Σάββατο, 28 Ιαν, 2023
Αυτή η αεροφωτογραφία δείχνει εμπορευματοκιβώτια στοιβαγμένα σε λιμάνι στην Λιενγιουνγκάνγκ, στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού της Κίνας, 14 Ιανουαρίου 2021. (STR/AFP μέσω Getty Images)

Η γερμανική βιομηχανία λέει στην ΕΕ να σκληρύνει την στάση της προς τις άδικες πρακτικές εμπορίου της Κίνας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει μια πιο σκληρή προσέγγιση για να προστατεύσει τις εταιρείες από τις άδικες πρακτικές εμπορίου της Κίνας, καθώς το Πεκίνο δεν τηρεί την υπόσχεσή του να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία του, είπε η εμπορική ένωση BDI της Γερμανίας την Πέμπτη.

Η Κίνα έχει γίνει ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας και οι εξαγωγές αγαθών «Κατασκευασμένων στην Γερμανία» γίνονται σε μεγάλη κλίμακα.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) την Πέμπτη ολοκλήρωσε το ετήσιο, διάρκειας μίας εβδομάδας συνέδριο του ψευδεπίγραφου νομοθετικού σώματός του, του Εθνικού Λαϊκού Συμβουλίου (ΕΛΚ), στο οποίο έθεσε μεσοπρόθεσμους στόχους μέτρων ως μέρος του τελευταίου πενταετούς σχεδίου του.

Ο διευθυντής της BDI, Γιοακίμ Λανγκ, είπε ότι η γερμανική βιομηχανία δεν είδε καθαρά σημάδια στο πενταετές σχέδιο για μια πραγματική αλλαγή πορείας προς μια ανοιχτή αγορά και μια ελεύθερη οικονομία επιχειρήσεων.

«Μια επιτυχής συνεργασία θα λειτουργεί μόνο βάσει αρχών ίσης και αμοιβαίας συναλλαγής και καθιέρωσης ενός σταδίου που δεν είναι μεροληπτικό στον ανταγωνισμό», είπε ο Λανγκ, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο έπρεπε να κάνει περισσότερα για να τηρήσει τις υποσχέσεις του για το άνοιγμα της οικονομίας.

«Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει στο πολύπλευρο μονοπάτι της που μεταχειρίζεται την Κίνα ως εταίρο, ανταγωνιστή και συστημικό αντίπαλο», είπε ο Λανγκ.

Η γερμανική βιομηχανία θέλει την ΕΕ να αυξήσει τις άμυνές της κατά των άδικων εμπορικών πρακτικών της Κίνας εφαρμόζοντας ένα ισχυρό όργανο κατά των επιδομάτων που παίρνουν οι κινέζικες εταιρείες και να ολοκληρώσει την δουλειά σε ένα όργανο διεθνών προμηθειών, είπε ο Λανγκ.

Η ΕΕ θα πρέπει να δουλέψει στενά σε αυτό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, πρόσθεσε.

Η BDI επίσης προειδοποίησε την κινεζική κυβέρνηση ότι το ιστορικό της στα ανθρώπινα δικαιώματα μπορεί να βλάψει μελλοντικούς δεσμούς μεταξύ επιχειρήσεων.

«Η κατάσταση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σιντζιάνγκ και η πολιτική κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινώνουν τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις», είπε ο Λανγκ.

Η σκληρή γραμμή του ΚΚΚ στο Χονγκ Κονγκ και η κατάσταση στην Σιντζιάνγκ ήδη ζημιώνουν την προοπτική για μια επιτυχή επικύρωση του Επενδυτικού Συμφώνου ΕΕ-Κίνας, είπε ο Λανγκ.

 

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο SafeChat @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

Σχολιάστε