Τετάρτη, 29 Νοέ, 2023
Η ιστοσελίδα της Staple Street Capital (Screenshot/The Epoch Times)

Η μητρική εταιρεία της Dominion οργάνωσε την ιδιωτική τοποθέτηση 400 εκατ. δολαρίων 1 μήνα πριν τις εκλογές

Γράφει ο Li Hai

Το αρχείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δείχνει ότι η UBS Securities LLC οργάνωσε την ιδιωτική τοποθέτηση 400 εκατ. δολαρίων με την Staple Street Capita III, L.P. στις 8 Οκτωβρίου 2020.

Η Staple Street Capital, μια εταιρεία επενδύσεων σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο με έδρα τη Νέα Υόρκη, εξαγόρασε την Dominion Voting systems στις 17 Ιουλίου 2018, για ένα άγνωστο ποσό.

Ο χρηματιστηριακός οίκος που ανέλαβε τη συναλλαγή, η UBS Securities LLC, είναι τμήμα της UBS Americas Inc, η οποία τελικά υπάγεται στην UBS Group AG, μια εταιρεία που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο SIX Swiss.

Τρία από τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της UBS Securities LLC είναι Κινέζοι σύμφωνα με το Bloomberg, τουλάχιστον ένα από τα οποία φαίνεται να κατοικεί στο Χονγκ Κονγκ.

Το 2014 η UBS Securities LLC οργάνωσε μια ιδιωτική τοποθέτηση 200 εκατ. δολαρίων με την Staple Street Capital II, L.P. η προηγούμενη επωνυμία της εταιρείας. Η Staple Street Capital III, L.P. ιδρύθηκε το 2020. Η προηγούμενη εταιρεία λειτουργούσε ως εταιρεία επενδύσεων σε ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο και χρησιμοποιούσε τα κεφάλαια για να επενδύσει σε μεσαίες επιχειρήσεις.

Η Dominion αντιμετωπίζει πολλαπλούς ισχυρισμούς για παραβίαση των προτύπων ασφαλείας και χειραγώγηση των εκλογών ενώ η ίδια έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Η εταιρεία δεν έχει κανένα δεσμό ιδιοκτησίας με την UBS [sic], ή τις κυβερνήσεις της Κίνας, της Κούβας ή της Βενεζουέλας», αναφέρει η τελευταία δήλωση που ενημερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα της Dominion.

Η Staple Street Capital έκανε πρόσφατα σημαντικές αλλαγές στον ιστότοπό της. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την Ομάδα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Χαρτοφυλάκιο έχουν διαγραφεί.

Ούτε η Dominion ούτε η Staple Street Capital απάντησαν σε αίτημα της Epoch Times για σχολιασμό.

Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την αλήθεια, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους σας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

Πως μπορείτε να μας βοηθήσετε ώστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενημερωμένους

Ποιος είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε την βοήθειά σας για την χρηματοδότηση του ερευνητικού ρεπορτάζ μας; Επειδή είμαστε ένας ανεξάρτητος οργανισμός ειδήσεων που δεν επηρεάζεται από καμία κυβέρνηση, εταιρεία ή πολιτικό κόμμα. Από την ημέρα που ξεκινήσαμε, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με προσπάθειες αποσιώπησης της αλήθειας κυρίως από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Η ελληνική έκδοση της Epoch Times βασίζεται ολοκληρωτικά στις γενναιόδωρες συνεισφορές σας για να διατηρήσει την παραδοσιακή δημοσιογραφία ζωντανή και υγιή στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδίδουμε την αλήθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάστε