσχεθεί τρόπους να βγούμε από αυτή την πανδημία. Είναι σαν ένα από εκείνα τα δωμάτια διαφυγής στα οποία οι άνθρωποι πηγαίνουν για διασκέδαση και η πόρτα ανοίγει αλλά πίσω της υπάρχει μια άλλη κλειδωμένη πόρτα». Ο Κιρν αφηγήθηκε τα διάφορα μέτρα που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για να τερματιστεί η πανδημία: «Αν μασκαρευτείτε, θα βγείτε από αυτήν- αν αποστασιοποιηθείτε- αν μείνετε στο σπίτι σας- αν παραγγείλετε το φαγητό σας από το DoorDash- αν κάνετε το εμβόλιο- αν κάνετε το αναμνηστικό- κάθε μία από αυτές τις εντολές … έχει οδηγήσει σε ένα νέο κύμα ελπίδας ότι αυτό το νέο δύσκολο καθεστώς πρόκειται να τελειώσει, και στη συνέχεια σε ένα νέο συντριπτικό κύμα απογοήτευσης, ότι στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι».

Πολλά από τα μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν για τον τερματισμό της πανδημίας ήταν αναποτελεσματικά στο να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, έχουν κατηγορήσει γι’ αυτό και για την πρόσφατη παραλλαγή Όμικρον όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

«Αλλά είναι εδώ τώρα, και εξαπλώνεται, και πρόκειται να αυξηθεί», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο στις 16 Δεκεμβρίου. «Για τους ανεμβολίαστους, έχουμε μπροστά μας έναν χειμώνα σοβαρών ασθενειών και θανάτου -αν δεν έχετε εμβολιαστεί».

Πολλοί επαγγελματίες της ιατρικής θα διαφωνούσαν με τον Μπάιντεν- οι εμβολιασμοί δεν είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να αποτρέψει κανείς σοβαρή ασθένεια ή να μην μολυνθεί από την Όμικρον. Επιπλέον, η Όμικρον είναι μια ήπια παραλλαγή σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος.

«Τα ίδια τα εμβόλια έχουν ουσιαστικά πλέον ξεπεραστεί, καθώς ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται», δήλωσε ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου στην εκπομπή “Capitol Report” του NTD σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη. Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι ορισμένες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 μειώθηκε σημαντικά με τις νέες παραλλαγές.

Ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου σε συνέντευξη στο πρόγραμμα NTD’s Capitol Reports κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης “Νικήστε την Υποχρεωτικότητα” στην Ουάσινγκτον, στις 23 Ιανουαρίου 2022. (Στιγμιότυπο μέσω The Epoch Times)

 

«Βρισκόμαστε βαθιά μέσα στη διαδικασία της άρνησης των συνεπειών του καθεστώτος COVID, και είμαστε επίσης βαθιά μέσα στο είδος της απόκρυφης λατρείας των ανθρώπων που έκαναν αυτά τα λάθη και διατύπωσαν αυτές τις, κατά τη γνώμη μου, απαίσιες πολιτικέ», δήλωσε ο Κιρν.

Ο Κιρν επέκρινε τα lockdown ως παράλογα, επειδή οι μικρές επιχειρήσεις έπρεπε να κλείσουν, αλλά μεγαλοεταιρείες όπως η Costco και η Amazon είχαν τη δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτές.

«Η μεταφορά πλούτου ήταν τεράστια. Ήταν μετρημένη. Ο αριθμός των νέων δισεκατομμυριούχων, ο βαθμός στον οποίο αυτοί οι 15 κορυφαίοι δισεκατομμυριούχοι τετραπλασίασαν ή πολλαπλασίασαν τον πλούτο τους έχει πλέον υπολογιστεί. Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα: Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και έγιναν πλουσιότεροι ταχύτερα από ποτέ».

Ο Κιρν πιστεύει ότι εκείνοι που θα επωφεληθούν περισσότερο από τις εντολές COVID δεν θέλουν τα πράγματα να επιστρέψουν στην προ πανδημίας κατάσταση. «Είναι τρομακτικό, ειλικρινά, να βλέπουμε τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της κοινωνίας να έχουν κίνητρα για να συνεχίσουν αυτή τη λύση, η οποία είναι τόσο καταστροφική για όλους τους άλλους».

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε