Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

Η Μελόνι κάλεσε τον ΟΗΕ να εξαπολύσει «ανελέητο πόλεμο» εναντίον των διακινητών μεταναστών

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε χθες, Τετάρτη, από τον ΟΗΕ να εξαπολύσει έναν «ανελέητο πόλεμο» εναντίον των διακινητών, μετά τη μεγάλη εισροή μεταναστών στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Από τo βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα της είναι έτοιμη να ηγηθεί των προσπαθειών εναντίον «των δουλεμπόρων της τρίτης χιλιετίας».

«Ένας οργανισμός όπως αυτός, ο οποίος αναφέρει στο ιδρυτικό του κείμενο την πίστη του στην αξιοπρέπεια και την αξία των ανθρώπων, μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα από αυτή την τραγωδία;», διερωτήθηκε.

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον του οργανισμού αυτού να απορρίψει κάθε υποκριτική προσέγγιση σε αυτό το θέμα και να εξαπολύσει ανελέητο πόλεμο εναντίον των διακινητών ανθρώπων», υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός. «Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί σε όλα τα επίπεδα. Η Ιταλία θέλει να είναι πρωτοπόρος στο θέμα», πρόσθεσε.

Το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, που βρίσκεται λιγότερα από 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας, αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου των μεταναστών από την Αφρική που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Μεταξύ της Δευτέρας και της Τετάρτης της προηγούμενης εβδομάδας περίπου 8.500 άνθρωποι, αριθμός μεγαλύτερος από τον τοπικό πληθυσμό, έφτασαν στη Λαμπεντούζα με 199 βάρκες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται κυρίως από την Αφρική μέσω της Τυνησίας.

Η Μελόνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα της θα αντιμετωπίσει τις ρίζες του προβλήματος και θα βοηθήσει τις αφρικανικές χώρες «να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν». «Η Αφρική δεν είναι μια φτωχή ήπειρος. Αντιθέτως, είναι πλούσια σε στρατηγικούς πόρους», τόνισε.

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε